Donatello!

Min cykel heter förresten Donatello efter Donatello i Ninja Turtles. Jag ska förövrigt behandla styret med Autosol som jag fått låna av pappa, samt vaxa ramen med "Turtle wax" (därav Donatello, plus en late night discussion om min turtles-ficklampa och -ryggsäck med Hapse).

Wickipedia säger följande om Donatello:

"Donatello - The brilliant scientist, inventor, and technological genius. He is perhaps the least violent Turtle, preferring to use his intellect to solve conflicts. He wears a purple mask and wields the staff. He is named after the sculptor Donatello."


Make up store


image451I torsdags var jag och StorasysterB på Make up Store och fick våra sminklektioner (presentkort från mamma i födelsedagspresent!). Det var väldigt lärorikt, särskilt för mig som inte kan ett dyft om smink. Jag har investerat i en bra concealer, en puderfoundation, en lila (!) eyeliner och ett mörkrosa rouge. Jättefint!




Jag och Ercan och Helena planerar att gå på en kvällskurs senare i höst också. Allt för att förkovra sig. Nån annan som vill med?

Ny cykel!

Jag fick en ny cykel i födelsedagspresent av pappa.

image446

Såhär såg den ut när jag fick den.

image447image448

Styret var lite rostigt, men det gick att fixa med svinto.

image449

Och sen gick jag till cykelhandlarn och fick bytt sadel, och köpte till ett bra lås och en ny ringklocka samt justerade handbromsarna, allt till ett bra pris.

image450


Jag lovar, att om någon stjäl den här cykeln kommer jag personligen att slå hjäl dem. OK!?

Det här är förövrigt den nyaste finaste cykel jag någonsin haft.

BilloBullkväll

Igår var Ercan här och åt middag och så tittade vi på några avsnitt av House.

Vi lagade mycket god "
Wokpasta med cottage cheese". Det rekommenderas varmt!

image439image440image441image443image444image442image445

"Det är lika säkert att flyga med ett lågprisbolag som med SAS."

"Det är lika säkert att flyga med ett lågprisbolag som med SAS."

Det känns ju tryggt....


Evita

Evita

Kostym. Yes. Cykel. No.

I tisdags var jag och SysterB i Malmö och shoppade, och hade en mycket framgångsrik outing. Jag köpte faktiskt en kostym (!) precis som planerat, och dessutom för ungefär hälften vad jag hade budgeterat för! Jag kommer naturligtvis att lägga upp bilder, så snart jag har några bra bilder på den. Det var 30 dagars öppet köp, så jag ska visa den för lite folk och sen bestämma mig för om jag ska behålla den.

När jag så kom tillbaka till Lund och skulle cykla hem till Ercan för kvällens tisdagsklubb, så upptäcker jag att min cykel är stulen. Vackra Svarten är alltså borta. Snyft. Men min plan är att jag ska hitta den igen. Annars blir jag RIKTIGT sur. Kommunen hade i alla fall inte tagit den, möjligen ställt in den i närmsta fungerande cykelställ, så det får bli en tur till stationen igen och kontrollera imorgon.

Tillbaka i paradiset

Igår var det introduktion till Statsvetenskap Kandidatkurs 61-90 poäng på Eden. Tillbaka i Paradiset. Förhoppningsvis får jag läsa kursen "The United States of Europe?"  i höst. Som andraval har jag "Problems of State Capacity" och i tredje hand valde jag "Democratization", men så långt ner hoppas jag att jag inte behöver hamna - även om det verar vara en intressant kurs.

Idag var jag och åt glass med
Emma på Per Tutti. Jag åt choklad och banan och hon åt choklad och grönt äpple. Gott var det. Sen hälsade vi på Evita och drack en kopp te. Vi diskuterade livsviktiga saker, så som varför hon inte tycker om nya Harry Potter-filmen (illa illa!) och

På tisdag är tisdagsklubben igång igen för då fortsätter TV4 visa andra säsongen av House (inte börja med tredje som jag trodde). Jag hejar för att det blir brownies som bakas.

hits