valborg

Som lundastudent är det nästintill obligatoriskt att fira valborg i stadsparken med picknick och... tja, sprit för att säga det rent ut.

I alla fall, vi gjorde det förra året, och trots att det var en OERHÖRT traumatisk upplevelse för mig (vi träffade på en av våra dåvarande lärare och han var så skitfull att han inte kan ha vetat vad han gjorde, trots det kände han igen oss, suck) så var planen den samma iår. Dessutom har vi bokat platser på Lunds nations sittning på kvällen varpå vi planerade frukost i stadsparken (och lunch), en mellan landning hemma för att göra sig fin och därefter avfärd till Lunds.

Nu säger alltså SMHI att det ska bli REGN! Herregud! Planerna förändras därför till en eventuell förfest på Magasiet kl. 3, istället för en heldag med att förvandla stadsparken till ett ground zero. Kanske missar vi till och med synen av poliser som desperat försöker övertyga studenter (och framförallt gymnasister) att de inte vill dricka så mycket i år...

8 bitars dubbelmoral!

8 bitar

Som ni alla vet så lackar det mot karneval, något som bara inträffar vart fjärde år för att Lundagård ska hinna återhämta sig efter varje spektakel.

Efter 16 år har det äntligen hänt: karnevalsspel nummer två har utkommit! Det första spelet, dubbelmoral, är ett av mina favoritspel genom tiderna. En manlig student springer runt på karnevalsområdet, super sig full, klättrar upp på AF:s balkong, kysser flickan i fontänen (eller bara tar henne på brösten och säger "Stockholm-Motala) allt samtidigt som han då och då måste springa hem för att hans mamma inte ska upptäcka att han har smitit frånt tentaplugget. (Om detta upptäcks säger mamman "nej nu jävlar" och tar med sig stekpannan ut på karnevalsområdet och kastar köttubllar på honom tills han dör. Det roligaste är när man då och då dör (like you do) och spelet meddelar att man har dött ihjäl. Suck... men nu har det gått mig förlorat eftersom vi inte längre har några mac:ar kvar med spelet på...

Nåja, Karnevalsspel nummer två heter i alla fall 8bitar, och går ut på att få tag på 8 stycken bitar av en karnevalsbiljett. Jag har bara hunnit spela lite, och det var en tennismatch mot Jimmy på Gerdahallen, men jag kan tänka mig att spelet bara kommer att bli mer och mer roligt. Så det får jag väl sysselsätta mig med efter tenta perioden... (vill ju inte att mamma ska komma och kasta köttbullar på mig! Fast, hon är nog för upptagen med att spela 8bitar för att hinna göra det...)

Ladda hem spelet på
www.lundakarnevalen.se, så ses vi i Lundagård sen!



Syrgas vid käkoperation

Det har frågats mig hur man andas när man opereras i käkarna, och någon har svarat att man har så mycket som tre slangar i näsan varav en ska vara syrgas direkt till lungorna. Nu har jag fått höra från ytterligare ett håll att man har en sådan slang - vilket ju faktiskt låter rimligt.

Alltså kan vi nog sluta oss till att man får riktig syrgas i ena näsborren genom en slang som ser till att det kommer ner ordentligt till lungorna. Tack Josefin för informationen, det är alltid bra att få sånt här bekräftat från flera håll!

Så tuktas en argbigga...

Ja, den var vi och såg igår. (Innan vi gick på teater så gick jag och SysterY på stan och hon köpte ett par skitsnygga Nike! Jag vill också ha nya skor!!!).

Vad kan man säga? TJa, den har väl knappast varit politiskt korrekt på sådär en hundra år eller nåt! EN sak som vi inte riktigt kom fram till, var huruvida det slutet som Hipp använder sig av faktiskt är det riktiga, men det borde det nog vara. Det var väldigt förnedrande mot kvinnor i allmänhet i alla fall!

Rolig var den på sina ställen. Som när Katrinas blivande make kommer in, ståendes på flaket till en flakcykel, iklädd brudklänning. Nästan oslagbart. Fast... som vanligt så tycker jag att de skrek för mycket för min smak. Jag vet inte om det är det svenska språket som gör det, men var gång jag har sett Shakespear på svenska, så misshandlas texten av skrikande skådespelare.



Nåja, idag har jag i vart fall dammsugit och dammtorkat lite i sovrummet. Och tittat på Vänner och Harry Potter and the Chamber of secrets (som är film/bok nr. TVÅ i serien, och inget annat, vad andra än må få för sig att säga! GRRR!). Imelda har varit över och hälsat på Lukas balkong (hmm... stavar han med C eller med K egentligen? Får kolla det någon gång... Imorgon sätter jag igång ordentligt med tentaplugget. Jag looooovar!

löraredagen...

Idag ska jag på yoga med systerY och Ercan, och sedan ska jag och systern in till Malmö och gå lite på stan innan vi möter upp vår ömma moder samt Laura för att gå och se "så tuktas en argbigga" på Hipp. Avancerat.

Men först ska jag ta och städa lite. Malos Martha Stewart-ryck brukar bara nå fram till hallen och köket så sovrummet är en soptipp ungefär.

Här är i alla fall ett kortare urdrag ur min städningsspellista...
  • Metallica - nothing else matters (en väldigt sjuk akustisk version)
  • Robbie Williams - Angels (fråga mig inte varför)
  • Autolove - Bulletproof heart
  • Beck - Sexlaws
  • Belle and Sebastian - the blues are still blue
  • Blur - Charmless man
  • David Bowie - Life on mars
  • Deep blue something - Breakfast at Tiffany's
  • Don McLean - American pie
  • Foo Fighters - best of you (för vad är en lördagsmorgon utan att Dave har another confession to make?)
  • Graham Coxon - Bittersweet bundle of misery (eg. vill jag ha that's when I reach for my revolver, men jag har inte lagt in den än)
  • Green Day - Whatsername (antagligen min favorit från American Idiot-plattan)
  • The Hives - Hate to say I told you so (måste ju ha något svenskt i alla fall)
  • Howie Day - Collide (kunde inte motstå, och Flingan - I BLAME YOU!)
  • Jens Lekman - You are the light (Nån som ska med och tjuvkoppla pariserhjulet?)
  • Joy Division - Disorder
  • New Order - Waiting for the sirens call
  • Oasis - Some might say
  • Pulp - Common people (and just dance, and drink, and screw, 'cause there's nothing else to do)
  • The White Stripes - Jolene (HA ULLIS!)
Så, ni förstår nog att det finns fler låtar av nästan alla artister i den lilla listan - inte skulle väl jag ha bara en Foo Fighterslåt till exempel...

Nej, nu ska jag skype:a med Nallen och sen ta itu med dagens agenda. Får se om det blir nåt renare...

snart tentaperiod

Vi går snart in i den officiella tentaperioden - jag tentar...

  • muntlig språkfärdighet 4/5
  • franska samhällslivet 6/5
  • skriftlig språkfärdighet och grammatik 13/5
  • Internationell ekonomi 30/5
  • Franska litteraturen 1/6
  • Jöken (juridisk översiktskurs) 5/6
  • (skippar) text 5/6
Tyck synd om mig! Snälla? Men efter den femte ska jag i vart fall vara fri fram till augusti... när jag då får ta text-tentan. Blä. Men jag har i alla fall sommaren på mig att läsa böckerna då.

hemma igen...

Nu är jag hemma i Sverige igen. GUUUUD va tråkigt det är! Det enda jag hade att se fram emot var... ett dubbelavsnitt av Grey's Anatomy, men det var ju snabbt avklarat. Har laddat hem gårdagens avsnitt av Gilmore girls också, eftersom jag missade i princip hela (nedrans buss att vara nästan en kvart sen!).

Just nu håller jag på att återställa Nallens gamla laptop Ferdinand I så att mamma ska kunna använda den. Han började bli lite gammal och slö för någon som vill vara uppkopplad och ha kanske... 4-5 program öppna samtidigt.

Tvättar gör jag också. Alla mina kläder som jag använde i Wien luktar lika mycket rök som kläderna som bodde hos mamma i några år på den tiden hon rökte. Fast de här kläderna har bara varit max en dag i rökig miljö - ni kan inte förstå hur lyckligt lottade vi är med rökförbudet!

Jag vill vara kvar i Wien. Där är det varmt och fint, och en massa gosiga kaféer och vår och sånt. Här är det... kallt och dyrt och ställs en massa krav på mig och mina studier. Grr. Men jag och Nallen har tittat på hus som vi skulle kunna tänka oss att bo i där nere om det blir så att någon av oss (antagligen han) får jobb där - då är det ju bara för mig att flytta med och lära mig tyska. Så svårt lär det ju inte vara. Jag klarade faktiskt av att beställa, och det är ju ganska nära svenskan, fastän österrikisk tyska låter som norska. Fina hus finns det gott om i alla fall, och tydligen ska det inte vara hysteriskt svårt att få tag på en heller! Så blir det inte Bryssel så kanske Wien? Eller vad tycker ni?

Påsklov i Wien...

Jag är nu i Wien, och det är känns lite konstigt för jag skriver ju på Sambonallens nya dator - och tangenterna är helt fel! Z och Y har bytt plats, och istället för ett å är det ett ü, så om det ser konstigt ut ibland så vet ni varför.

I alla fall, jag kom i onsdags förmiddags, och det mesta gick rätt bra, förutom att jag först missade ett tåg och att det sedan verkade som om jag inte skulle komma med flyget alls. Det gick trots allt igenom allting, och jag blev till och med uppflyttad till business class flex och fick därmed frukost på flyget - lyx. På eftermiddagen gick vi lite runt Maria Hilfergasse och tittade på sommarjacka och nya skor till Nallen, hittade fina Schnappi-skor (Lacoste) och en snygg enkel naturvit jacka. Köpte dock inget eftersom studenter som kännt har lite ont om cash.

Svärfamiljen kom sedan i
torsdags förmiddag, och deras bagage hade kommit bort på vägen ner. Vi åkte sedan tunnelbana från Landstraße till Neubaugasse där deras lyxiga hotell låg. Torsdag lunch intogs på ett kebabställe bredvid ett BIPA ganska nära Nallens bostad. Sedan strosade vi runt och tittade på saker, bland annat skor till Nallen - och som en tidig födelsedagspresent fick han Schnappi-skorna, såååååå fiiiiina! Middagen blev lyxiga wienerschnizlar av kalv som var kanske... 30 cm i diameter. Smask!

Fredag. Med ett litet hot om regn valde vi att fortsätta gå rundor på stan samt besöka Konsthistoriska museet - svågern och svärfar hade hört att de skulle ha världens största Brügelsamling - det var också ett ruskigt stort museeum som blev förmycket för oss efter ett tag. Det finns en gräns för hur många konsiga målningar man klarar av att se på en dag. Till lunch åt pojkarna vars två kebaber (eller Nallen åt två och en halv faktiskt!) så middagen blev liten och enkel på en libanesisk restaurang precis bredvid svärfamiljens hotell. (En MYCKET smarrig tomatsoppa för mig!). Observera förresten att allt var öppet som vanligt - affärer, restauranger och museer - trots att österrikarna borde vara hemma och be för fulla muggar en långfredag som denhär!

Lördag
dags för Schönbrunn - och fantastiskt väder! Vi konstaterade att ett hus av den där storleken nog kan duga - sålänge man bara ska bo två personer eller så i det! Lunchen blev en gigantisk glass på fiket uppe vid glorietten, och nu efteråt är vi alla brända i anisktena av den gassande solen som gav och mycket besvär hela dagen. Var man än stod så hade man antingen solen i ögonen eller i kameran.

Efter att ha gått runt i parken och i labyrinten så åkte vi in till stan igen och gick på jakt efter ett par jeans till Nallen och en present till Svågerns flickvän. Båda sakerna hittades snabbt, och vi började istället leta efter en middagsrestaurang. Vid sex ungefär bestämde vi oss för en som såg bra ut och visst - maten var bra, något man inte kunde säga om servicen. Någon gång vid kvart över sju hade vi fått in all vår mat, men de som satt vid bordet bredvid oss, och som inte hade kommit särskilt mycket senare, hade när vi gick vid... 20.19, inte fått in mer än en maträtt på fem personer. De var ganska upprörda av någon anledning. Vi lämnade totalt 10 cent i dricks - trots svärfars försök att ge mer, den extra växeln vi hade plockat fram gavs istället till några blinda sångare som stod och sjöng i ett gathörn, samt en uteliggare med en liten hund.

Söndag. Idag softar vi, och ska äta lite lite saker bara (Nallen häller just nu i sig lakritskritor och läser ELLE) och ska senare till Katriina och se på Conan O'Brien i Finland - något som är möjligt tack vare att Svärmor bandade och tog med från Sverige. Jag åker hem på tisdag kväll, tyvärr, allt är mycket trevligare här. Fast jag måste snart ta itu med den stundande grammatik tentan, samt läsa in JÖKEN och Internationell Ekonomi igen... gah...

världens bästa musikvideo!

OK, jag vet att jag kanske har sagt det här om andra videos tidigare, men det här ÄR verkligen världens bästa musikvideo! http://www.fazed.org/video/?id=247

mitt rena fina visakort!

    OK, som jag redan skrivit så tvättade jag idag. Jag råkade dessutom missa att kontrollera om det var något i mina jeansfickor innan jag satte igång tvättmaskinen. Det visade sig sedan att jag ännu inte hade tagit ur Visakortet och körkortet ur höger framficka. Så nu är de väldigt rena och fina!

Det värsta var ju att jag ska till Wien på onsdag och då verkligen behöver mitt kära lilla plastkort. Jag var helt förkrossad! De klarar inte av att man har dem tillsammans med andra kreditkort i plånboken, så hur skulle det då överleva kulörtvätt 40 grader? Besviken på mig själv cyklade jag in till stan för att kontrollera om det mot alla odds fortfarande fungerade. Jag tog ett djupt andetag och satte kortet mot bankomatens kortläsare. Det gick in! Det var inte avmagnetiserat! OK, klarade bankomaten av att läsa av att jag hade pengar på kortet! JA! OCH att ge mig lite av dem! Hurra!

Så nu har jag firat med te och tekakor från Konsum!


Alltså, om nu anser att era kreditkort är smutisga, så kan nu ju alltid tvätta dem - en ny form av pengatvätt kanske?  

tvätta i yoghurt?

Jag tvättar mina kläder för att ha något att ha på mig i Wien, och en av maskinerna jag hade bokat luktade skarpt av sur yoghurt. Hmm... hoppas att det inte smittar av sig på kläderna.

Tyvärr måste jag tvätta en maskin till sen eftersom jag glömde mina jeans och lite mer grejer... blää...     

Min egna lilla depressiva robot

Marvin

Idag gjorde jag slag i saken och laddade hem Winamp, eftersom Nallen skickade en låt till mig som jag inte kunde öppna i någon av de befinliga mediaspelarna. När jag nu tog hem
programmet, så var jag faktiskt tvungen att skaffa mig ett häftigt skin också, och valde det här fina med Marvin som Ullis rekommenderade för år och dag sedan!


Kanske byter jag till något annat sen, men nu ville jag verkligen vara liftaren nära... Schysst också att Winamp 5 kan hantera iPod också!

Wien Wien Wien... överallt möter mig Wien

För er som har missat det, åker jag till Wien på onsdag för att hälsa på SamboNallen som tillbringar terminen där. Idag landade dessutom nya numret av Elle på dörrmattan - och de har ett flersidigt reportage om, just det, Wien. Ah, roligt att se ett resereportage där man för en gångs skull kan säga saker som "Maria Hilferstasse, ja, där har jag varit" eller, "ah, jag var på en fest på Museumsquartier för någon månadsen - det är ett intressant område!"

OK, nu har jag ju inte varit så jättemycket på Museumsquariter, eftersom vi var där på kvällen - men de saker vi gick förbi verkade väldigt intressanta.

I alla fall, jag ska till Wien. Det är en variant av att möta våren i Paris (och quite frankly, just den här våren tror jag att jag hellre möter i ett halvkyligt Wien än ett tårgastyngt Paris) men istället för att promenera längs Seine med min älskling, så får det bli en fika på hotel Sacher, en utflykt till Schönbrunn och en evig kamp mot försäljarna av teater och operabiljetter som aldrig vill lämna en ifred, och allt tillsammans med min älsklinsNalle...  Den här gången kommer dessutom hans föräldrar och bror ner, så vi kommer få äta åtminstone EN lyxig hotellfrukost innan vi drar ut på äventyr i den fina staden (och, hoppas jag, det fina vädret.)

attans...

Attans. Det gick inte som jag hade hoppats med min läsning idag - det har gått uselt.


Vi har i alla fall varit och handlat och det är ju bra - nu har vi allt från kattsand och toapapper till juicekoncentrat. OK, lök undantas från det där...

Nej, nu ska jag sätta mig lite till med min kära franska - något mer kanske jag hinner läsa innan jag "måste" sova.

i min spelningslista just nu...

Ett litet urval låtar som just nu går runt runt runt i min spelningslista...

New Order - Temptation
The White Stripes - Jolene (Dolly Parton cover)
Thåström - Fanfanfan
Jason Wade - You belong to me
Foo Fighters - ain't it the life (acoustic version)
Graham Coxon - Bittersweet bundle of misery
Smashing Pumpkins - to Sheila
Pulp - Common people

...och ungefär 50 låtar till av samma eller liknande artister.

dagens uppgifter

Idag ska jag läsa de.. hmm.. 31 sidorna till föreläsningen imorgon (Det franska samhällslivet) och jag upptäckte just att Thierry har missat sid 59, så det hoppar från 58 till 60. Det är attans tur att det är en intresant kurs, för annars hade jag aldrig orkat läsa det fantastiska lila häftet, men vi fick dessutom en liten försmak i tisdags när vi hade muntlig framtställning - Thierry visade lite nyhetsinslag som handlade om immigration i Frankrike (hmm... det ser jättekonstigt ut, men det måste stavas så!)

Senare, efter två, ska vi åka och storhandla på Willys eftersom mormin har tagit bilen till jobbet idag. Toalettpapper och kattsand är väl de två absolut viktigaste sakerna på inköpslistan.

Vi får se om vi orkar med en tur till ÖB också, för att införskaffa golvmoppar o dyl. (när det gäller städgrejer så rockar ÖB!).

Imorgon är det dags för typ... FEM timmar skola eller nåt (och för en humanist/samhällsvetare så är det hysteriskt mycket!) så jag måste nog boka tvättid först i helgen för att kunna ha rena kläder på mig i Wien (Woho! jag är i Wien om en vecka!)

ah... het hetare hetast!

I eftermiddags satt jag och tittade på "vänner" på min lilla dator, och gick ut för att ta något att dricka i köket. Precis när jag kommer ut i hallen och ser TV i vardagsrummet, kommer Daniel Radcliffe in som gäst hos Martha Stewart (Malo tittar nästan slaviskt på det!). Underbart! Denna lilla söta pojke, som en gång i tiden spelade David Copperfield och sedan gick vidare till att gestalta Harry Potter i samtliga filmer (får vi verkligen hoppas!) var på TV som sig själv, och man har svårt att tro att han bara är 16 år gammal! Han var så söt som liten, och han växer upp och blir het. Eller, han är redan het. Han blir ännu hetare med åren och lär ju vara hetast i sjunde filmen. Ah. De fååår inte lov att byta ut dem!

Jag tror jag ska ta och titta lite på Harry Potter and the goblet of fire!

JAA! Mina älsklingsfoofiesar!

Pratade just med Arvin om hans kandidatur (hmm... heter det verkligen så?) till kåren, och så kom vi in på Vita huset (like you do) och eftersom Arvin inte kände till detta underverk, så gick jag in och skickade en länk till den officiella hemsidan. Vad ser jag där? Jo, mina älsklingsfoofiesar ska vara gäster! I TVÅ AVSNITT! Ah, nu kan jag ju knappt vänta på sjunde säsongen! Fastän sjätte har varit ganska dålig...

fisyoga

Idag på yogan bestämde jag och Ylva oss för att lokalisera stönaren (en kvinna som stönar konstant under yogapassen). Kvällens problem blev dock att vi hade stönare på båda sidor om oss. Efter kanske en kvar viskade Ylva "INGRID" och pekade på kvinnan bredvid sig som just då var inne i en ordentlig stönsession,

Strax efter fiser kvinnan bredvid MIG högt och ljudligt. Det blev med andra ord ett väldigt svårkoncentrerat yogapass.

Presenter

Idag efter föreläsningen gick jag och Ercan på stan och jag köpte presenter till Sambon och Svågern.

Svågern Hanky har ju nyligen fyllt 18 vårar och det är i påsk dags för mig att ge honom hans myndighetspresent (men haha Hanky-panky om du tror att jag kommer avslöja vad det är för något innan du har fått den!).

Sambon och jag firar som kanske bekant 5 år om 8 dagar, så jag har köpt en liten (jättetråkig) present till honom. Jag misstänker skarpt att den kommer att tilltala honom, men jag själv tycker att den är väldigt tråkig... Fast han kanske blir glad ändå. Hoppas...  

gamla polare

Jag var i Malmö igår och umgicks med mor och systrar (och Bobos polare Marie). Dagen avslutades på en bazaar på Inkonst där jag oväntat nog träffade på en gammal polare - Vanja.

För er som inte vet (och det är istort sett alla) så var Vanja och jag och två tjejer till bästisar på från femman-sexan nångång och fram tills vi gick ut nian. Hela högstadiet hade vi dessutom ett band som jag lämnade efter att vi hade spelat i ABF-tältet på malmöfestivalen i ettan på gymnasiet. Sen dess har jag knappt sett dem. Vanja (basisten) och Krizie (trummisen) träffade jag ändå på ibland på tåget till och från skolan efter som de pluggade i Malmö resp. Lund.

Det kändes väldigt krystat att träffa Vanja igen. Hon går tydligen på Svalövs folkhögskola och någon särskild tjejlinje för jazzinstrumentalister (om jag förstod det rätt). Hon såg lika oförstående ut när jag förklarade vad jag gör som när hon förklarade vad hon gör... Det är faktiskt andra gången den veckan som någon inte har förstått vad jag har menat när jag sagt att jag är pol.magare... Hmm... Jag som trodde att det var allmän kännedom vad en pol.mag. är för något.  

hits