MONGO!

Jag sitter med mitt paper. Suck.. Har ungefär halva kvar, men jag menar, jag har klarat av att skriva saker förut, eller hur? Problemet är bara att det inte blir bra. Det blir riktigt dåligt faktiskt.

Ännu värre är det att jag inte kan koncentrera mig då jag är väldigt uppspelt över att de ringde från EU-enheten på UD och sa att jag står på kortlistan för praktikplatser till våren. Hon skulle återkomma om jag ska komma upp nästa vecka eller veckan efter för att bli synad i fogarna. Läskigt, men häftigt.

pengadag

Idag fick jag CSN som alla andra (varför får jag det inte den 24e längre? Det var så trevligt!) samt lön för två månader, inklusive löneförhöjningen. Totalt nästan 13 000. Härligt. Ska stoppa undan så mycket som möjligt till vinterns resa. AHAHAHA! (När den nu blir av)

Fancy grejer!

Igår var första gången jag träffade Ercan sen hon kom hem från USA. Oh yeah, hon hade shoppat fina saker! Jag fick följande:

 
image462

West Wing-mugg från NBC:s butik

image463

En påse Skittles

image464

Nars single eye shadow night flight som jag självklart betalar själv. De andra sakerna får jag inte betala för Erica, för det är presenter. Tack tack! Och tack igen!

Ska se vad jag kan köpa till dig när jag åker ut nästa gång... hihi.


Oj! Är Evita en raskatt?

Jag satt och bläddrade i min bok "Bonniers stora kattlexikon", och helt plötsligt ser jag en bild på Evita. "Nebelung" står det överst på sidan, i den delen av boken som ägnas åt att räkna upp olika kattraser.

Döm av min förvåning när jag börjar surfa runt och tittar på sidor och bilder på dessa nebelungkatter och inser att det är istort sett exakt så lilla Evita ser ut. Ojoj. Hur gick det här till egenligen? Wickipedia har följande att säga om
Nebelung.

image460
En bild på en nebelung-katt på som jag hittade online när jag googlade "nebelung"

image461
Evita, som abslout inte vill sitta still när matte ska ta foton.


Dock säger svenska Wickipedia att det inte finns några nebelungs i Sverige.

Extreme makeover: laptop edition - gör din egen kisedator

En gång macbarn, alltid macbarn. Jag känner ett instinktivt, nästan genetiskt, skriande habegär när jag läser om apples nya kisedator; nya OS X Leopard släpps på fredag. De som då är lyckliga macägare kan knalla iväg och införskaffa detta lilla system, och har en alldeles ny generation kisedator.

För mig är det inte lika enkelt. Jag tycker om min Nancy, även om hon inte har ett litet äpple på sig, och hon fungerar alldeles utmärkt, vilket inte motiverar att jag byter till en macbook. Vad gör man då? Jo, man googlar "turn your pc into a mac", och hittar det smarta programmet flyakiteosx. En smart litet paket som gör att du kan förvandla insidan av din pc så att den ser ut som en mac. Lite trix måste man göra själv, och jag har inte haft tid att fixa det än, men snart! När jag har tid på riktigt!

Gillar man inte flyakites paket så kan man hitta länkar till sidor där man laddar ner precis de saker man är ute efter, men jag misstänker skarpt att det innebär mer trix.

image459

Widgetdocket ute till höger.

Jag har dessutom lagt till lite widgets som jag gillar. En Yahoo-widget-docket passade utmärkt, det var inte meningen att det skulle bli den, men den laddades hem automatiskt när jag tog hem to-do-widgeten. Smart? Ja, faktiskt.




Dagens freudianska felsägning

Föreläsaren: "You know how they say that men are from Venus and women are from Mars?"
Hela klassen: "Umm... no... it's supposed to be the other way around..."
Föreläsaren: "Really? Well, Mars is the god of War, and Venus the god of... well, you know."
Albin (föhållandevis högt): "Hehe, dagens freudianska felsägning..."
Föreläsaren: "Freudiansk felsägning... Hehe.. Freudian slip."

Förkylt och stressigt

Jag är jätteförkyld. Och nu har det flyttat in i andningssystemet också. Precis som förra året. Illa illa. Känns som om någon sitter på lungorna. Och jag tror jag har endel feber.

Men det där måste jag ignorera, för imorgon har vi presentation, och i övermorgon är sista föreläsningen på EU-kursen, och sen är det igång med att skriva den lilla hemtentan och våra små research papers som ska vara inne nästa fredag. Sen är det bara en vecka kvar innan det *@#¤%&#" kvantitativa arbetet ska vara inne. Najs. Och därefter är det allhelgonahelgen, och sen är det dags för den underbara lilla kandidatuppsatsen.

Idéer om vad jag kan skriva om, någon?

image456

Evita har intagit sin ge-matte-moraliskt-stöd-ställning.

Nu är hösten kommen, nu är hösten här

Det var vrålkallt att cykla hem från jobbet ikväll. Usch. Och regnigt. Och jag var tvungen att verkligen trampa allt jag orkade i nerförsbacken för att komma nånstans överhuvudtaget.

Så.....
Nu är hösten kommen, nu är hösten här! Jag minns dessutom varför jag inte har läst mer ekonomi än nödvändigt.

Oerhört intressanta tidskrifter... eller?

Har just suttit här på jobbet och märkt 50 stycken tidskriftsamlare med titlarna på de tidskrifter de snart ska komma att samla. Vad sägs om dessa titlar...

Accounting Horizons
Administrative Science Quaterly
Applied Economics
Brittish Tax Review
Econometric Reviews
Financial Analysts Journal
Inköp och logistik


Låter det inte som oerhört intressanta tidskrífter? Eller inte.


Sorg

Georg Oddner gick bort igår, 83 år gammal.

Sydsvenskan om hans karriär...

image455

Hokus och Pokus

Haspe tipsade mig idag om serien Hokus och Pokus. Hokus är pojken (katten) och Pokus är flickan (igelkotten). Följ deras äventyr på http://www.hokus-pokus.se


image454

Alla rättigheter tillhör hokus-pokus.se

Plötsligt i Eslöv.

Flygplan kraschade utanför Eslöv.

Jag och systrarna blev mycket förvånade när vi hörde om det här på tv-nyheterna. Visserligen sydnytt, men ändå.
Det börjar bli skrämmande många flygplansolyckor nu. Stora, som små.

Tentan inne - mot alla odds!

Idag har allt gått emot mig.

Jag skrev klart tentan och läste igenom den tre gångern, med visst mellanrum så att det var med "nya ögon" jag såg den varje gång. Lite obehagligt var det att jag faktiskt tyckte att den kändes rätt bra mot slutet - nu kommer jag DEFINITIVT bli underkänd bara för det.

I alla fall. Öppna mailen, fylla i allt som det ska vara enligt anvisningarna, och klickar på "send". Väntar på bekräftelse. Och väntar. Och väntar lite till. Efter 40 minuter ringer jag Albin, som inte svarar. Jag ringer Björn, som inte svarar. Jag ringer expeditionen, som inte svarar. Jag ringer läraren, som inte svarar. Jag ringer Albin igen, som fortfarande inte svarar. Jag ringer Victoria, som svarar och förklarar att det tog 30 minuter för henne att få bekräftelse. Albin ringer upp, och säger att det tog honom 20 minuter att få bekräftelse. Jag mailar webmastern när det har gått en timme utan bekräftelse, och dessutom bara är 20 min kvar innan tentan ska vara inlämnad. Jag ringer Syon, som svarar och ber mig maila min tenta till honom. Det gör jag, och andra gången jag mailar den, 20 minuter över 11, dvs 20 minuter efter att tentatiden gått ut och 1 timme och 40 minuter efter astt jag mailat den första gången, och 40 min efter att jag mailat den andra gången, så kommer den slutligen in.


Nu har jag satt igång med nästa uppgift, som ska vara inne imorgon kl 13, och som är om möjligt ännu värre än tentan var. Stryk borde de ha.


Jag har nu pratat med en sköterska på Citykliniken om vaccinationer för att åka till Goa. Ca 14 dagar innan vi åker behöver vi senast vaccinera oss verkade det som. Bra. Nu har jag avklarat två av dagens uppgifter. Nummer tre, fyra, fem och sex ligger och väntar på att det ska bli just deras tur att bli svurna över.


Här! Ta lite söta bilder på Evita istället! Hon har tappat en tand till nu! Båda hörntänderna i underkäken, och de har ersatts med världens sötaste pyttegaddar.


image452
image453

Mongotenta!

Jag vill slå vår käre lärare. Hårt. För det här blir bara inte bra, och det är helt klart HANS fel. Det var han som gav oss uppgiften, så då måste det vara honom det är fel på. Inte mig. Jag har 6240 tecken kvar, och ingen aning om vad jag ska skriva. Det går bara inte frammåt. I alla fall inte i någon typ av sammahängande form. Jag hittar på små bitar med saker jag kan skriva, men mer är det inte. Jag skyller på Christian. Så det så.


Idag tappade för övrigt Evita en tand. Lite läskigt först, men ett telefonsamtal till vetrinären försäkrade mig om att inget var onormalt och att det jag kan hålla ett vakande öga på är om hon äter som vanligt, och det gör hon. Lilla sötnosen är en stor flicka nu...

hits