Första dagen på jobbet

Idag var min första dag som anställd på Boylesports.

 

Jag kom dit 10:26 och så pratade vi lite om vad man gör, jag fick titta på när Ian och Ylva tog emot och registrerade bets, och sedan letade Ian upp manualen som alla nyanställda får så att jag kunde läsa lite i den.

 

Efter ett tag kom det ett paket med bud som innehöll min boylescarfs, min alldeles egen manual, två namnbrickor med mitt namn på, mitt anställningskontrakt och lite andra papper som jag ska fylla i och skriva på för att kunna få ut min lön sen. Ian ringde dessutom till human resources för att jag skulle få ett brev som förklarade att jag är i behov av ett bankkonto, och som skulle lämnas till banken för att jag skulle kunna öppna just ett bankkonto.

 

När brevet hade faxats över till oss gick jag upp på stan för att skaffa ett PPS-nummer som bland annat gör att jag inte måste betala 30% extra skatt i början. Tyvärr var det fler än jag som behövde just sådana nummer, och det var ungefär 100 personer före mig i kö. Jag ska gå dit imorgon när de öppnar och se om jag kan få en bättre köplats.

 

Tillbaka på Boyle fortsatte jag att läsa min manual, och när klockan var efter två gick jag över till banken på andra sidan gatan för att öppna ett bankkonto. Tyvärr accepterar de inte bara ett fax, utan jag måste återvända med originalbrevet.

 

Jag och Ylva åt lunch på Heavenly, hon åt en sallad och jag en bagel. Efter lunch (nu var klockan närmare fyra) så var det dags för mig att börja prova på att använda datorn. Jag fick den stora äran att göra det som kallas translations; att överföra vad kunderna har skrivit för hand på kupongerna de lämnar in, till något som fungerar i en databas. Efter ett tag fick jag ganska bra koll på hur jag skriver in åtminstone vissa sorters bets.

 

Ylva och Ian lät mig gå hem strax före sex. Då kom jag hem till en lägenhet som städades av roomie Bijan som snart lämnar stan (och lägenheten). Han hade till och med införskaffat klisterlappar till soppåsarna och tog ut soporna som har stått här och luktat illa ett tag. Nu ska jag ta mig en kopp te och fortsätta läsa i min manual. Jag har nog förstått hur de vanligaste sorternas bet fungerar nu, och det är ju ett steg framåt i alla fall. Dessutom fick vi vars ?10 i dricks av en kille. Det var definitivt trevligt!


Kommentarer:
Postat av: Ercan

Det låter som ett kul jobb! Hoppas du kommer gilla det när du börjar få göra allt på egen hand.

2007-06-26 @ 01:58:22

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits