toppkandidaterna, första intrycket

Jag och Sambon tittade just på svt:s nya satsning "toppkandidaterna". Vad är då första intrycket?

Tja, eftersom jag först såg deras försök till att vara lite... jag vet inte vad, men de imiterade en nyhetssänding i vart fall, och jag trodde först att det var en parodi. På fullaste allvar trodde jag att det var något som Killing-gänget hade författat, men det ska tydligen vara på riktigt! Rekryteringskampanjen tyder på det, pengarna i slutet tyder på det och framförallt: TOPPKANDIDATERNA tyder på det!

Vad tyckte jag då om de olika kandidaterna?


Hannes.
Tja, Hannes var en lustig figur. En värdekonservativ trädkramare, eller hur var det de beskrev honom? (Hehe). Kul att ha någon som är akademiskt skolad med faktiskt information om hur det ekonomiska systemet fungerar.


Klara.
Som jag uppfattade det så är hon någon form av radikalfeminist, queerteoretiker osv osv i all oändlighet ända tills man kommer fram till den lilla detaljen att hon anser sig vara liberal. Liberal i "höger". Otroligt skönt att se någon som är så extrem och som klär sig och ser ut som så många vänsterbrudar och hobbykommunister runt om i landet, utan att faktiskt fullt ut köpa deras lilla röda bok.

Michael.
Skönt att han blir utslängd (hehe). Om jag inte minns helt fel (hade inte min lilla rosa bok att anteckna i) så sa han under nomineringsprocessen (eller vad ni nu vill kalla den) att det skulle kännas bra att det kom någon som inte var borgerlig akademiker som kom fram i TV. Hhem hhem! Svensk media är otroligt vänstervriden! Senaste siffrorna jag såg på journalistkårens politiska preferenser antydde att 40 % av dem sympatiserade med vänsterpartiet!

Parasto.
Jag fick ingen riktig uppfattning om henne. Det enda hon uttryckte var väl att hon var emot den svenska vapenexporten. Jaha. Någon av tjejerna muttrade om att killarna tog mycket mer plats. Tja, har man vapenexporten som hjärtefråga, och kanske inte debattvana, är det kanske inte konstigt att man blir tyst när det diskuteras valfrihet i det patriarkala samhället.

Petter.
Jag hatade honom nästan instinktivt. Bara det faktum att han hade kamrater som fått fängelsedomar efter Göteborgskravallerna och att han därefter läser juridik för att kunna försvara aktivisterna gör att jag har lust att strypa honom. Personer som vandaliserar och missandlar/utgör ett stort hot mot den allmäna säkerheten förtjänar fängelsestraff. I vart fall när de är vid fullt medvetande! Dessutom kunde Petter väldigt många fina ord som han tyvärr inte kunde använda. Han hävdade att det inte finns något sådant som frivilliga överenskommelser i ett patriarkalt samhälle. Nähä. Aldrig någonsin? Antagligen menade han att prostitution inte kan vara frivillig, men det framgick inte av hans argument tycker jag. Stora, tomma ord.

Teysir.
Ännu en blek person. Jag vet inte vad hon egentligen står för, det enda som framgick var att hon ansåg att det var viktigt att lyssna på de unga.



Så. Jag har halvt lovat Sambon att följa programmet under våren, för att hålla honom uppdaterad. Vi får se hur länge jag står ut; vad tror ni kommer först? Finalen eller att jag slänger ut TV:n från balkongen?

lärarblogg... gah!

Talade just i telefon med Malo (som ännu inte har börjat blogga. Herregud! Jag har ju t.o.m. fått SAMBON på min sida!) och hon berättade att de hade haft en vikarie på micron idag. Hon försökte förklara vem det var, vilket inte fungerade, men handlingskraftig som jag är skickade jag genast en länk till henne med hela NEK:s personal så att hon skulle kunna peka ut honom. Vi förströdde oss sedan en stund med att titta på och kommentera de olika lärarnas sidor. Jag berättade för henne vilka lärare vi hade haft och plötsligt informerade hon mig om att min gamle microlärare har en blogg till vilken det fanns en länk på hans sida.

Gah! Detta innebär att han måste mänskligförklaras!!! Hur ska jag överleva detta???

snart träna...

Snart ska jag iväg och träna. Jag har för mig att det var kvart över fem som det började, aerobicspasset vi skulle på Ercan och jag. Det är iofs ett vanligt pass, så vi kommer att se ut som idioter (jag mer än hon) men det är sånt man får ta.

Jag har grundat med mellanmål så att jag inte ska bli kräkfärdig idag igen. Ska dessutom ta och dricka rejält med vatten så att jag har en god grund att stå på när jag kommer till träningen.

Malo hade tydligen sagt till Ercan att de skulle börja med en ny rutin på aerobicen nästa vecka. Hmm... egentligen borde man alltså vänta tills dess, men va tusan. Nån gång måste man ju göra bort sig också!

explorer vs mozilla

Jag har hittills använt internet explorer. Fördelen är att jag vid det här laget har format det så att det är precis som jag vill ha det. Alla "search tool bars" är där de ska, och favoriterna är ordentligt ordnade, och jag kommer inte på nåt mer just nu, men jag har under ett år ungefär skapat min egen lilla webbläsare precis så som jag vill ha den. Det finns bara ett minimalt problem: explorer behagar hänga sig HELA tiden, så det funkar inte särskilt bra...

För ett tag sedan testade jag att ta hem Mozilla Firefox, men just då funkade inte min internetbank i den, så jag återgick till att använda explorer. Idag läste jag på
Ullis blogg om hennes nya kärlek; browsern Opera. Ok, tänkte jag då och bestämde mig för att testa igen. Kanske hade banken hunnit uppdatera sig lite?

Efter att ha tagit hem just Opera, så märkte jag att det inte funkade. Jaha. Är det värt att
ta hem Mozilla också? Ja, varför inte? Sagt och gjort. Funkade det? NEJ! Min kära bank har fortfarande inte fått upp ögonen för att det finns fler browsers än explorer. Suck... Men jag kanske kör på mozilla nu... jag har ju trots allt importerar mina favoriter och sånt redan... Så behåller jag bara explorer och använder till banken.

Belöningssystem...

Alltså. Ullis har godisstopp året ut. Det är en rätt bra grej faktiskt. Egentligen borde jag också ha det. Inte för att jag behöver gå ner i vikt eller så, utan bara för att det är onyttigt. Man behöver dock ett rejält belöningssystem.

Jag föreslog just för Ullis att hon borde lägga pengar i en burk varje gång hon blir godissugen, och summan ska naturligtvis motsvara vad hon skulle lagt på snask, för att vid månadsskiftet antingen belöna sig själv med nya skor, något annat hon vill ha eller helt enkelt sätta in dem på banken.

Det skulle verkligen bli intressant om jag gjorde något sådant. Tänk att lägga pengar i burken varje gång man är sugen på nåt, och sen äta en frukt. Eller nånting med lite honung på (du-är-vad-du-äter-godkänt). Tänk om man sen skulle införa samma restriktioner vad det gäller skräpmat...! OMG! Jag skulle få en förmögenhet i en burk på skrivbordet eller var jag nu tänker ha den! Hmm... många par skor skulle det nog bli...


bara dåligt på tv...

Nu när project runway har tagit slut har min vardagskväll förstörts helt... Trean har ersatt detta underbara program med sitt egenproducerade "Floor filler". Allvarligt talat... Man kan ju helt klart höra skillnad på folk som sjunger, men hur många kan EGENTLIGEN skilja bra koreografi och bra utförande från dåligt?

Femman har dessutom börjat sända 2006 års version av helvetet på jorden: Big Brother. Vad är det egentligen för intressant med detta program? De framför inget, visar inte upp några talanger, skapar inget... det de tävlar i är bitchighet och skandaler. Varför vill någon befatta sig med sådana människor och sådana tävligar?

Imorgon börjar i vart fall Gilmore Girls igen. Äntligen! Jag vill veta vad som händer med Lorelai och Lukes bröllop. Hehe.

Måndag kväll...

Så... Jag har läst några sidor i L'adversaire, och den verkar bra, men det blir ungefär en A4-sida med glosor att kolla upp när jag kommer till slutet av varje längre stycke... Hmmm...

Jag och Jenny började leta artikel idag att redovisa, men sen insåg vi att det trots allt är mer än en månad kvar, så vi kanske ska hålla ett öga på de franska medierna och se vad de pratar om så att det blir ett lite mer aktuellt ämne vi pratar om.

Jag, Erica och SysterY tränade kl 15:15 idag. Det blev gympa med stång, men efter väldigt kort tid blev jag illamående och fick sura uppstötningar som om jag skulle kräkas, så det var bara att ta det lugnt. När jag kom hem grundade jag magen med fil och banan. SMASK! Och sen åt vi spaghetti och kotsås, mums. Men nu vill jag äta nåt med fooklad och titta på Spooks igen. Tom har precis berättat för Ellie att han är spion och heter just Tom och inte Matthew som hon trodde. Lite lustigt att hans undercover-namn var Matthew eftersom han spelas av Matthew MacFadyen... Hihi.

om tio minuter börjar min måndag

Om tio minuter börjar min måndag. Idag, måndag, ska jag läsa en massa i min franska bok "l'adversaire" och skriva upp en massa bra ord som jag ska lära mig. Sen ska jag på föreläsning klockan 12, och efter det ska jag nog försöka övertala Jenny att vi ska börja leta efter en artikel att redovisa på den muntliga delkursen.

Klockan 15:15 ska vi träna jag och
Erica och antagigen systerY också. men vi får se vad det blir.

Jag ska dessutom komma ihåg att presentera några "mots du jour" här på bloggen, för det har jag varit dålig med sedan têtue och de andra. Om jag har tid ska jag slutligen börja plugga inför tentan i internationell ekonomi om typ två-tre veckor... Gah va tråkigt det är!

Nej, nu är det bara FEM minuter tills min måndag börjar officiellt. Blää... och stackars lilla jag har inte hunnit färdigt med frukosten än!

Trevlig måndag på er!

vänsterns flygblad... SKRATTRETANDE!

Idag landade en bunt flygblad från vänsterpartiet och några av dess avgreningar på vår dörrmatta. Det mest påkostade var från Vänsterpartiet, och nu tänkte jag förklara vad jag tycker om den information de framförde, och varför jag anser att deras argumentation biter dem i rumpan då och då.


Först tog de upp det faktum att kvinnor tjänar 80 % av vad männen tjänar för motsvarande arbete. Det har jag inte något att invända mot; kvinnor har lägre löner, men jag vet inte om det är just 80 %, eller mer/mindre. Jag vet heller inte hur man räknar fram det…


Andra stycket handlade om anställningsförhållanden. Stycket avslutades med konstateradent att Ett arbetsliv med trygga, fasta jobb där principen om lika lön för lika arbete gäller är en nödvändig förutsättning för ett jämställt samhälle.
Ja. Lika lön för lika arbete är självklart! Varför skulle någon med samma meriter och samma anställningstid få mindre betalt för att utföra samma eller likvärdiga arbetsuppgifter? När det däremot kommer till ”fasta trygga jobb” har jag lite svårare att hänga med. Vem ska anställa dem? Vem ska tvingas ge någon fast anställning? Och vart ska de som inte KAN få dessa fasta anställningar vända sig? Vill (v) att vi ska införa en nolltolerans mot arbetslöshet och ge de som saknar anställning arbete som gatusopare och dylikt, på samma sätt som man gjorde i vissa delar av det forna öst?


I nästa stycke konstaterade författarna att kvinnor tar ut mer än 80 % av föräldraledigheten samt att de utför mer hushållsarbete än vad männen gör.

Jag har diskuterat de förslag som har funnits om att lagstifta om pappaledighet med framförallt mödrar. Dessa har gett mig en annorlunda bild av hur det är att ta ut mamma/pappaledighet än vad media och politiker ofta ger oss. Det är inte bara att singla slant om vem som ska ta vilka veckor; ofta tjänar mannen mer (som vänstern redan konstaterat i sitt flygblad) och en föräldrapeng skulle innebära ett större fall i inkomster om mannen tog ledigt än om kvinnan skulle göra det samma. Ofta har man när man skaffar barn arbetat sig upp till en viss levnadsstandard, och kanske har man köpt ett nytt hus eller en större lägenhet eller så för att ha utrymme att låta barnet och dess eventuella syskon växa upp på bästa möjliga plats, och då är det inte självklart att man klarar att finansiera den livsstilen eller den bostaden med kvinnans lön och mannens föräldrapenning.

Min mamma sa någon gång angående det här ämnet att man som kvinna faktiskt fattar annorlunda beslut efter att ha fött barn, mest för att hormonerna spökar. Inte så att man fattar sämre beslut, men annorlunda. Man reagerar annorlunda i största allmänhet tror jag, en kvarleva från vår mer djuriska fas i utvecklingen där besluten efter att ha fött en unge kunde avgöra flockens och din egen avkommas framtid. Att i en sådan fas tvinga ut kvinnor i arbetslivet för att deras män ska vara hemma med barnet är idiotiskt. Varje kvinna som känner att det är det bästa för henne ska naturligtvis få återgå till arbetet så snart hon kan; men tvinga ingen, snälla!!!


Vad vill då (v) göra för att förändra den rådande situationen?

  • Man vill ”tillföra offentlig sektor mera pengar för att kunna höja kvinnors löner och anställa fler”. Tja… visst. Jag tycker dessutom att vi ska passa på att anställa fler män i den offentliga sektorn om man inte försöker avskaffa den helt och överföra kvinnorna till den privata sektorn där de kanske passar bättre? I flygbladet finns ingen ifrågasättning av huruvida det är rätt att kvinnor dominerar inom den offentliga sektorn där de är anställda i traditionellt kvinnliga yrken.

  • Vidare vill de ”lagstifta om rätt till heltidsjobb- deltid ska vara en möjlighet.” När jag gick på gymnasiet (gud va gammal jag låter!) berättade min spansklärare om den rådande situationen i Spanien; det var tydligen lag på att alla som varit anställda i mer tre månader skulle garanteras fast anställning. Resultatet var att alla provanställdes i knappt tre månader för att sedan få höra att de inte riktigt var vad företaget sökte. När man lagstiftar bort arbetsgivarens rätt att bedöma behovet av anställda, bryter man mot deras rätt att välja vad som är bäst för dem och för deras företag!

  • En annan reform är den berömda 6timmars normalarbetsdagen. Enligt flygbladet vill (v) börja med att införa detta i ”kvinnodominerade yrken inom offentlig sektor”. Hmmm… Så att kvinnorna ska kunna vara hemma mer och ta hand om barnen, städa och laga mat eller? Varför inte låta införa det inom manligt dominerade yrken för att få hem männen så att den rådande könsstrukturen kan börja avnormaliseras???

  • Det sista som nämns är att föräldraförsäkringen ska vara individuell. ”Både kvinnor och män har föräldraansvar!”. Självklart har de det, men man kan inte tvinga någon att ta ansvar. Varför inte göra det mer lukrativt att för män att ta ansvaret, samt för kvinnor att lämna ifrån sig det? Vad som behövs är en rejäl kampanj som får män att TA ansvar för sitt förhållande till sina nyfödda barn!


Jag förstår inte varför (v) säger sig arbeta för att förbättra kvinnors förhållanden på arbetsmarknaden, när de samtidigt föreslår förändringar som skulle cementera den rådande könsmaktstrukturen. Det finns en anledning till att vi på gymnasiet sa att en person som argumetnerade mot sigsjälv gjorde "en Gudrun"... Hehe.

Fab5: mina önskeBarbies!

Förra julen, alltså år 2004, berättade min kamrat Eva att hon hade hört att Fab5 skulle finnas som Barbiedockor. Jag blev fullständigt överlycklig och ha-gaelen. Vad skulle jag ta mig till? Var kunde jag få tag på dessa små underverk!? Fab5 är ett av mina favoritprogram, och att få ha mina älsklingsbögar som dockor, ja, det skulle nästan bara vara FÖR bra!

Jag och Sambon tillbringade faktiskt ganska mycket tid med att försöka hitta dessa små underverk. Tillslut hittade vi till nån slags officiell Barbie-sida där alla tillgängliga utföranden fanns listade. Inga Fab5. Jag var lurad! Vad skulle jag NU ta mig till?

Drömmen är fortfarande att ha ett eget litet QueerEye-team att leka med, men jag kan åtminstone just nu trösta mig med att de repriserar olika avsnitt. Just ikväll ska det tydligen vara deras pilotfall, och det har jag nog inte sett eftersom det tilldrog sig på den tiden, då jag ännu inte hade begåvats med kabeltv.



Nämnas bör också att Eva trots allt är mitt älsklingsskärptroll. SKRÄPTROLL!

rosa gummihandskar och sötpotatis

Idag var jag och handlade på Willys. Far var hos systerY och hon övertalade honom att skjutsa till och från den stora billiga affären i norr, och jag fick följa med också.

Det jag köpte var lite lyx, men mest bas-grejer (läs: krossade tomater och sånt).

Lyxigast var nog sötpotatisarna som jag köpte för att kunna göra chips av, för Sambon har varit chipssugen för ett tag sedan, men han vill inte äta feta saker (som typ chips... hmmm). Vad gör man åt det för att han ska bli glad?? Jo, man invetsterar i sötpotatis som man sedan gör chips av i ugnen, för det har hon i "
du är vad du äter" sagt att det är bra. Möjligen var det hon i den brittiska versionen, men ni förstår vad jag menar!

En sak som jag glömde köpa, som jag faktiskt hade tänkt, var gummihandskar att ha när jag städar badkar och sånt, för händerna blir så torra annars. Helst vill jag ha sådana som är rosa, med rosa fluff längst upp på kanten, sådana som de i "expedition:storstädning" hade. Fast jag tror inte att de är så praktiskta om jag får säga det själv. Men fina!

sy-feber

Alltså... Jag måste ha tittat förmycket på Project Runway... Jag har nämnligen fått sy-feber.

Kan ni förstå hur sugen jag är på att sitta och rita mönster, titta på och klippa i fina tyger, se hur fint det blir när man pressar isär sömmarna... Återigen uteblir de dåliga minnena. Som när man på något outgrundligt vis lyckas klippa två olika stora stycken av precis samma mönsterbit. Eller när man för femtielfte gången på tre minuter lyckas få symansiken att trassla ihop undertråden till en liten boll som sitter på undersidan av tyget. Eller för den delen när man har sytt jättelångt med fantastiskt resultat bara för att upptäcka att undertråden har varit slut den senaste halvmetern. Ja, ni förstår vad jag menar. Sådana minnen vägrar min hjärna att plocka fram, utan jag ser istället hur jag får göra kläder som ser ut och sitter precis som jag vill att de ska göra. Gah! När har det NÅGONSIN hänt???

Illamående

Jag vaknade imose och mådde lite illa. Sen gick vi och åt hotellfrukost på hotel Planetstaden tillsammans med Svärföräldrarna. Jag mådde ganska mycket bättre när jag hade hällt i mig varm choklad och te, ätit yoghurt och bröd och med en massa lyxigt pålägg, och vi i princip rullade hem efteråt. Vid tjugo i ett träffade jag SysterY för att gå på yoga. När jag kom hem från yogan började illamåendet eskalera ganska snabbt. Jag var nära att kräkas flera gånger och Sambon gick och köpte fil till mig som jag åt med banan.

Ungefär kl. 18 gick jag och la mig och har sovit sen dess. Jag vaknade nu precis före elva och insåg att jag inte hade bloggat idag så här sitter jag alltså med ännu en tallrik fil och banan. Smask.

Men nu ska jag nog gå och lägga mig igen- är fortfarande ganska trött! Sov sött på er!

Spooks

Spooks

Jag har fått lite avsnitt av Spooks av Eric. Tack tack! Jag kom ihåg att det var bra, men inte att det var så komiskt ibland. Eller, ja, roligt i alla fall, komiskt är kanske fel ord.

Tittade just på första avsnittet från första säsongen. OOOOHHH!!! Jag vill se ALLA avnsitt. NU! Men nu är det mitt i natten, så jag måste nanna nu. Godnatt!

Måste erkänna...

...att jag faktiskt varken var på Hälsningsgillet ELLER träningen idag. Usch och fy på mig. Det jag gjorde istället var att jag var tillsammans med Sambon och hans föräldrar på stan samt på ÖB, elgiganten och Kjell och company. Sambon skulle köpa en kabel för att föra över bilder från sin telefon till sin dator.

Slutligen hittade vi en på Kjell och CO, men den har han inte fått att fungera. De sa att det skulle finnas program att ladda ner från deras hemsida så att det skulle funka. Det gör det inte. Grrr! Nu har de gjort Sambon arg och ledsen. Jag ska slå dem.

nya kläder

Idag kom mina kläder från H&M Rowells. Jag blev MYCKET glad. Dessutom passade de alldeles utmärkt! Eller, ja, bomullsshortsen var lite stora, så när de sitter bra över bakdelen så är det lite häng på dem. Men det kan jag nog leva med.

De svarta mjukisbyxorna var jättesköna när jag provade dem. Så nu kommer jag att sitta hemma och mysa tills de är utslitna, hehe.

Igår fick jag dessutom H&M:s katalog, så jag ligger och spanar på saker jag ska köpa innan jag somnar på kvällen. Usch. Jag spenderar alldeles för mycket pengar... Snyft. Och mer kanske jag måste...

gratissaker... here I come!

Imorgon är det hälsningsgille på AF. Då ska jag gå dit, och ta pennor, godis, tygpåsar, erh... allt annat som erbjuds gratis. Fast jag tror jag hoppar över gratisbibeln i år. Vi har några biblar, så jag tror det räcker, men i stort sett allt annat ska jag ta. Man måste ju bunkra upp för terminen och sommaren. Definitivt. Eller vad säger ni?

Ny blogg

Nu har mitt tjat ÄNTLIGEN tagit skruv! Jag har fått Erica att börja blogga. Muahahahaha!

Hennes adress är
http://ican.webblogg.se, glöm inte att lägga till det i era favoriter. Och glöm inte att kommentera.

dagens shoppingskörd...

Tanke:
Idag var jag och Erica och Majsan på stan. Tanken var att vi skulle titta på en klänning till mig, kurslitteratur till mig och Ercan samt fixa lite med csn åt Majsan.

Resultat:
Jag och Erica köpte verkligen litteratur, och vi fick vänta i nästan trekvart innan Majsan kom fram till csn-disken. Dessutom köpte jag en kavaj, och jag och Majsan vars fyra par trosor. Klänningen blev inte av. Den satt inte bra alls.

Analys:
Så, vad tycker ni om min nya kavaj?



Jag är väldigt nöjd. För 278,50 kr på H&M så var det ett fynd. För mig.

utegångsförbud... för att...?

Har idag hört om (v) i växjö som vill införa utegångsförbud för personer under 15 år efter kl. 23 på kvällen. Min fråga är... varför??

På lunchnyheterna svarade någon som blev nitervjuad att  "13åriga flickor som är berusade kan bli våldtagna om de är ute på stan mitt i natten!" Jaha, tänker en rationell människa då, men alla de kvinnor som är ÖVER 15 år, och blir överfallna och våldtagna när de är NYKTRA? Ska vi införa utegångsförbud för dem? Personen som intervjuades sa också att det var statistiskt bevisat att killar som är ute efter kl.23 var i riskzonen för att bli misshandlade. MMM... och återigen... det är inte bara unga killar som blir slagna på käften. Totalt utegångsförbud efter kl. 23? Det låter väl bra???

Jag har en ÄNNU bättre idé. I Karin Boyes "Kallocain" bor är folkets bostäder belägna under jorden, tillsammans med en massa andra saker. För att vistas över jord krävs ett särskilt pass, som Leo Kall och hans familj har previlegiet att inneha eftersom han jobbar vid en av de stora kemifabrikerna (rätta mig om jag har fel med var han jobbar och sånt... det var några år sedan jag läste den...). Jag tycker att vi utfärdar utomhuspass för alla människor på natten. Och gärna på dagen också, eftersom det faktiskt har skett endel överfallsvåldtäckter och misshandelsfall dagtid också.

Nej, men allvarligt talat. Jag växte upp i staden Gud glömde - Eslöv. I nedan länkade artikel i aftonbladet står det att ungdomar idag inte har valet att inte gå ut på kvällarna. Hmm... om jag inte minns helt fel så valde jag att inte gå ut och hänga på stan och dricka mig aspackad på hembrännt varje helg. Även de gånger jag erbjöds möjligheten, stod jag över. Helt av egen vilja!


Istället åkte jag och mina tre bästa kompisar in till Lund eller Malmö då och då för att gå på bio eller koncerter. När vi gick i åttan eller nian öppnades dessutom "ungdomens hus" i Eslöv så att ungdomarna skulle kunna göra nåt annat än supa skallen av sig och och slå sönder saker. Även där gjorde jag ett aktivt val att inte gå dit (jag var inte så förtjust i Eslövs befolkning i allmänhet...) och fortsatte istället göra det jag tyckte om i Lund, eller hemma hos någon kompis med en chokladkaka och en god film. Bara för att möjligheten finns, MÅSTE man inte gå ut. Varför inte engagera stadens föräldrar i att skapa en bättre miljö hemma hos varandra så att ungdomarna kan hålla till där istället - eller öppna ett ungdomens hus så att det finns ett alternativ? Vill man inte så vill man inte. Men säg inte att man inte har ett val!

http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,768026,00.html


utmattad... och nöjd

Jag kom just hem från ett boxpass på gerda. Erica och jag gav varandra varsin rejäl omgång. Inte så att vi slog varandra, men när man leker knuffa-på-mitsen-leken och ta-varandra-på-axlarna-leken så spöade vi skiten ur varandra. Nu är jag alldeles utmattad. Och nöjd. Helt slak i kroppen, och sådär skönt trött.

Erica ska också börja blogga. Det är jättebra. Sen är det bara Malo kvar,så blir jag av med alla som gnäller för att jag inte bloggar hela tiden. Grrr på er! Imorgon, torsdag, kommer Ercan att meddela mig sin bloggadress, och jag kommer att länka till den. Muahahaha!



pengarna borta...

Nu är mina csn-pengar snart borta. Idag (samma dag de kom) har jag köpt LITE av litteraturen som vi ska ha. Jag lånade som sagt grammatikboken, men jag behöver verkligen ordentliga lexikon så det fick jag investera i idag. Sen har jag också köpt alla skönlitterära böcker som vi ska ha, utom l'étranger som jag inte har valt utgåva av än. Totalt gick det på 1347 kronor. Och då hade jag ändå 10% rabatt!

Jag har dessutom, fått ögonen på en klänning på rean på h&m. Den kostar i och för sig bara 150 kronor nu när den är nedsatt, men ändå. Många bäckar små som ni vet...

Les mots du jour...

Det här ska bli ett nytt fenomen här på min blogg; jag ska lägga upp bra franska ord som jag har lärt mig varje dag, eller som jag ska lära mig åtminstone.

Alors, les mots du jour sont...

têtue - envis
lâche - feg
paresseuse - lat
TVA - moms

Såja, kom igen... använd dem i meningar!


Appropå...

legally blonde


...
rosa. Jag insåg just att jag ju måste investera i en
 fin rosa penna, gärna med fluff,
om jag ska kunna skriva upp bloggsaker med stil.
Ungefär som Elle i Legally Blonde (1 och 2).









alternativ till att spendera pengar...

Idag var jag även på stadsbiblioteket. Det var efter vår första föreläsning (vi har förresten en SKITSTÖRIG tjej i klassen som ska visa sig duktig hela tiden; tänk: Hermione), och så knatade jag ner till stadsbiblan (eller, en del av vägen cyklade jag faktiskt, men jag knatade en bit och drog cykeln bedvid mig i snön också) för att förnya mitt bibliotekskort eftersom jag kände på mig att det kunde finnas ett behov av att låna böcker den här terminen.

När jag kom dit kontrollerade jag om den obligatoriska grammatikboken, Gleerups franska grammatik för 292 kr som billigast, fanns för utlåning eftersom jag sedan gymnasiet har den rekommenderade extraboken modern fransk grammatik. Gleerups fanns inne som tur var, och även övningsböckerna hade de också till utlåning. Kan jag ha dem hemma större delen av terminen, så tjänar jag in kanske... 500 kronor totalt, och det skulle vara högst välkommet.

Jag har ännu inte hunnit titta i böckerna, för jag ska jämföra dem och se om det är så att de överlappar eller kompleterar varandra. Om det är det sistnämnda, får jag nog ta och investera i en Gleerups också. Men jag låter helst bli.


Rosa...

Igår var jag som sagt och fikade med Emmie. Vi var på mormors och åt semlor, och efteråt tittade vi in på Lagerhaus för att Emmie ville det. Där hittade vi till REA-bordet, och investerade i vars två böcker. Eller, Emmie köpte två böcker på REA, och jag köpte en bok, och ett litet skoblock som inte var på rea.


Här är mina nya godsaker. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha skoblocket till, men det kostade en tia och är formad som en rosa sko med små plastbitar som ska se ut som diamanter fram på tån så jag var bara tvungen! Den rosa skrivboken ska jag använda som bloggbok, dvs. "alltid" ha med och skriva upp saker jag kommer på att jag borde blogga om. Det är en väldigt bra sak att göra om jag nu ska uppfylla mitt mål att blogga varje dag. För jag VET hur gnälliga endel av er blir när jag inte bloggar konstant!


ÖNSKA MIG LYCKA TILL!



Förresten, om ni undrar så köpte Emmie en likadan rosa bok, och dessutom en lite mindre som var blå. Gulligt värre.

Veckans andra måndag...

Såhär har det gått med min att-göra-lista:

  • Städa vardagsrummet
  • gärna städa köket också
  • tvätta
  • gå på föreläsning kl. 13
  • (träna kl. 19:15)
  • och klappa kiiiiiisen!
Jag försov mig, med sådär en och en halv timme, vilket resulterade i att jag övertalade Ercan att dissa träningen ikväll. Det är dessutom bra, eftersom musklerna växer när de vilar. Det här innebär att jag har gjort allt som har fått stå kvar, och förtjänar en klapp på axeln.

Jag har faktiskt t.o.m. torkat golvet i både köket och vardagsrummet, och dessutom bytt ALL sand i Imeldas låda och passat på att skrubba den ren. Kort sagt är jag nöjd med mig själv.


Dagens lista... inte struken

I gårkväll gjorde jag upp en lista med saker jag skulle göra idag. Den löd som följer:

  • Registrera på Franskan
  • Tvätta
  • Träna
  • Fika med Emmie
  • Städa köket
  • Dammsuga vardagsrummet
Jag har registrerat mig (OCH lämnat studieförsäkran till CSN), jag har tränat och jag har fikat med Emmie. Däremot har jag inte städat eller tvättat. Dagens lista är alltså inte struken, utan får fortsätta in på morgondagen. Imorgon LOVAR jag att jag ska...

  • Städa vardagsrummet
  • gärna städa köket också
  • tvätta
  • gå på föreläsning kl. 13
  • träna kl. 19:15
  • och klappa kiiiiiisen!
Så det så. Nu ska jag däremot gå och lägga mig. Jag är jättetrött. Och så behöver jag gå upp kl. 8 imorgon om jag ska hinna med allt det här! Godnatt!


hur får man pengarna att räcka?

Idag har jag beställt två böcker till franskan från bokus. De var totalt ca. 70 kr billigare än det billigaste alternativet. Alternativet är Franska bokhandeln här i Lund som erbjuder oss att införskaffa ett terminsrabattkort för 60 kr, som gör att vi får 10% rabatt på allt vi köper. Trots detta kommer jag att vara en mycket fattig student i vår.

Hur får man egentligen pengarna att räcka? Man börjar med ett tomt EXCEL-ark och börjar lägga in uppgifter som behövs om det som ska köpas. I det här fallet: böcker. Sen lägger man upp en plan för vad som ska handlas när, och vilket betalningsmedel man ska tillgå. Själv hoppas jag kunna ta endel på kreditkortet så att det inte är enbart den här månadens csn som belastas.

För att ni ska få en liten inblick i hur jag gör när jag börjar planera såhär, så får ni titta på hur jag har lagt in informationen om litteraturen i mitt excel-dokument. Titta på priserna och tyck synd om mig! Det mesta MÅSTE köpas den här månaden.


10850-61

När man väl har spaltat upp allt såhär, så är det mycket lättare att se vad saker och ting kostar, och hur mycket man faktiskt kommer att behöva betala.



.
OK, priserna syns knappt. Men ni kan kanske sluta er till att jag med studentrabatt kommer att bli tvungen att betala ca. 3337,90, bara för den OBLIGATORISKA litteraturen. Den rekommenderade blir ytterligare 1485,90 om jag ska ha all - men det tror jag inte att jag ska.

TEJP!

Jag kan nu officiellt bita av tejp! Youppie!

Om inte annat så har käkoperationen varit värd allt slit bara för att kunna det här!

institutionsgnäll

Idag var jag och Ercan och registrerade oss på franskan. Jag förstår det inte.

De anser att man ska fylla i en blankett och lämna in den på expeditionen samtidigt som man visar upp sitt antagningsbesked. Något man tycker att de hade kunnat medela vid utskicket, eftersom de inte lämnar uppgifter till csn förrän man har lämnat in lappen, vilket gör att man inte kan köpa sin kurslitteratur förrän de har hunnit föra in det i systemet. Studievägledaren som höll i uppropet sa att de skulle "försöka få in uppgifterna nån gång i veckan". För det är säkert ingen som behvöer pengarna från csn. Nejdå. Vi ska köpa kurslitteratur för hur mycket pengar som helst, men de ska inte behöva känna sig stressade att berätta för csn att vi har rätt att få några pengar. Nejdå. Absolut inte.

Om två timmar ska jag i alla fall träna. Tills dess ska jag försöka städa lite, och sortera in papper i pärmar. Det kanske jag lyckas med åtminstone. Vem vet.

dagens träning: piiiinsamt!

Idag var jag och tränade med Malo. 55 minuter step bas var faktiskt ganska ansträngande - men mest var det pinsamt. När jag och Ercan var på aerobics i fredags stod vi längst bak för att folk inte skulle se hur dåliga vi (eller bara jag visade det sig) var. Idag ansåg Malo att vi skulle stå nästan längst fram för att kunna se hur man ska göra. "Man måste våga bjuda lite på sig själv när det gäller sånt här" tyckte hon. Jaja... jag tänkte i alla fall inte stå ensam!

Passet började och vid uppvärmningen hängde jag med rätt bra - det påminde rätt mycket om aerobicen från i fredags - men sen skulle vi börja knata upp och ner på brädorna. Inte så svårt till en början. Hoppa lite rundor, vifta lite med ben och armar och så så klarar man sig. Men SEN! När vi skulle sätta ihop det! Herregud vad lustig jag såg ut! Det värsta var, för ibland slutade ledaren visa oss för att vi skulle klara oss själva, och då förlitade jag det helt och hållet på tjejen som stod framför, och en gång TAPPADE HON bort sig. Ajdå. Då var jag ju helt förlorad, det fanns inte en chans att jag skulle komma igen. Mot slutet lyckades jag nog få ett litet grepp om det, och då blev det ju lite roligare. Jag ska helt klart fortsätta. Trots att Malo efteråt erkände att hon brukade gå på medelpass förut - FYYYY!

Spooks... vad jag saknar spooks...

spooks
Matthew MacFadyen som Tom Quinn i Spooks

Idag fick jag Spooksabstinens. Jag vill se säsong ett och två igen. OK, bara en sak att göra; försöka komma över det olagligt via internet. Då uppstår problemet: LuDC har stängts ner! SNYFT! Precis när jag behöver det!!!

Vad gör man? Substitutionseffekt: titta på BBC:s hemsida och läsa
avsnittsynopsisen. Alternativet är att beställa hela säsong 2 (eftersom det är den jag helst vill ha) från England. Totalkostnaden verkar bli 170 kr ungefär, och det borde ju vara överkomligt. Fast... jag måste ju få mina CSN-pengar och betala kurslitteraturen först. Snyft!


Gah! Rea-fnatt!

Jag var just inne på H&M Rowells hemsida och råkade få fnatt när jag hittade till reasidan. Jag beställde följande.... 

    
  

  • ett kit med tröja och byxor 98,-
  • en tröja 149,-
  • ett par linneshorts 29,90,-
  • en top 74,50
  • ett par bomullsshorts 89,50,-

För er som inte har förstått det så tycker jag om svart. I kittet så är det byxorna jag är ute efter, men tröjan kan jag använda på träningen så det är lugnt. Hoppas jag. Fast jag är inte en så vit människa egentligen...

koordination=noll

Idag efter introduktionen och diagnosen gick jag och Ercan till gerda för att träna. Det fick bli aerobics bas. Åtminstone jag såg väldigt rolig ut, eftersom jag har noll koordination, men jag var i vart fall inte den enda. Det värsta var nog att jag inte kom ihåg ordningen man skulle göra de olika sakerna, och eftersom vi stod längst bak för att folk inte skulle titta och skratta, så såg man inte så mycket av ledaren heller.

Koordinationen ska byggas upp, tillsammans med musklerna och konditionen. Men det var inte alls så jobbigt som jag hade trott att det skulle vara faktiskt, men i helgen ska vi nog på step också- man måste ju prova allt.

appropå mr Darcy

Appropå mr Darcy så vill jag bara säga att det INTE är fräscht och sexigt med hårigt bröst. Varför anses det så manligt och sexigt egentligen? Vad vill ni ha, en man eller en apa?

the man, the myth, the concept

Sitter och lyssnar på "in your honour" från förra året. Hittade härom dagen bilderna från Roskilde och blev faktiskt sugen på att åka tillbaka. Fast det är klart. Jag tog ju bara foto på sånt som var roligt, inte på hur varmt det egentligen var på dagarna, och hur kallt det var på nätterna, eller hur surt det var att tappa pengarna... eller... ja ni fattar. Inte på de dåliga minnena. Som att gå in till Roskilde by utan att ha ordentligt med dricka med sig och sedan få bära maten hela vägen hem igen.

Men... att höra öppningsackordet på In your honour, eller början av Best of you och tänka att "jag har faktiskt varit med om det här på riktigt...!" Då vill man tillbaka. Fast Foofiesarna kommer ju inte tillbaka, så det är en idiotisk tanke egentligen. De var enda anledningen till att jag verkligen åkte dit. Hade tänkt det många gånger förut att det var många bra band som spelade och så, men... det krävdes Dave Grohl the man the myth the concept som Tina sa, för att jag verkligen skulle få tummarna ur röven och hosta upp pengarna.

Roskilde

Vilken dag som helst ska jag rama in mitt armband och nån
bild på foo fighters...

årets första träningspass

Kom just hem från årets första riktiga träningspass; box på gerda med Malo. Otroligt nog har jag hela kroppen i behåll (än så länge), vilket är otroligt med tanke på att det kändes lite konstigt och ovant i benen när vi värmde upp.

Jag, Malo och Erica ska bilda en träningsnarkomaniklubb och försöka träna varje dag på gerda. Detta kommer antagligen inte att lyckas eftersom vi har studier att ta hänsyn till också, och vissa dagar har man faktiskt rätt att slappa, typ... tentadagar. Men har vi varje dag som mål så borde det bli bra i alla fall. Snälla?


Och så kommer jag att bli fit som en liten gris.



Sådana här handskar, ungefär, vill jag ha.

Röda och fina.


mr Darcy

mr Darcy


Ah, så kom han slutligen, nästan stapplande ut ur dimman. Men de hånglade aldrig.

Bra var den i alla fall, nya filmatiseringen av Pride and Prejudice. Kiera Knightley var jättebra som Lizzie och Matthew Macfadyen var strålande som mr Darcy. Nu vet jag i alla fall vad han gjorde efter Spooks.


favoriter i repris...

Favoriter i repris tror jag att jag får kalla de här bilderna. Före och efter. Före operationen, och efter tandställningen.



Jag säger det igen: ni som ska genomgå eller har genomgått en käkoperation och känner att ni vill prata om det; drop me a line! [email protected]

Jag kan numera bita av saker och ting. Förstår inte hur jag resonerade när jag var liten och hävdade att jag ALDRIG skulle få för mig att ändra på mina tänder! Visst, jag är rädd för att opereras, och det är jag nog fortfarande, men varför ska man vara ORÄDD för det? Det är trots allt en ganska stor grej även när det är rutinoperationer. Även om man ska vara lugn och de gör de här sakerna hela tiden och ingenting antagligen kommer att gå fel, så är det klart att ingen förutsätter att man ska vara helt ko lugn?!!!

Så alla ni där ute som ska opereras, tillåt er själva att vara rädda så kanske ni kan slappna av mer när ni kommer dit. Om man accepterar och preciserar rädslan så är den lättare att bli av med. Och kom ihåg: känner ni att ni är påväg att gråta en skvätt, gör det. Kroppen behöver inte den spänningen också inför en operation att ni håller inne med tårarna.

OK, dags att ta ett ordentligt tag...

OK. Projekt: kondition 2010 har legat på is ett tag. I och för sig tränade jag lite i höstas med Erica, men eftersom jag opererades så blev det inte så mycket som jag önskat. I vår har jag dock ingenting som står emellan mig och träningsnarkomani.

Jag ska främst träna box och yoga. I julklapp fick jag ju en egen rosa yogamatta med tillhörande rosa väska, som jag ju måste använda tills den är praktiskt taget genomskinlig. Funderar dessutom på att investera i ett par boxhandskar; lånehandskarna känns inte jättefräscha, med tanke på hur mycket JAG svettas i dem...

Sen ska jag och Erica fortsätta med stånggympan. Det var faktiskt ganska roligt, om man bortser från träningsvärken jag hade i tre dagar efteråt. Dessutom ska vi testa step och aerobics och... ja, jag vet inte vad. Stannar Malo kvar i stan kanske jag skaffar gymtillägg och går med henne och tränar på maskiner och sånt. Häffa. Sånt har jag aldrig gjort på riktigt förut.

Hurraaaa!



Nu har det varit mer än 5000 personer på min blogg!



Commander in cheif

Commander in cheif


Geena Davis is... COMMANDER IN CHEIF!

Igår började jag titta på TV4s nya "storserie" om livet i Vita Huset för USAs första kvinliga president. Jag missade dock första 1 1/4 avsnittet, men jag fick ändå viss uppfattning om vad jag antagligen tycker om den.

Starkaste intrycket är att det är en blek West Wing-kopia.

Dialogen är inte alls lika rapp som Vita Huset var i samma skede (ja, dialogen har blivit sämre sen Aaron Sorkin slutade). Det känns så konstigt att de hela tiden sa "first gentleman" och "madam president", men det är ju en vanesak framförallt. Klart att det måste finnas motsvarande titlar för de motsatta könen, man har bara aldrig hört dem förut!

Jag är i och för sig väldigt partisk för West Wing, men jag tyckte att de hade snott det där lilla ljudet när de avslutar en scen och fadar ut?

Och sen att hon är politiskt obunden. FEGT! En politiskt obunden kvinna. När kommer det någonsin att hända? Om en kvinna kommer till makten lär det ju vara som del av ett politiskt parti.

Men en sak var faktiskt rolig, och fyndig. När Keaton sa "jag känner med ditt folk" på arabiska, och palestiniern svarade "You know, I don't really speak arabic..."

Förkylningskur?

Sitter här och vet inte vart jag ska ta vägen. Mitt huvud känns som... jag vet inte. Klister? Ingen aning vad det känns som egentligen, men jag är lite små-yr och febrig. Har tittat på favoritklippen ur Harry Potter and the goblet of fire när jag åt frukost. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Måste plugga, men det klarar jag inte. Orkar inte. Får inte in nåt i skallen. Vill bara sova.

Snart är det Emmerdale i alla fall. Tv4 behagade lämna oss utan vår lunchunderhållning under hela julen och trettonhelgen! Förstår de vad de är skyldiga oss?

Ska nog ta och ta en ibumetin och bädda ner mig i soffan med en kopp te nu och titta på Emmerdale. Kanske kan det kvalificeras som förkykningskur och så kan jag bli superbäst på att plugga i eftermiddag och bara SWOSSSCH! rakt igenom all litteratur så att jag spetsar tentorna. Eller nåt.

Drömma kan man ju alltid...




ALLA MÅSTE PRICKA!

Alla måste pricka in sig på min karta. Det betyder otur att inte göra det! Jag förbannar alla som inte omedelbart prickar in sig på min karta!

http://www.frappr.com/innidskarta

Förkylningsmys. Eller nåt.

Idag känns mitt huvud som en ballong. En ballong med öron och hals som gör SKITONT! Jag vill bara sova, men det kan jag inte av någon outgrundlig anledning. Jag försöker plugga, men det kan jag inte heller eftersom jag inte förstår vad jag läser. Eller jag förstår det, jag bara inte... kommer ihåg det. Det kommer inte att gå bra på tentorna. Vet inte ens om jag orkar göra dem. Inte om jag mår såhär, inte.

Jag har mest legat på sängen och läst 6e Harry Potterboken för 57e gången ungefär. Den gör det inget om jag inte kommer ihåg vad jag precis läste, för jag vet hur den slutar och vad som händer så det funkar ändå. Kisen har varit med en del av dagen, mest den delen när jag försökte plugga i sängen. Det var i alla fall mer framgångsrikt än att försöka plugga i köket. Så jag och Imelda hade lite förkylningsmys i sängen, som ni ser här nedanför.



Såg Gilmore Girls i kväll också. FYYYY! JAG TYCKER INTE OM SÄSONGSAVSLUTNINGAR! Om det nu ÄR en riktig säsongsavslutning, kanske är det bara en såndär ond grej som TV gör ibland och bryter mitt i pågående säsong!?? Jag tycker inte om det, oavsett vilket.


Red Hot (shot)

När det diskuterades drinkar igår, berättade Sambon om ett recept som tydligen nämndes i en spanska A-bok som används här på universitetet. Drinken kallades Red Hot (läs med spansk brytning) och lät mycket intressant. Den testades faktiskt före Roadkillen uppfanns, och kan ha varit resultatet till det sistnämnda.

jelloshot
(ser inte ut så här det heller)


Red Hot (receptet från boken)
1 del vodka
2 delar köttbuljong

Red Hot (som vi drack den)
1 del vodka
1 del buljong (kött eller grönsak)


Det finns faktiskt en film som är när vi står och ska dricka version nummer två (först drack man grönsak eller kött, sen bytte man). Jag vet dock inte hur man lägger upp den här på bloggen, men vid ett tillfälle så filmas Matilda och hennes glas samtidigt som jag säger "Va!? KOM DET UPP IGEN!?". Väldigt trevligt. Och talande för hur det ser ut.

Men det är faktiskt mycket godare än man tror. Jag lovar.

Roadkill ice-tea

Igår hade systerY fest för att fira att hon återvänt till civilisationen (eller landet var det kanske... hmm...). I alla fall kom diskussionen snart in på olika drinkrecept som nyttjats genom tiderna, och kvällen slutade med att vi uppfann den fantasika drinken roadkill ice-tea. Här följer receptet.



(ser dock inte ut såhär!)


Roadkill ice-tea (för valfritt antal personer)

1 pkt koncenterad lättdryck äpple (sån man späder 1+4 eller nåt)
2 påsar te (vi använde black currant, men det är antagligen valfritt.)
lite whiskey
lite mörk rom
lite vodka
ispinnar att röra med

Häll upp lättdrycken i en tillbringare. Lägg i tepåsarna och låt dra några minuter. Häll i spriten och använd ispinnarna att röra med. Häll upp i glas och njut. (Det är faktiskt gott!)


skynda att fynda!

Tillbringade igår kväll en del tid med att titta på net-a-porters Jimmy Choorea. Hittade framförallt de här gröna pumpsen, nedsatta till €398.

 


Jag tycker i alla fall om dem. Tycker att det är trevligt att de är så klassiska, men ändå LITE unika i modellen.

Eftersom jag för tillfället har ögonen lite halvt på ett par Louis Vuitton-kopior på Tradera, var jag naturligtvis tvungen att gå in och kolla om originalen fortfarande finns på LVs hemsida. Det gjorde de inte, men en variant fanns.

 

Lite gulliga faktiskt, och kul att de kör på samma idé!

Vita huset - påväg utför?

                      Vita huset cast


Såg ikväll på Vita huset (som vanligt).

Jag är inte helt nöjd med att focus har flyuttats från själva huset och presidenten till valturnéerna. Vad är det som egentligen händer med presidentens MS?

Idag gjorde Santos en alldeles egen reklamsnutt som gick ut live, Josh fick inte veta vad som skulle sägas före någon annan, och det gick trots allt strålande - kampanjpengarna verkar rulla in.

Jag måste tyvärr erkänna att hur mycket jag än håller på demokarterna, så skulle jag nog rösta på Vickins. Han var den ende som ställde sig bakom presidenten om flaggbränningsincidenten på Zoes födelsedagsfest. Dessutom har jag alltid varit svag för Hawkeye (Alan Alda).

Men jag saknar presidenten, CJ och Toby. Inget är sig likt utan dem, och utan att Josh är helt beroende av Donna för att ta sig igenom sin dag. Det är han iofs fortfarande (vilket vi såg för några veckor sedan), men han gör det ändå!

Jag saknar Leo också. Det är hemskt att John Spencer har dött. Vi hörde om det på tåget från Stockholm till Enköping när vi var påväg till Svärföräldrarna före jul. Lite spooky med tanke på hur säsong 6 började egentligen (även om USA redan har hunnit till säsong 7), men han var en äldre herre, och sådant händer.


Förresten, varför visas inte Spooks längre? Jag saknar Spooks!


top model 5

Tittade som vanligt på Top Model 5 igår på tv3. Nicole är helt klart min favorit. Hon är så söt och har ett sånt flickaktigt utseende. Dessutom har hon ett fantastiskt hår! Märks kanske inte på just den här bilden, men det har hon.
 


Tyckte att Lisa var riktigt dum i huvudet när hon först gick runt och kritiserade alla, och sedan började gråta när hon själv fick kritik. Pucko! Hoppas hon åker ut snart!

Dessutom, varför envisas de med att ha med en plussize model? De blir alltid helt knäckta av att de inte är smala som de andra tjejerna, och de åker alltid ut eftersom de inte klarar av att tävla med benranglen. Nån gång har jag sett en plussizemodell bryta ihop totalt eftersom det inte fanns några provkläder alls som passade henne, minns dock inte om det var i topmodel eller inte. Varför inte bara låta dem vara i en klass för sig? Tanken är att de ska visa att kläder är till för alla storlekar, och inte bara anorektiker, så varför bryta ner deras självförtroende genom att spela ut dem mot de smala tjejerna? Varför inte bara ta fram den vackraste plussizemodellen?

Igår visades dessutom snygga bilder från Twiggys tidiga karriär. Bland annat den här...

twiggy  


Hon var verkligen JÄTTESÖT!

Skor, skor, dessa underbara skoooor!

Har suttit och tittat på Lyxliv eller vad det nu heter, det nya programmet på tv3, och fick se bilder från Salvatore Ferragamos skokollektioner. Underbart. Tur att jag har suttit med datorn i knät hela programmet så att jag har kunnat kolla upp hemsidor till olika designers och sånt som de har nämnt. Fast till slut tröttnade jag och gick in på net-a-porter och glodde på skor istället.

På Ferragamos hemsida hittade jag i alla fall dehär sötnosarna. Tyvärr, eller kanske tack och lov, stod inget pris. Men jag gissar på några hundra dollar.


Vidare hittade jag de här på net-a-porter, tänk att ha dem till en liten svart klänning på en sommarfest. Mums.


Christian Louboutin, €482. Så det kommer nog inte på fråga. Inte för mig i alla fall.

Julklapp

Idag var jag och pappa och shoppade julklapp till mig.

Det blev en Cannon laserskivare från
Elgiganten, och vi har redan installerat och provkört den. Tyvärr råkade vi installera drivrutiner på traditional chineese först, men det var snabbt fixat.



10850-36

Titta så fin den är! Nu kan jag skriva ut uppsatser och sånt hemma och alldeles själv!

önska vad jag vill...

Idag var jag hos tandis igen och fick den lilla lösa tandställningen som jag ska ha i en månad för att sedan långsamt trappa ner användandet.

Det har också varit systerYs födelsedag så vi var och åt middag hos modren i Malmö där det också byttes diverse presenter. Mamma fick julklappar av Sambon, jag fick julklapp av systerB (eller egentligen fick jag den tidigare idag) och så fick jag äntligen den rosa yogamattan med rosa väska till av mamma också. Pappa meddelade att han och jag ska ut och shoppa någon gång. Det betyder att jag får önska vad jag vill, och hittar vi något som är rimligt så betalar han det som en julklapp. Jag har funderat en del. Känns som om lotten faller på en laserskrivare om vi hittar någon av bra kvalitet i en passande prisklass. Annars får det väl bli några snygga (men dyra) jeans eller skor eller så. Klart att det får vara dyrt, annars kan jag ju lika gärna köpa det själv!

Imorgon ska jag, Sambon, systerY och Swamban åka och handla mat. Far kommer in och hämtar oss vid klockan 13 för att agera chaufför till Willys.

Det är stort behov av att storhandla. Vi har till och med lyckats göra slut på de krossade tomaterna!

Gissa vad..!

10850-35

Jag har tagit av tandställningen!!!! Nu är äventyret med käkoperationen i stort sett över!

Imorgon ska jag dit igen, och få tråden i underkäken och "den lösa ställningen" sa hon. Undra om det är en ställning eller en bettskena i plast... det blir intressant att se.

Har i alla fall köpt semlor till mig och Sambon så att vi kan fira nu när han kommer hem vid lunch. Smask. Semla. Med gigantiska, förhållandevis vita tänder utan en massa metalltrådar i!




julklappar

Jag fick många fina julklappar.

Har inte fått julklapp från Far och systerB än, en liten felkalkylering i logistiken, men de kommer nog. De har fått mina i alla fall och det är ju det som räknas.


Gott nytt bloggår!

Gott nytt bloggår på er allesammans! Jag hoppas att alla ni bloggare fortsätter med era verk och ger oss läsvärda texter även i år, och alla ni som inte har bloggar kan man alltid hoppas kommer på bättre tankar och skaffar er en sådan!

Gott nytt 2006!

hits