Narnia-funderingar

Igår var jag, systerY och en av hennes kamrater och såg den nya Narniafilmen. Jag var lite rädd för att det skulle vara religös symbolik tills man kräktes, men det var trots allt helt ok. Vissa saker var väl värre än andra, men för det mesta kunde man ändå koppla bort det och bara njuta av historian.

Det var dessutom väldigt treligt att Peter var en riktig liten sötnos, precis som Diggory i senaste HP-filmen är han en klassisk public school boy; man kan riktigt se honom ströva runt på Eton eller någon annan gammal fin skola i slottsmiljö.

                             Peter


Väldigt hunkigt i alla fall. När jag kom hem var jag naturligtvis tvungen att kontrollera lovlighet på objektet ifråga. Upptäckte genom imdb att han är född 88. På någon annan sida stod det att han var 87a, men det var en mindre erkänd adress, och man tar hellre det säkra före det osäkra. 

Och han är i vart fall lovligare än Danny Radcliffe. ;) 


julhandel

Nu är jag hos Svärföräldrarna utanför Enköping. Vi kom hit i lördags, och kisen var JÄTTEDUKTIG på att åka tåg. Hon jamade bara lite i början och efter ett tag kunde hon nästan sova också! Javisst ja, hon fick fnatt en gång ungefär mitt under resan och började jama en massa, men det gick över för att hon är en så stor och duktig flicka.

Idag julhandlade vi i alla fall. Mat alltså. Det blev en stooor affär, med en massa smask. Bland annat fick jag i uppdrag att ta en stooor påse lakritskritor och en större påse geléhallon. Smask. Geléhallon.

Alla julklappar är nog fixade nu. Tror jag i alla fall. Vi borde ta och ringa kusinfamiljen och åka och hälsa på dem någon dag. Vi har ju trots allt deras present från mor min. Men jag ska få slå in paket åt alla verkar det som. Fast inte de som är till mig, och det är synd.


dagens

att göra idag


  • tvätta lakan och handdukar
  • växla in mina danska kronor
  • köpa choklad till Sambons farmor
  • hämta ut biljetterna hem
  • träffa Efva
  • se om jag hittar några fler julklappar när jag ändå är igång
  • packa
  • städa
  • kanske glo på Harry Potter and the chamber of secrets ikväll
  • göra kisen i ordning för morgondagens stora äventyr (tågresan)

årets sista

Idag var det sista seminariet, och vi har nu officiellt juluppehåll. Årets sista skolaktivitet.

När vi både jag och Sambon sedan var hemma bokade vi biljetter hem i mellandagarna. Årets sista SJ-upplevelse.

Imorgon ska jag gå på stan med Efva, innan hon åker tillbaka till kontinenten på lördag, samtidigt som jag drar mig norrut. Årets sista skräptroll.

Jag har slagit in presenter idag också, men jag får verkligen hoppas att det inte är sista gången i år!!!

Är det nån mer som har gjort något för sista gången i år? Sista gången du... röker? Vad vet jag! Men lycka till i alla fall!

Ströget blir bara kortare och kortare!

Eftrersom jag och Sambon bor en knapp timme med tåg från den danska huvudstaden, är det självklart att åka dit före jul varje år för att komplettera julklapparna.

Idag var Ströget extremt kort - efter bara några få minuter var vi redan vid söstrerne Grene, och nästan än snabbare kom vi till Kongens Nytorv. Hmmm... lite tråkigt faktiskt. Men några klappar blev det, och en massa bra att ha grejer från Anna och Klara. Hehe. Ni kan aldrig gissa vad ni ska få av mig!

Hmm... på tv3 visar de hur det gick till när FCZ spelade in sin kamopsång. Det låter rent ut sagt för jävligt, men ett roligt resultat.


lucia

Idag är det luciadagen, och jag noterade att klassen var förvånansvärt fulltalig och nykter. De flesta kanske resonerade att det var värt att prioriera sista föreläsningen framför ännu en menlös fylla.

Föreläsaren var naturligtvis jättebra, eftersom vi bara hinner ha honom den här föreläsningen och på seminariet på torsdag.

Jag har inte sett något luciaaktigt idag alls, men Sambon vittnade om ett luciatåg på UB som hade varit inne i tegnérssalen och sjungit. Trevligt när de gör sånt.

äta vad som helst!

Idag var jag hos kirurgen och han meddelade att han nu anser första delen av läkningsprocessen vara över, och att jag får äta vad som helst! "Fast det gör du kanske redan?" la han till sen.

På vägen hem köpte jag en påse lösgodis med saker jag egentligen inte får äta pga tandställningen... men den ska ju ändå bort om bara några veckor! Youppie!

Jag inser ju att jag har haft en ovanligt lätt operation på alla sätt, men jag skulle definitivt göra om det, även om jag inser att det är en lycklig slump att det har gått så bra! Min kusins operation var tydligen den andra extremen; nästintill outhärdlig. Mamma berättade förra helgen att hon har sett till att jag inte har fått prata med min kusin om operationen för att jag inte skulle ångra mig.

Själv skulle jag rekommendera alla som funderar på att göra käkoperationer att göra det. Visst, väntan är jobbig, och det är inte kul att vara uppsvullen och inte kunna äta och så, men det gör faktiskt inte alls så ont som man tror att det gör. Faktiskt är det så att det gör mer ont att operera bort visdomständerna än att flytta käkarna. Eller vad säger ni andra som har gjort det?

måste lära mig svenska!

Jag vet att alla hatar att jag lägger upp testresultat här på bloggen, men jag var inne på blogthings.com för att fördriva tiden lite. Gjorde testet "what language should you learn och fick det här svaret:


You Should Learn Swedish


Fantastisk! You're laid back about learning a language - and about life in general.
Peaceful, beautiful Sweden is ideal for you... And you won't even have to speak perfect Swedish to get around!
What Language Should You Learn?

Det är alltså bekräftat, jag är usel på svenska.

jag, en vanlig barbiedocka!

Regular Barbie
Which Barbie are You?

brought to you by Quizilla

Goda föreläsningar

Den här terminen har vi haft två föreläsare, en på var kurs.

Martin som vi hade på den första delkursen, JÖKEN, var helt OK. Han var rolig, drog paralleller till saker han själv varit med om när han jobbat på olika ställen, och tog upp saker som, även om det kanske egentligen låg utanför kursen, är väldigt bra att veta.

Mari som vi har haft den här kursen, Allmän handelsrätt, har varit ganska OK också, men väldigt tråkig i längden. Nu har Mari tyvärr blivit sjuk, och vi har fått två vikarier. Den ene fick vi bara för en föreläsning, och det var igår.

När man kom dit blev det en chock jämfört med Maris lektioner. Inte nog med att han attakerade folk med frågor och tvingade dem att svara, han använde sig av oss elever som exempel! En stackars Ann-Sofie fick vara med om att sälja en begagnad bil till honom, och allt eftersom flöreläsningen gick blev hon bara mer och mer skurkaktig!


Den nye vikarien, som vi ska ha resten av terminen (dvs. tre föreläsningar) var också jääääääättebra! Knäppa är de båda, men på ett bra sätt. Youppie! Inte skittråkkigt att sotta och lyssna i tre timmar i sträck!


Gucci

Gucci model in black skintight suit
Gucci. Sophisticated yet sensual, you are
cutting-edge. Extremely classy, your attitude
can sometimes be described as snobby. However,
you are always elegantly outfitted in the
latest trend. You are modern and usually
serious, but sexual at the same time. As far as
guys are concerned, you tend to go after the
rich CEO. Guys love your tough-girl attitude
and can't resist your bold charm.

Which fashion designer are you?
brought to you by Quizilla


tja, om det ingår ett par såhär snygga ben så har jag inget emot att vara Gucci... :)

De kommande dagarna...

Jag har nyss bakat lussekatter, tog ut sista plåten ur ugnen för kanske 20 minuter sedan. Känns lite synd, för nu har jag inte det att skylla på när jag inte städar.

Kusinen och hennes mor kommer till Skåne på fredag, och jag och Sambon ska bjuda dem på fika så att de får träffa katten och lägenheten.

Jag måste göra så mycket de kommande dagarna! Det är helt otroligt!

Onsdag (ikväll alltså)

  • städa lägenheten
Torsdag (imorgon)

  • föreläsning (11-13)
  • gå på stan med Erica och skaffa julklapp till Majsan (hehe, du kan aldrig gissa vad det är Majsan!)
  • titta på West Wing
  • gå igenom presentationen med gruppen (antagligen)
Fredag

  • seminarium med presentation (8-10)
  • äta lunch med flickorna (12.15-13.30)
  • träffa och underhålla kusinen och hennes mor (kanske 14 eller nåt)
  • eventuellt spela biljard med flickorna på kvällen


Häxan och lejonet (och garderoben)

När jag var liten läste jag böckerna om landet Narnia om och om och om igen. Jag är inte ensam om detta, utan det finns miljoner barn i fler generationer än min som har slukat de sju böckerna om lejonet Aslan och hans trogna tjänare. Vissa sommar- och jullovsmornar gick dessutom en god brittisk filmatisering av några av böckerna, och även föräldrar bänkade sig framför tv:n.

Den 22 december har en ny filmatisering, den här gången av disney, premiär på svenska biografer. Rabalder har redan uppstått i USA där kristna grupper, enligt dagens sydsvenskan, länge har bojkottat Disney för deras produktion av filmer med liberal syn på bland annat homosexualitet. Tydligen har de nu förlåtit filmbolaget för deras hädelser efter som de nu har tagit på sig att filmatisera den underbara historien om landet på andra sidan garderobsdörren.

Häxan och lejonet (och garderoben)

När man var liten tänkte man inte alls på allegorin, men när jag tänker tillbaka på det så var det ju så uppenbart att det var meningen att man skulle identifiera Alsan som en Jesusfigur. Jag läste om böckerna när jag låg hemma efter att ha opererat bort mina visdomständer. Jag visste det i och för sig då att de var en katolsk allegori, men det var plötsligt så otroligt uppenbart!

Trots att jag inte alls är kristen, och det känns lite konstigt att gå på en film som är så öppet religiös, så måste jag bara se den nya versionen. Narnia är trots allt en del av min uppväxt som jag alltid kommer att ha ett lite nostalgiskt förhållande till. Synd bara att det är precis det som är tanken med böckerna...

Kanske kan man trösta sig med att de unga barnen måste komma UT UR GARDEROBEN för att komma tillbaka till "vår" värld... Tack Tor Billgren på Sydsvenskan för denna strålande poäng!

längtan

Jag längtar inte alls så mycket till jul som jag längtar till andre och tredje januari. Varför undrar ni då...

Jo, jag var hos tandregleringen i morse och fick tid till att ta bort tandställningen kl. 9:00 den 2e samt 16:00 den 3e. Sen är det här över! Då ska mina tänder vara raka och fina, och jag kommer att kunna bita av saker ordentligt! Muahahahaha!

Till alla er som har öppet bett och funderar på att göra käkoperationer: det är värt det!

visa var du bor!!

Sambon hittade en fin funktion på en annan blogg; på frappr.com kan man låta sina läsare markera sin hemort på en karta. Jag tycker att alla genast ska pricka in sin hemvist på min karta.

http://www.frappr.com/innidskarta


älskade skor!

Idag kom de som ett paket på posten, mina rosa skor med hög klack. Nu har jag totalt 3 par skor med klack.

  1. Ett par sandaler med ca. 8 cm klack som innförskaffades för balen och studenten
  2. ett par tweedpumps från Bianco med kanske 3 cm klack
  3. och slutligen mina nya rosa Isaac Mizrahi for target med 8,5 cm.
De rosa har hittills varit billigast, på 108 kr, tätt följda av sandalerna som fyndades för 149,50 kr (nedsatta från 899!). Men glad är jag för alla tre paren!


nintendonostalgi

Min dator Nancy är trasig, eller rättare sagt kontakten på Nancy är trasig. Resultatet är att jag och Sambon delar på hans laptop istället för att njuta av varsin. Jag är ganska beroende av internet och min lilla dator, så det blir väldigt svårt när Sambon använder sin och jag står där utan. Ikväll var det ett sådant tillfälle. Vad skulle då Innid göra istället för att kolla bloggar och auktioner på Tradera? Svaret var plötsligt glasklart; spela SNES!!!

Tyvärr var det så att jag för ett tag sedan råkade välta ut en kopp varm choklad på fjärrkontrollen vilket har gjort att några av knapparna inte har funkat, och när jag nu skulle nyttja nintendot upptäckte vi att det hade försvunnit från kanalen det tidigare var inlagt på. Jag fick alltså först lägga kraft på att rengöra fjärrkontrollen innifrån och ut, och sedan fick Sambon göra en ny kanalsökning.

Sen satte nintedonostalgin igång på allvar. Till min stora förargelse var det så pass länge sedan jag spelade att det faktiskt har gått ur fingrarna!!! Jag dog om och om och om och om igen! Dödsfallen till trots var det som att vara tillbaka i barndomshemmet när man låg utsträckt med fötterna över armstödet på soffan, drack läsk och åt kakor samtidigt som man tog sig igenom "Lost levels" och "Supermario Bros 1-3". Väldigt mycket sitter faktiskt kvar i fingrarna, men de mest avgörande hoppen och stoppen har gått ur. Det trodde jag faktiskt inte att det nånsin skulle göra.

supermario


Tji fick jag...

att kräkas pepparkaksdeg

för en tid sedan diskuterade jag och några kamrater vad som är bra respektive dåligt att kräkas upp. Vi kom fram till att det bästa är att kräkas mjölk och vatten, och bland de sämre sakerna är omsmält pizza.

Idag fick jag en ny upplevelse att lägga till debatten; jag kräktes pepparkaksdeg och glögg. Tro mig, det smakar nästan precis likadant på vägen upp som ner, bara mer fränt. Fast det fräna satt kvar väldigt länge å andra sidan.  

Nån annan som har en bra kräkgrej? Meddela mig!


Varför ingen Bowie?

Jag och Sambon har runt 400 skivor tillsammans. Ikväll tittade vi på finalen av Idol 2005 och jag ställde mig plötsligt frågan "varför har vi ingen platta med Bowie?". Sambon svarade att han länge har velat införskaffa en best of Bowie, men de kostar helt enkelt för mycket. God poäng.

Man får helt enkelt hålla utkik, kanske kommer det nån bra samling på mellandagsrean eller på nån cdon-kampanj.

Förrsten, var det bara jag eller gjorde Sebastian sjukt bra ifrån sig när han sjöng "life on Mars"?

Nästan som att ha barn

Att ha katt är ungefär som att ha barn. Imelda kissar i sängen, skriker på natten och när hon inte får uppmärksamhet, vill bara äta sånt hon inte ska och idag kräktes hon på mattan.

Med andra ord behöver inte vi skaffa barn på väääääldigt länge! Vi har katt istället!

äntligen rosa!

Jag vann! Jag kommer att få mina rosa skor! Hoppas att säljaren skickar dem idag... jag ska ha dem till min nya klänning. Förutsatt att de passar då..



Men fina är de i alla fall!
(eller hur majsan, *hem hem*...)

hits