hösten kommer

Imorgon är det 1:a september. Terminsstart (upprop på Eden kl 17). 12 dagar tills jag blir gammal. Hösten kommer. När jag får använda min nya kamera ska jag fota hösten. För jag är säker på att den kommer att komma nu.

Terminsstart innebär också hälsningsgille med gratis pennor, godis, kondomer, biblar, vinylsinglar, flygblad till förbannelse och kanske en eller annan tygkasse. Oh yeah. Hösten kommer med stormsteg!

du kan lita på teknikens under!

Hehe. Vi tittade på dagens idol och började utnyttja det faktum att vi nu har DVD-spelare med hårddisk - vi kan alltså gå tillbaka och se om alla dåliga miffon som helt saknar självinsikt. Vi kunde se den igen och igen och igen och igen och... ja ni fattar. Hehe. Häftigt var det. Särskilt tjejen som sjöng "Ring ring" och började mucka med juryn.

Undras just hur de här människorna reagerar när de ser sig själva på TV, eller om de bojkottar programmet för att juryn var så dum och oförstående?



kolla mitt LADOK-utdrag!


Kolla mitt LADOK-utdrag! Jag fick verkligen VG i handelsrätten! OH YEAH!
Det ska jag försöka göra om!

kolla mitt LADOK-utdrag!



SIBA, rea och en attans massa regn

Igår var det rea-start på SIBA här i Lund. Jag skulle införskaffa två digitalkameror (en till mig och en till systern) varpå jag och Sambon anlände till Mobilia (SIBA:s hemvist) vid 10:40. Lång, stillastående kö ut på parkeringen. Hmm... det här skulle komma att ta tid!

Vad gjorde alla människorna där?! Har ingen jobb att vara på? Med jämna (men långa) mellanrum kom det ut kunder med påsar och/eller stora vagnar fullastade med gigantiska plasma-TVapparater, dammsugare, datorer, skrivare, hembio-paket osv i all oändlighet. Efter en knapp timme fick vi äntligen komma in i butiken. En lång kö ringlade sig runt hela rummet och visade sig vara kassakön, men i övrigt gick det ganska snabbt att få hjälp av personalen - de släppte aldrig in mer folk åt gången än att de som jobbade kunde hålla standareden på servicen ganska hög.

Kameran jag hade utsett (Canon PowerShot A530) var naturligtvis slut, och det fick bli en Limited Label ICON 250 istället för samma pengar. Lite högre upplösning (6 Mpx istället för 5) men 3x optisk zoom istället för 4. Helt OK. Vi fick ett litet kort som skulle innehålla informationen som behövdes för att de skulle ge oss rätt saker i kassan, och sedan ställde vi oss i kön till kassan. Efter några minuter ville Sambon titta efter något att köpa också (det var 30% på allt, så man borde ju passa på tyckte han).
"Tja, ska vi ha en inspelningsbar DVD med hårddisk?" undrade jag. "Om de kostar 3000 från början, så blir det ju 2100 nu." And off he went. En SIBA-anställd tillfrågades och tillslut kom min lilla Nalle med en STOR röd låda innehållandes en SONY med 160 GB hårddisk. Oh yeah!

Vi kom fram till att vi dessutom skulle passa på att köpa en ny fjärrkontroll till TV:n (någon råkade dränka den gamla i te. *host host*).

Slutligen fick vi betala och kom fram till de stora glasdörrarna ut mot parkeringen. Oh yeah. Ösregn. Vi fick springa allt vad vi kunde till bilen och i princip slänga in grejerna i bagageluckan för att de inte skulle bli vattenskadade.

Vi körde till ÖB för att köpa lite billiga konserver (och vänta ut regnvädret lite). Jag släppte av Sambon så nära ingången jag kunde och parkerade sedan bilen. I full fart kastade jag mig sedan samtliga 15 meter in genom ÖB:s glasdörrar, bara för att inse att jag hade glömt min väska med båda våra plånböcker i. Man kan minst säga att stackars innid var genomblöt under ÖB-handlandet.


Det värsta av allt var att mor min senare förklararde att jag inte får öppna kameran förrän jag fyller år! SNACKA OM ANTI-KLIMAX!   Nej, nu ska jag ta och ringa och skälla ut HP:s support för att de gav mig en dator med kasst tangentbord.

och en sak som suger...

...är att vänstra ctrl-knappen på tangentbordet har pajat och hänger sig i tid och otid. En konstant intryckt ctrl-knapp gör resten av tangentbordet värdelöst. Jag har dessutom upptäckt att jag ÅTERIGEN har tappat bort numret till supporten. Oh yes. Det suger.

äntligen idiot-tv!

OK. Jag har nu sett mitt andra hela avsnitt av "äntligen hi-tech" som har repriserats på fyran. Så fasansfullt dåligt det är.

Förra veckan sändes programmet där de fixade till en lägenhet åt en kille som pluggade på Chalmers. Bostaden var en liten etta där alla tekniksaker tog upp men massa yta eftersom de kräver möbler att stå på osv. Killen (Isak tror jag han hette) hade en förhållandevis stor samling vinylskivor för en student 20+ i dagens samhälle. Den skulle snart gå ett grymt öde till mötes. Den stackars studenten hade dessutom problem med att han försov sig ofta och missade föreläsningarna.


Äntligen Hi-techs lösningar var som följer.

Slänga ut stereo, dvd, gammal tjock-tv (som förövrigt väldigt "spontant" kastades ut genom fönstret på andra eller tredje våningen, samtidigt som fallet filmades noggrant av en väntande kamera på marken), gammal dator.. alla sladdar fick bege sig till den sista vilan.
In kommer ett mediacenter, och tack vare ny fantastisk teknik digitaliserades alla vinyl-, cd- och dvd-skivor för att lagras i en väldigt "fin" svart låda. Lådan kopplades till en ny stor platt-tv på väggen och kunde nu nyttjas både som tv och dator. Dessutom utrustades Isak (?) med en liten bärbar dator där man kan vända skärmen så den fungerade som digitalt anteckningsblock. En webkamera ingick också i Isaks nya liv så att om han försov sig så kunde en kompis direktsända föreläsningen till honom.

JÖSSES!
Jag menar... för det första: har en kille i den åldern vinylskivor så är det av en anledning! Jag hade dödat dem om de hade gett sig på mina 7" singlar (eller full-längdarna för den delen). Hur lite verklighetskontakt har de egentligen?!

Och web-kamera att sända föreläsningarna med? Hallå, om han har försovit sig så måste han ju meddela sin kompis, som måste komma och hämta grejerna före föreläsningen. Han kan lika gärna gå upp och knata iväg till skolan och träffa lite folk samtidigt! En av hi-tech-snubbarna utrustade honom dessutom med en väckarklocka vars avstängningsknapp är ett pussel där bitarna hoppar ut när alarmet går vilket gör att man verkligen måste vakna för att stänga av den. Jag menar, räcker inte det?! Och om han nu har så stora problem med att han försover sig: gå och lägg dig tidigare så kanske du inte har så svårt att vakna på morgonen!


De saker de gjorde i dagens program var åtminstone lite bättre; en kille som tillbringar långa perioder i Sydkorea fick hjälp att lättare och billigare hålla kontakt med föräldrarna i Sverige, och fick samtidigt möjlighet att se svensk tv på hotellrummet där borta. Det är bara synd att programledarna är usla, och utförandet är väldigt... tja, dåligt är väl det mest passande ordet?

Min åsikt
: vill du hat-titta på något så är det här rätt program för dig.

det åskar

Det åskar och blixtrar och dundrar och regnar. Vädret i Lund är sig inte likt!

ny blogg!

Emma har nyss flyttat till Skottland för att plugga vid St. Andrews. Oh yeah. Kolla in hennes blogg på http://rumpkin.webblogg.se

en hyllning till Mikael Wiehe

Ikväll var jag, Sambon och Mamman på festivalen och åt lite grann (hehe, jag åt takeawayThai från ICA vid mamma. De har väldigt god friterad kyckling, OKEJ!?!)  Efter maten knallade vi ner till Stortorget för att  höra "en hyllning till Mikael Wiehe" . Lyx. Tanken var att en massa artister skulle tolka olika Wiehe låtar och så som en del av firandet av hans 60årsdag. Jag ville se det eftersom Thåström skulle vara med.

Idde Schultz och Anna Stadling gjorde en väldigt in version av Flickan och kråkan och sedan en låt till som jag inte kommer ihåg nu. Thomas Wiehe spelade också två låtar... inte jätteintressant. Stefan Sundström lyckades med prestationen att sjunka ännu mer i mina ögon genom att be Gonza Blatteskånska presentera honom med orden "KROSSA HÖGERN!". Han känns väldigt... arrangerad.

Lisa Ekdal (förövrigt världens minsta människa, när vi jobbade på hennes konsert på mejeriet för många år sedan misstog vi henne faktiskt för att vara ett barn! Förlåt Lisa!) gjorde en väldigt känslofylld version av "titanic (en andrapassagerares sista sång)". Tillslut kom Thåström. Jag hade verkligen hoppats att han skulle spela "fred" men med tanke på mediernas nuvarande favoritkrig så var det kanske att anses som opassande - i alla fall när man ska hylla en av vänsterns största ambassadörer. Åh, det roligaste av allt var förresten att när Sundström spelade så skapade några av lamporna tre stycken davidsstjärnor i bakgrunden. Hehe. Anyway. Thåström kom in, och såg så snäll ut! Så snäll att till och med Sambon kommenterade det. Det blev inte "fred" men i alla fall "Cheops pyramid" och det är ju inte helt fel. Dock blev jag mycket besviken att både han och Lisa bara gjorde varsin låt, och folk som Stefan Sundström gjorde två.

Efter Thåström kom Lars Winnerbäck in och spelade en låt, jag och Sambon diskuterade om vi skulle passa på att gå då eftersom vi ville slippa folkmassans rusning till tåget. Winnerbäck började spela nästa intro, och det visade sig vara "vem kan man lita på" (hmm... jag vet inte om jag har rätt låttitlar, men ni fattar!) och plötsligt börjar publiken skrika igen. Dregen (som vi precis hade konstaterat att vi inte var intresserade av att se) och hans bara bringa hade kommit in. Oh yeah, en väldigt rolig och rockig version.

Javisst ja. Timbuktu, Magnus Tingsek, Måns Block och en kille till gjorde en rät schysst version av... "det här är ditt land"(?). Kvällen avslutades med att (eller, vi gick när) födelsdagsbarnet själv sjöng och spelade lite.


Fr.v: Födelsedagsbarnet själv satt större delen av kvällen i en fotölj och diggade med en klubba och en kopp kaffe. Lisa Ekdal






Timbuk and friends, (t.h Tingsek på skärmen)





Thåström, on stage och on screen.

rosa fingrar

Ibland kliar det i tv-spels/gameboy-fingrarna (jag har i princip bara nintendo-fingrar, har aldrig riktigt förstått mig på de andra spelen…) och det kliar särskilt mycket när jag ser sådana här skönheter i rosa. Ah… att de äntligen har förstått att omslaget spelar roll. Speciellt för oss rosafanatiker. Jag skulle lugnt återgå till Mac om jag a) hade råd och b) deras MacBooks kom i rosa.

 


Alla tycker illa om vänstern!

Kollade runt lite på DN, och deltog bland annat i DN Webbfrågan, "Vilket riksdagsparti tycker du sämst om?" Nedan kan ni se hur DN:s läsare röstade. Hehe. Alla tycker illa om kommunisterna! Det känns bra. Fast det är klart.... DN:s läsre på webben är tyvärr inte helt representativt för svenska folket...



alla hatar vänstern





före och efter...

Nu har vi frostat av frysen och slängt lite gamla grejer som svamp, björnbär och kycklinginnerfiléer. Om ni undrar varför jag har gjort en så pass stor grej av att frosta av frysen så kan ni här se hur den såg ut före och efter avfrostningen.



När vi var klara var det ca. 1 liter vatten på golvet, och 4 liter i salladsskålen som skulle fånga upp vattnet ; så mycket is och "snö" var det i frysen. Oh yeah. Nu är det i alla fall gott om plats för fler saker, så vi behöver inte bekymra oss när vi åker och handlar.

To do 23/8

OK, idag ska jag ta itu med saker som jag skulle ha gjort... de senaste dagarna blir det väl.

  • tvätta lite saker som blev över häromdagen
  • frosta av frysen
  • våttorka golv
  • städa mitt skrivbord (som just nu ser ut som... jag vet inte vad faktiskt)
  • riva en massa ost som ska frysas in
  • KANSKE göra en sats pizzadeg att frysa in i portionsbitar (rekommenderas!)
Nu är det... 40 minuter till tvättiden. Bara att sätta igång och... hmm... javist ja, måste dricka upp teet också. Jag surfar nog en liten stund till först.

nu funkade det!

Nu funkade det äntligen... har lagt in några bilder på häftiga byggnader från Valencia förra året i inlägget om Gamlingarna och Torson.  Titta gärna! Fiiina!

tre första terminerna, oh yeah!

Jag är nu helt färdig med mina tre första terminer på programmet för Pol.Mag. Det har bara tagit två år! Hehe. I alla fall, såg i LADOK idag att jag var godkänd på IEK:en och därmed var NEK 1-20p avslutat. Har dessutom fått svar från fru Kursadministratör på JÖKEN att hon så snart hon kan ska bekräfta att jag är färdig med HAR153. Jag hoppas verkligen att det blir att jag får VG på hela kursen, för jag har för mig att det skulle bli så om man fick VG på JÖKEN och minst 32 poäng på Allmän Handelsrätt.


Och där ser man - det gäller att ha rosa tentor om jag ska klara dem! It's all 'bout the colour!

Varför ute på åkern?

Varför ska de bygga det nya lyxiga huset ute i Hyllie? Det kommer att bli jättefint ju! Allra bäst skulle det platsa bredvid Torson. På fältet mot Dockan ni vet. Ah... Det skulle bli en fin skyline, inte som nu, utan häftig. Varför bygga på åkern när man kan bygga i "centrum"? Och förresten, varför bygger de inte en spårvagnslinje från centralen/citytunneln ut till västrahamnen? Bussar är äckliga och obehagliga att åka. Jag vill antingen ha lika fina bussar som i Valencia (riktigt luftkonditionerade och med tv-skärmar som visar nyheter + en karta med nästa station), eller fräscha, tysta och bekväma spårvagnar som i Wien.

Blivande skrapan i Hyllie. Rätt hus på fel plats.

Malmöfestivalen, Calatrava och en gammal historia jag glömt berätta

Vi skulle möta mor och kusinens föräldrar i malmö idag, jag och Sambon. Klockan var 14:10 när vi tog tåget från Lünd och när vi landade i landets tredje stad hoppade vi genast iväg för att skaffa festivalmat till lunch. Jag åt langos (friterad deg med tre sorters fett som pålägg: vitlökssmör, gräddfil och ost).

Efter att en alkoholist hade visat att han, precis som han själv sa, var mycket otrevlig gick vi vidare mot västra hamnen med min langos i och på händerna.

Jisses vad de har byggt upp i västra hamnen! Och vad härligt det fortfarande är att gå runt och äta glass (köpt på Bar Italia vid Öresundspromenaden) och titta på husen. Lyx.


Sambon framför torsons entrée, och övriga bilder är torson från olika vinklar. Det byggs i västra hamnen!
     
När vi kom gående från Limhamnsvägen och jag såg torson torna upp sig bakom de andra husen kom jag att tänka på ett idiotiskt samtal jag hörde på tåget till Kastrup i påskas. Jag satt mittemot ett par i sextioårsåldern och de pratade om ditten och datten. De skulle uppenbarligen också ut och resa. Vi åkte över bron och torson syns som en siluett mot horisonten i morgondiset.
Damen: Ja, det är ju speciellt det där huset... vad heter det... turning torso? (Hon verkade inte särksilt förtjust i huset utan konstaterade mest att det var "speciellt")
Herren: ja, det är det...
Damen: Synd att de behövde ta in en utländsk arkitekt för att göra det.

Jag visste inte vad jag skulle göra. Santiago Calatrava är en fullständigt fenomenal arkitekt och en oerhört skicklig konstnär. I en dokumentär som sändes härom året  visade de klipp där han med några enkla streck perfekt återgav kroppar i rörelse - jag har aldrig sett något så häftigt i mitt liv! Dessutom, hade det inte varit för Calatrava hade vi antagligen inte haft något riktigt häftigt hus i hamnen - säg den svenske arkitekt som skulle ha presenterat något liknande?

Vänta, det blir bättre! Några minuter senare satt det äldre paret och tittade i sina biljetter så sa hon "nej, det där är biljetterna till Valencia. Dem behöver vi inte nu! Ah, här är till Barcelona. Men lägg dem överst då!" Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. De satt och gnällde över Calatravas hus, och så skulle de till Valencia! Staden med endel av den häftigaste arkitektur jag sett! Jag ville SÅÅ gärna säga något, men hade faktiskt tappat talförmågan. Jag menar, det finns inget att säga i en sådan situation. Eller?




Fr. v:  en form av växthus/inomhusträdgård; tekniska museet, en bigoraf och musikcentrat; Calatravas bro, allt i Valencia

ännu mer stackars...

Satt helt fredligt och spelade Sim City 4 Rush hour (spel är inget utan expansioner) som jag just har installerat på Nancy II. Plötsligt stänger spelet bara av sig. Naturligtvis utan att jag hade sparat. Illa. Och jag som just hade fått höginkomsttagare att flytta dit! OCH anlagt en strand! Och tunnelbana! *snyft*

stackars lilla innid...

Insåg just att Gilmore girls kommer att krocka med mitt liv som död på tisdagar. Hmm... det här kommer att bli ett svårt beslut.


Tycker dock ännu mer synd om
Emma som i natt (tror jag det var) flyttade till St Andrews för att plugga - och insåg att 7e säsongen av West Wing bara kommer att sändas på kabelkanaler där. Fast det är klart. Hon får vara i Skottland i tre år och plugga... Dock har hon lovat att gå i alla bra skivaffärer i Edinburgh åt mig. Om de nu finns kvar vill säga... Och så ska hon nog börja blogga också! OH YEAH!

neeej



Titta vad som har hänt med stackars Nancy, EN REPA! Var kommer den ifrån?
Där ser man hur väl man behöver en bra datorväska.

j-a k-ing

Har nu skivit sista tentan, som var väldig illa. Jag tycker mycket illa om den aktuella läraren. J-a k-ing. Halva tentan var en essäfråga som omfattade saker som egentligen inte ingick i kursen, inte i den omfattningen i alla fall. Jaja. Jag måste ändå omregistrera mig...


Kom hem från tentan och var rasande (se ovan) och tog i alla fall itu med att städa lägenheten. Det gick ovanligt snabbt eftersom Sambon hjälpte till och dammsög alla rum utom vardagsrummet. Nice. Samtidigt kunde jag gå runt och våttorka hyllor och annat som samlar, vilket kändes mycket effektivt.


Fick dessutom inviga mina kroatiska gummihandskar när jag gjorde
rent badkaret och handfatet. mmm... rooosa.
Synd bara att de var lite väl små, satt slimmade vilket var väldigt
praktiskt när man arbetade med dem, men dock något mindre
behändigt när man ska ta på och av dem, och då har jag ändå
väldigt små händer.



käkutveckling

Här är lite bilder där ni kan följa utvecklingen före och efter min käkoperation i höstas.




Dagen före (051018) och ca. tio månader efter (060817)



Mitt bett förra påsken, och nu (från höger och vänster)



Tre dagar efter, elva dagar efter, två veckor efter operationen

.


Jag fick lite blåmärken ca 1 vecka efter OP:n men de försvann rätt snabbt.




Tandställning i tre stadier: före OP, efter OP, borta.



jag kan väl nöja mig med en sån här då...

jag kan väl nöja mig med en sån här då...

Den är också från accessora.se, men kostar inte fullt så mycket som den andra. Tanken är att man skyddar datorn från stötar och sånt fast kan lägga den i vilken väska som helst.

Men då behöver jag fortfarande en väska som den går ner i...



jag vill ha en fiiin datorväska!

datorväska

I födelsedagspresent (för nu är det mindre än en månad tills jag blir officiellt skitgammal) önskar jag mig en RIKTIGT FIIN datorväska. Gärna den här från accessora.se. Den passar till och med för 17" datorer! (Egentligen ska man ha en ryggsäck till datorn, men de är så fula för det mesta!)

Annars, om jag inte kan få den här väskan, så vill jag ha en bra digitalkamera (min nuvarande har som bästa egenskap att den inte är särskilt stöldbegärlig). Jag skulle vilja ha en som ger så pass bra bilder att man kan göra förstoringar och så. Det är lite roligare då...

Eller, så vill jag ha en inspelningsbar dvd-spelare med hårddisk. Det är ganska mycket jag skulle vilja spela in, men inte kan.


lustigt meddelande

Jag skulle just titta på ett web-tvklipp på aftonbladet, och när då eldräven öppnar fönstret så kommer ett varningsmeddelande från Norton: "Mozilla firefox försöker använda internet!" Erhm.. ja, det är det jag har det till!

tur att inte kyrkan står ivägen för utveckling och skydd...

http://sydsvenskan.se/varlden/article178302.ece

Sydsvenskan publicerade natten till idag en artikel om den nya lagstiftningen som presenterats i Brasilien. Det är en lag mot kvinnomisshandel som nu omfattar misshandel i hemmet. En av anledningarna till att det dröjt så länge innan man försökt skydda kvinnans ställning beskrivs som följer:


"Att det tagit så lång tid för Brasilien att införa lagar som skyddar kvinnan i hemmet har att göra med kyrkans ställning i världens femte största land. Kyrkan har tidigare hävdat att det som sker inom hemmets fyra väggar, sköts inom hemmets fyra väggar. För en kvinna har det varit en skam att berätta att hon blir slagen. Även den brasilianska lagstiftningen har skyddat män som slår sina kvinnor."
sydsvenskan.se

Jag blir så trött. Jag respekterar att människor är troende, även om jag inte är det, men jag har väldigt svårt att förstå hur man kan välja att tillhöra en institution som beter sig såhär. Hur kan Brasiliens kvinnor bara acceptera att de inte ska ha rätt till skydd i sina egna hem?! Jag vet, jag vet. Det är en annan kultur. Men vid det här laget så borde väl någon form av jämlikhetstänkande ha hunnit dit också?

Och by the way, skit samma om det är röstfiske! Så länge lagen efterlevs och faktiskt ger kvinnor skydd så spelar det väl ingen roll när den kommer till stånd? Dessutom så tyder det på att åtminstone någon FÖRSTÅR vad som önskas av väljarna.

5 av 7. Faktiskt bra tycker jag!

Gjorde just DN:s nutidstest, och fick faktiskt 5 av 7 rätt! Jag tyckte att det var lite ovanliga frågor, inte saker jag har uppmärksammat i nyhetsskvalet sista veckan.

Det jag hade fel på var Carolina Klüfts slutpoäng (jag tycker väldigt illa om friidrott i allmänhet, och henne i synnerhet), samt hur många av de finländare som begår mord är berusade vid brottstillfället.
Gör testet!

innid hittar en blogg

Innid har hittat en blogg (jfr "Nasse hittar en stol")

Hittade
Frihet, fildelning och feminismtjejblog.com
Förutom att bra kritik mot saker (typ starka vänstervindar i svenska medier, idiot-vänstern osv) så länkar hon till Fria iranvänner. Läs om diktaturer och hur vi i väst ställer oss till dem nu när det är inne att kritisera USA för att de har ett dumt valsystem och var dumma nog att välja om en korkad president.

one down, two to go

Tentade IntEk nu på förmiddagen, och det kan ha gått bra.

Till att börja med så var försättsbladet ROSA - det är alltid ett gott tecken. Sedan hittade jag en tjuga när jag gick hem, det tyder på att jag har tur idag (och ersatte dessutom med marginal pengarna jag la på tentasnask igår).

Jag kunde åtminstone EN hel fråga, och de två andra kunde jag till stor del också. Jag borde i alla fall vara godkänd.

lugg?

Jag behöver klippa mig, och planerar att så göra när studiemedlet kommer. Just nu funderar jag allvarligt på att klippa lugg. I så fall behåller jag längden jag har nu på övriga håret, annars klipper jag av det och gör något sjukt. Kanske. Eller så skiter jag i lugg och klipper bara topparna...


Hmm. Jag är väldigt sugen på Alexis Bledels luggvariationer, och som sagt Anne Hathaways...

Vad tycker ni?



och nu börjar jag bli sur på allvar!

För cirka 6 veckor sedan kallades jag till röntgen och återbesök hos kirurgen. Eftersom röntgentiden krockade med morgondagens tenta i internationell ekonomi, så ringde jag nästan omedelbart och bokade om tiden till idag kl 09:20.

När jag så kommer cyklande i motvind och ösregn, och regnet sådär, tar i lite extra ni vet, så slår den sjuka tanken mig "tänk om de inte registrerade ordentligt att jag fick en ny tid!?" Nej, jag slog bort det onda nästan direkt. Så dumma är de inte.

Hissblock B, 3 våningen, röntgen. Jag lämnar fram patientbricka, körkort och högkostnadskort till tjejen i receptionen.
"Kommer du akut?" frågar hon.
"Nej, jag har bokad tid"
"Imorgon ja. Klockan 10." Jag höll på att dö. Jag fick vänta i säkert en kvart innan de fick tag på någon på käkkirurgen som berättade att jag  skulle komma idag och sedan behövdes klartecken från de ansvariga på röntgen också ju.

I alla fall. Jag fick bli röntgad, och det gick nog bra. Nu får vi bara hoppas att de kommer ihåg att jag har tid hos kirurgen på torsdag. Men den har jag i alla fall inte bokat om!

ett år med Imelda!

Igår var det precis ett år sedan Imelda flyttade hem till oss. Detta firades med olika sorters kattgodis och så tonfisk såklart.

I dag är det med andra ord precis ett år sedan hon blev rädd när vi skulle ta ut henne på gräsplanen varpå hon gömde sig i buskarna i två timmar. Hon var ju så liten!


Imedla på husses skrivbordsstol, på badrumsmattan (första kvällen)
och på sin sovlåda i vardagsrummet
.

Läs om hur hon kom till oss! I lite olika inlägg! Kise katt!

...och en kopp te

Jag sitter och tittar på Francois Ozons musikal "8 kvinnor" och glor runt lite på bloggar och annat.

Hehe, nu sa Sambon att han brukar ha den yngsta dotterns sång på huvudet (ni vet den om att hennes pappa inte riktigt hänger med). Sjukt värre. Det var flera år sedan vi såg den här filmen senast.

I alla fall. Jag tittade på min bloggstatistik, och insåg att jag missat när det passerade 10 000 unika besökare. Så jag måste ju då fira nu istället. Hmm... Jag får väl fira med filmen och en kopp te. kan göra en till Sambon också så blir han glad. mmm... te..


8 femmes

TV-höst

Jag längtar tills de bra serierna sätter igång igen.

Gilmore Girls har jag egentligen sett resten av säsong  av, men man kan ju se dem igen ändå.
Grey's anatomy längtar jag efter. En läkarserie som faktiskt är riktigt bra.
 The West Wing må ha blivit dåligt på senare säsonger, men när säsongen kommer dyker bland andra Foo Fighters upp och gästspelar. Oh yeah!
Emmerdale har gjort ett löjligt långt uppehåll nu tycker jag. Jag missade dessutom de sista avsnitten för "säsongen" så jag har haft ovanligt långt uppehåll. Tyvärr flyttas det till tv4+ i höst, så mamma kommer inte ha en chans att se det!


Gilmore-flickorna och Meredith med the dr Shepherds



Vill förresten se Djävulen bär Prada snart också. Eric har sagt att vi ska gå och se den på premiären om jag bjuder honom på godis. Jag är dessutom sugen på Anne Hathaways lugg. Ska jag klippa mig så? All for say "AAAJ!"


och förresten...

så är jag väldigt trött på alla som har blogger och kräver att man ska ha en blogger-identitet för att få kommentera!

tentaplugg... bläääh!

Jag hatar salstentor. Jag är väldigt glad att jag har statsvetenskap som huvudämne, det minimerar risken för att tvingas sitta och tentaplugga som en liten bäver för att sedan spy ur sig en massa konstig kunskap på några timmar. Allvarligt, när behöver man det egentligen? Förutom på tentorna alltså?

I veckan ska jag skriva tre tentor.

Tisdag 8-13: internationell ekonomi. Det tråkigaste av allt! Jag svär!
Torsdag 14-18: fransk grammatik. Inte så farligt egentligen, bara drygt. (Det värsta är att vi hade en bra lärare först och sen en dålig. Blä.
Fredag 14-18: fransk litteratur. Den läraren var superduperdålig! Och tentan var bara... WTF?!

Jag är alltså inte på humör att läsa något alls nu. Eller, jag hade nog varit om jag inte hade haft tentor.







Och det västa är att jag har fått skoskav av mina fina pumps, och det har vart smärtsamma blåsor på ovansidan av mina fötter i 4 dagar nu! Minst! Nu är äntligen den sista påväg att försvinna också, skönt. Men det gör fortfarande svinigt ont.

Hemma igen, med bilder!


Ah, jag är hemma igen. Kom hem från Kroatien för några veckor sedan, och kommer först nu mig för att lägga upp lite bilder. Oh yeah. Enjoy.



Där vi parkerade bilen.



"Det var julfest på jobbet igår. Syns det mycket?" Arlanda tidigt på morgonen. Klockan 06:00 ungefär.





Arlanda lite senare på morgonen. Säker... 06:30. Öl och Jäger, oh yeah. Vi andra åt frukost.




Pula Airport, Istiren, Kroatien





Sambon fick 20 kr av sin bror för att fråga reseledaren "Finns det svenskt kaffe på hotellet?" Vi var milt uttryckt hela bussens stora underhållning.




Hotellet hade en helt klart godkänd pool. Från vänster: jag, svågern, svågerns flickvän.





Den till höger är min!




Porec city var ungefär 2 km från vårt hotell, men det var en trevlig promenad och god motion.




Vyer  över Porec. Fint från ett klocktorn. Men jag var trött och höll Svärfar sällskap nere på marken istället.





En dag gjorde vi en utflykt till tryffelns huvudstad Molotov... eh... Motovun. Det här är en träsnidare som satt i en av stadens gränder.






Man fick prova tryffel och honung.





Det var fin utsikt!





IN QUESTA CASA E NATO IL MARIO ANDRETTI
Jaha, så italiensk var han!




Vi åt tryffel och.. hmm... kötträtter.





I den här bussen åkte vi runt på serpentinvägar. Och blev åksjuka.





Hon får smycken, han får glass. Alla är glada. (30årig förlovningsdag firas)





Buss + chaufför utanför den gamla romerska teatern i centrala Pula.





Svärmor fyller 30++ och gratuleras tidigt på morgonen. Med serpentiner som påminner starkt om vägarna vi åkte på dagen före.




Ibland åkte vi lilleputt-tåget in till stan. Även här fyllde vi funktionen som underhållare och sjöng ofta "Pärleporten" och andra klassiker.
 


Vi var på DM och handlade och där köpte Rune klädnypor (syns på bilden) och jag köpte halkskydd att sätta under sulorna på högklackade, hala skor. Underbar uppfinning!




Istriansk glass är i princip lika bra som italiensk.





Redo för 30++ firande.





En flaska champagne från en mor till en annan (jag är alltså bara ombud)





Den här bilden är jag rätt nöjd med. Synd bara att Sambon skulle peta tänderna just då.




Dags för middag.







Sambon tog in (och åt) en meat platter for 2. Helt själv.
Mmm... kött.






Scampi for 2







Mixed sea food for 2






När vi inte hade något bättre för oss slog vi vad samt testade hur långt vi kunde skjuta champagnekorkar!






Dags att åka hem. Observera att Sambon har ett 8-pack toalettpapper med fotbollsmotiv som handbagage!





Istrien från luften.






Arlanda. Varför gå när han kan köra mig?

hits