Haha!

Hehe, det här är väldigt roligt. Särskilt när han säger "hahahahah... watch the poopoo,  watch the poopoo!"
Ganska  långt klipp, men SÅÅÅ värt det!




och dessutom...

...så kom betygen för våra paper från förra kursen upp idag. Ännu en gång har jag grämt mig för att jag har lämnat in något så dåååååligt, och ännu en gång har det kommit in ett VG i LADOK. Oh yeah. Firar med Lussete och shopping i Madrid. YEY!

Madrid calling. Oh yeah.

Imorgon bär det av till Madrid. Oh yeah. Vi har nyss spenderat nästan 20 minuter med att leta efter mitt pass- mot slutet trodde jag verkligen att jag hade tappat bort det, men slutligen kommenterade Sambon att det kanske låg i någon handväska som jag inte använt sen Kroatien. Mycket riktigt. I Adidasryggsäcken låg det, prydligt nedpackat. Tack och lov för Sambon.

Har tittat lite på sidan med kommentrer om vårt Hostel. Tydligen är där "all night prostitutes on the doorstep". Hehe. Frukosten som ingår ska tydligen innehålla cocopops (yey!) och dåligt kaffe. Inte mig emot. Jag dricker inte ens kaffe, och Sambon skulle ändå ha önskat gå och ta en espresso på nåt café.

Nu väntar vi på att tvätten ska bli klar. Oh yeah. Sen är det bara att packa det ABSOLUT viktigaste. Eftersom vi delar på en väska och dessutom ska dit och shoppa så gäller det att vara effektiv. Det är nu förkärleken för listor och logistik kommer väl till pass. Oh yeah.

mindre än...

om mindre än 48 timmar sitter vi på planet till Madrid. HA!

En till

En till med Fry and Laurie. Inte fullt så rolig som den förra, men fortfarande riktigt rolig. Tycker jag.

Återigen... alla måste titta. Och ni måste se hela.


Lite allmänt.... och Mac-nostalgi

900 kommentarerUpptäckte just att jag har precis 900 kommentarer. Hehe. Lustigt.

Idag kom vi igång och skrev lite grejer på uppsatsen. Vi har en preliminär innehållsförteckning och har lite mer än två sidor text. Eftersom det ska vara totalt 25, så är det ett steg i rätt riktning i alla fall.

Vi skrev på Sophies sambos MacBook Pro och jag fick då och då små nostalgiska utfall. Jag är ett mac-barn i grunden, och vi hade alltid mac hemma när jag växte upp. Det var bara de sista åren som pappa hade PC, men mac fanns ändå alltid med.

När jag var riktigt liten, när 1990-talet fortfarande var nytt, hade vi en Mac Classic. En Classic. Inte en Classic II eller nåt, utan innan de började nummerera dem (ja, jag är SÅ gammal att jag kommer ihåg det). I alla fall. Som skärmsläckare hade vi som ett akvarium, det simmade runt fiskar på skärmen. Jättehäftigt. Och det bästa av allt, det var att när man tömde papperskorgen så dök det upp en liten gubbe som sjöng "I love it because it's trash" eller "I love trash!". Oh! Och när programmen oväntat avslutades, så hade meddelandet en liten bomb på sig!

Hmm... nästa gång det är dags för en ny dator... kanske en mac?


kom just ihåg...

...att jag slog huvudet i hörnet på Sophies köksfläkt idag. Minnet uppenbarade sig när jag kliade mig i huvudet och upptäckte att det gjorde skitont på ett ställe. "Hmm... vadan detta?!" tänkte jag. "Aj. Köksfläktshörn. Javisst ja."

Har varit på step bas och varit duktig. Klarade NÄSTAN koreografin, men skrutt ihop - de ska ändå byta koreografi nästa vecka, men då är jag på väg till MADRID för att investera pengar i julhandeln. Oh yeah.

Box på torsdag också! Yey!

och ikväll...

...step bas med Ercan. Tätt följt av House. Oh yeah.

uppsats på G

Idag träffades vi vid 11 hos Sophie och började jobba med Uppsatsplan 2.0. Det gick faktiskt väldigt bra, och vid ett hade vi inte bara förfinat uppsatsplanen utan även lagt upp en perliminär disposition, med underrubriker och allt!

Det bästa av allt var att jag fick leka med Sophies sambos MacBookPro igen. Yey!

I alla fall. Vi skulle egentligen ha handledning kl 16, men eftersom vi var färdiga vid ett så bokade vi om den till 14:10 istället och satte lugnt igång med att göra lite mat.

Här gick något fel. När maten i princip var färdig tittade jag på klockan, av en ren slump. Den var 13:50. 20 minuter på oss att hinna äta och pallra oss till Eden. OH NO!

Vi klarade det nästan och var bara ca 4 minuter sena, men eftersom Annica inte hade kollat schemat sen före lunch så satt hon i alla fall inte och väntade ilsket på oss. Vi fick presentera vår förfinade idé och hon gav förslag på två terorier att använda som ramverk/utgångspunkt som vi inte har tänkt på förut. Under kvällen ska vi läsa in oss lite till på konflikterna och imorgon ska vi träffas igen och sätta igång med lite skrivningsgrejer. Oh yeah. Uppsatsen är på G!


Det lustigaste är att Sophie och hennes sambo åker till Madrid exakt en vecka efter mig och Sambon,  och  ska vara borta lika länge och sånt. Hehe. Men tur för mig, för då har vi samma tid att lägga på arbetet innan jul.

jul på intågande

Julen är på ingång. Följande är tecknen:


Julost, så kallt att till och med katten ligger under duntäcket, julkaktusen blommar för fullt.

Dessutom bara en vecka till Madrid och julshopping, vilket följs av pepparkaksbak och titta och peka på pappa när han är tomte i julgrottan på torget. Oh yes. Och vi kommer att ta med kameror!

coolaste dvd:n

Haspe skickade den här länken till mig för ett tag sedan. Helt klart coolaste DVD-omslaget någonsin. Det är för bedömningen inför Emmy-galan. Tufft.



ooont i fötterna!

Skor skor skor... skor. Skor.Karin hade 25årsfest på AF igår. Jag hade för första gången på mig mina Wild Divaskor - idag har jag fruktansvärt ont i fötterna. Riktigt ont. Trots att jag använde Scholls Partyfeet. Efter 7 timmar i riktigt höga klackar (de är högre än man tror när man ser dem) så HAR man ont. Det bara är så.

Trevligt var det i alla fall. Väldigt god mat, bra musik och trevligt sällskap. Att gå hem var dock lite jobbigt - redan skitont i fötterna och när vi kom ut ur borgen stod polispiketen där och tog hand om någon/några från kulturen eller någon av nationerna.

Yey! Comviq vek sig!

Jag fick nyligen en räkning från comviq på 700 kr, pengar som kundservice hade sagt skulle dras från min pott, vilket uppenbarligen var felaktigt.

Först mailade jag och frågade vad detta berodde på (jag var till och med Mycket Trevlig!), och fick svaret att man inte får donera sin pott till cancerfonden - det är en "innehållstjänst" som läggs på fakturan som en ytterligare kostnad.

Så idag ringde jag, stålsatt till tänderna, beredd med hot om allmänna reklamationsnämnden och Sverker. Det behövdes inte. Jag fick vänta en massa när tjejen hörde sig för med andra personer, och tillslut kom de fram till att jag inte skulle behöva betala eftersom jag faktiskt hade blivit felinformerad. Jisses vad skönt! Nu har jag alltså 700 kr mer att spendera i Madrid. Yey!



Alltså: att sms:a till välgörenhetsnummer/betalnummer läggs på din telefonräkning, det dras INTE från din pott!

färdiga. typ.

Vi blev färdiga igår. Typ. Vi har i alla fall något att ta med till seminariet idag. Vi hittade på lite saker som typ lät bra. Vi kan dessutom hävda att våra kära små konlifkter är lika varandra, hehe. Och eventuellt har vi också en tes. Oh yeah. På måndag börjar uppsatsgrejset på allvar. Och nu är det bara en och en halv vecka till Madrid och julshopping! OH YEAH!

orimliga krav!

Jag och S försöker skriva en uppsatsplan som ska behandlas imorgon på planseminariet. Det är väldigt svårt. I uppsatsplanen ska det ingå...

1. Problemet: Avgränsning av ämnet med en motiverad och klart utmejslad problemformulering med konkreta frågeställningar. Detta är det allra viktigaste! Utan en tydlig, välavgränsad problemställning kan det inte bli en bra uppsats

 2. Teori/Analysmodell: Hur kan man principiellt förstå och strukturera forskningsproblemet? Precisera infallsvinkel och teorianknytning

3. Metod & empiri: Hur ska forskningsfrågan undersökas? Ge en väl genomtänkt beskrivning av hur problemformuleringen skall operationaliseras eller omsättas i uppsatsen.

4. Litteratur: En (preliminär) litteratur- och referenslista med redovisning av material som är väsentligt för punkterna 1-3 ovan och överhuvudtaget användbart för genomförandet av uppsatsprojektet. Litteraturlistan bör omfatta alla texter som ni planerar att använda, såväl lästa texter som sådana som ni beställt men inte fått.

Följande problem uppstår...

1) Vi har inte riktigt bestämt oss för vilka konflikter vi ska titta på. För tillfället lutar det åt Iran/Irak och Indien/Pakistan

2) Vi vet inte vilka teorier som passar om på vårt område, eftersom vi inte har läst in oss på konflikterna

3) Eftersom vi inte har läst in oss på något så kan vi inte bestämma hur vi ska operationalisera nåt överhuvudtaget

4) All litteratur? ALL? Vem vet exakt vilken litteratur de ska använda tre dagar efter att uppsatsidén lämnats in? Inte vi i alla fall!


Vi tycker att det här är förhållandevis orimliga krav att ställa efter bara några dagars betänketid!

 


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Jess att lista mina favoritbloggar, och eftersom jag nyss sagt att jag antar utmaningar, så måste jag göra något åt detta.

Jag har väl inga direkta favoritbloggar, läser mest kompisars (som alldeles för sällan uppdateras) och lite olika som jag slumpmässigt ramlar in på.

Kamraters:
http://rumpkin.webblogg.se - Emmas äventyr i Skottland
http://ican.webblogg.se - Erica, som verkligen borde blogga oftare
http://www.xanga.com/mekofeli - Felicity, det dagliga livet på Hongkong University
http://haspe.webblogg.se - Haspes dataspelsliv i Sundsvall
http://dilona.webblogg.se - Emmie är tillbaka i cyberspace
http://www.akirlu.net - Ullis har en ny blogg
http://viramia.webblogg.se - Emilia har också opererats (inte uppdaterat på länge, dock)

Annat grejs:
Tingsnotarien - läser jag när jag kommer ihåg, roligt och skrämmande om att vara tingsnotarie i Obygden
Storasysters msn-space - SysterB:s äventyr i Tyskland (man måste vara inloggad and stuff, därför i "annat grejs"-kategorin)
Stylebyida - läst rätt länge, särskilt lustigt blev det när vi upptäckte att hon går på samma gymnasium som jag gick på


Sen läser jag lite fler som jag inte kommer på nu bara för det. Oh yeah. skickar utmaningen vidare till... umm... Emmie, Ullis, Ercan och Emma och alla andra som läser det här. Oh yeah.

Kondition tillbaka på tapeten igen

OK, Ullis påpekade just att jag inte har postat ngt i den här kategorin på ett tag, vilket jag tar som en utmaning och jag är inte den som backar från utmaningar (bortsett från Emmas i mitt förra inlägg - sooo not doing that!). Alltså. Sedan sist har följande hänt...

  • ...jag har utnyttjat höstens gerdakort två gånger
  • ...jag har varit ute och joggat en gång (oh yes, ni läste rätt. Jag. Joggat. Bara runt kvarteret, men ändå)
  • ...jag har ått inflammationsutlöst astma + extremt dyr medicin för att kontrollera det
  • ...iPod Nano har släppts i ROOSA!
Så. Ja. Det har inte hänt jättemycket på just konditionsfronten, men jag har trots allt kvar mitt hopprep samt en ambition att börja springa mer. Men just den här veckan har det regnat ohyggligt mycket vilket har förvandlat kvarteret till en enda stor lerpöl. Not very nice.

Det roligaste jag har sett på länge.

OK, det här är det roligaste jag har sett på länge. Allvarligt.

Alla måste titta, och framförallt måste ni se hela.


söt men lite sorglig...

Hittade den här på Youtube idag.. söt men lite sorglig egentligen.

Fääärdig!

Jag blev färdig igår, och hoppas att det inte gjorde något att det blev 54 ord för mycket. Jag och Imelda är ensamma hemma till onsdag eftersom Sambon passar på att träffa sin familj när han ändå ska på arbetsintervjuer i Stockholm.

Vad ska vi då hitta på? Vi ska titta på film, slappa, äta goda saker, kanske städa lite...

Imorgon ska jag i alla fall till Malmö och äta middag med mor och systerY, och på tisdag är det tentapub. Oh yeah. Bättre sent än aldrig...

350 ord och mindre än fyra timmar kvar...

...och hjärnsläppet sätter in big time! Jag kommer inte på de ord jag vill skriva, och har kört fast helt känns det som. Snyft. Och jag som bara har den avslutande diskussionen kvar...

Chailatte på espressohouse, nu bara skitdyrt

Idag kan man köpa en burk chailattepulver på stjärnkaféerna för 59 kr om man har ett stjärnkort. Ordinariepris: 79 kr. De säger alltså, Chailatte - nu bara skitdyrt!




Känner mig förresten nästan hjärndöd - vet inte alls vad jag ska skriva i mitt paper. och jag har 1825 ord kvar!

paper paper paper... lalalalaaa...

Just nu sitter jag och försöker komma på en massa bra idéer till mitt paper om Libanon-Israel som är examinationen på hela den här delkursen.

Som det ser ut nu är mitt tema "civilsamhällets plats i konfliktlösning" och min fråga (som det ser ut nu) "Har civilsamhället en plats i lösningen på konflikten mellan Israel och Libanon?". Jag vet inte om det blir bra. Det känns jättesvårt att hitta en bra analysfråga för ett paper på 2000 ord som ska skrivas på bara några dagar. Snart har jag bara 48 timmar kvar. Lite läskigt. Hittills har jag skrivit en pytteliten inledning, och har en lista över saker som jag vill ha med, men det känns ändå inte tillräckligt. Risken är att det kommer att bli en massa ordbajsande bara, men jag kommer inte på någon bättre fråga faktiskt.



Eventuellt håller jag er uppdaterade. Om inte annat så om min växande desperation...

Seg dag. Och ännu värre imorgon.

Idag har det varit en seg dag. Vi hade seminarium 13-17. Två grupper redovisade: en om AU och en om FN:s säkerhetsråd/Rwanda. Väldigt intressant och roligt, men ojoj vad seg man var efter någon timme.

Imorgon är det ännu värre. Då börjar vi tio och då ska min grupp redovisa om Israel-Libanonkriget i somras, sedan har vi lunch en timme, och sen är det två grupper till. 10-17 alltså. Illa illa.

Hur kommer det sig att man inte blev såhär trött när man gick i skolan från halv nio till fyra-fem? Nu är alla helt döda efter första undervisningstimmen. Jag tänker skylla på att det är en högre nivå nu, så att man förbränner mer kalorier i hjärnan. Oh yeah. Eller helt enkelt att vi alla har blivit äldre och skröpligare.

Antagligen tidernas sötaste!

Antagligen tidernas sötaste kisar som inte är Imelda. 

Här är en som är
sömnig. Och här är en som försöker gömma sig. Sött så man nästan dör.

beställning

Beställde lite grejer från CDON häromdagen.

  • "Angels in America" och "Stolthet och fördom" : 199 kr tillsammans
  • Bob Dylans nya (till mor) : 149 kr
  • Bruce Springsteens nya (till mor) : 159 kr
  • Ett stycke fars dag-present : HEMLIGT PRIS
  • "när människan skapade världen" (till Sambon) 39 kr
Tillsammans går det på mer än 600 kr, alltså FRAKTFRITT! Oh yeah.

Vrålhäftigt!

Vrålhäftigt att West Wing-avsnittet i fredags (the debate) faktiskt var debatten! Och dammit vad bra de hade gjort det! När Santos gick från sin lilla talarstol, och de började skicka runt mikrofoner mellan sig!

Och ÄNTLIGEN börjar han ge Vinick spö!

Helt klart bästa avsnittet på LÄNGE!

Trååkigt

Jag sitter här och försöker göra någon form av tidslinje för händelserna i Israel-Libanon i somras, men jag blir bara trött på det hela tiden, eftersom jag inser att det oundvikligt leder till gruppträffen imorgon. Blä. De kommer hit, och vi ska gå igenom hela redovisningen kl 3, samt sätta ihop någon form av powerpointpresentation. Och det verkar dessutom som om det bara är jag som har något hum överhuvudtaget om hur PP fungerar. Bläää.

Men jag har i alla fall gårdagens West Wing-avsnitt att se fram emot, det ligger där på DVD:n och väntar på mig. Oh yeah. Fast jag tycker fortfarande att det är lite väl mycket valkampanj och absolut för Bartlet.

Eftersom storasyster är så krävande...

...så får jag väl göra ett litet inlägg innan jag sätter mig med Israel-Libanongrejen till på tisdag.

Ok... nya saker sen sist:
  • Jag verkligen avskyr min grupp. Inte jättenytt, men däremot intesivare än sist. De kommer dessutom hit på söndag för att vi ska gå igenom redovisningen en gång också. Bläää!
  • Snart måste jag dessutom lägga upp en disposition för papert som ska  vara inne om en vecka. 
  • Jag har invigt mina boxhandskar. Fick dock ta det lugnt + ta två doser bricanyl för att det skulle funka. Men det var trevligt ändå.
  • Sambon har kallats på intervju hos Linklaters i Sthlm för en tjänst med läskigt hög ingångslön.
  • Karins 25årsfest kommer antagligen att bli skitkul - ska bara hitta någon i klassen att gå med också
  • Jag ska beställa nya "stolthet och fördom" samt "Angels in America" på DVD från cdon för totalt 199 kr. Oh yeah. Går ihop med en massa andra så att det blir fraktfritt.
  • Vi har fått reda på att Sony inte tycker om regionsfria dvd-spelare. De hävdar att regionslåsen är där för att "värna om upphovsrätten". Orättvist. De amerikanska utgåvorna har ju alltid mycket bättre extramaterial! Och kan man inte få bra extramaterial så kan man ju lika gärna ladda ner sakerna från internet, för vad har man då för incitament att betala flera hundra för något man nästan kan få gratis? De får faktiskt ta och tänka lite längre än ögonfransarna...

Tänkte bara meddela

..att det verkar som om något är fel här på webblogg. Både Mamma och Haspe har kommenterat utan att deras namn har kommit med vid kommentaren. Så nåt är fel. Jag vet inte vad.


Dessutom har jag kommit på varför jag känner igen House så mycket. Han är ju med överallt! Det är bland annat han som säger "Oh, Tom, you spoke! Nice to see that you're working on your skills!" i Spooks, vilket gör honom till den roligaste MI6aren någonsin. Anledningen till att jag inte har kommit på vem han är måste vara för att han egentligen är britt. Men trots det... hur dum får jag vara?!

Jag vill bara meddela...

...att det SNÖAR! Snöblandat regn alltså. Men ändå. Vintern är här. Oh yeah.

hits