Påsk och Kristiflygare i Stockholm

Jag har nu bokat biljetter till Stockholm för både påsk och kristihimmelsfärd. I påsk-vevan firar jag och Nallen 6 år tillsammans och vid krisithimmelsfärd fyller han år.

valencia
Cafeterian, Museo del Prado

Veckans första måndag...

Det mesta är fixat. Jag ska bara bära över de två sakerna som står i gamla förrådet till nya förrådet. Nu är även tid för besiktning bokad till kl 14 imorgon eftermiddag. Sen är gamla lägenheten ett minne blott. Hoppas jag.


Tentan läggs ut online om 31 minuter. Det är lite läskigt eftersom vi inte alls vet vad vi ska förvänta oss av hans frågor och rättning. Men men... det är ju alltid möjligt att jag gör mitt sämsta...

Nu måste man ju nästan åka till Berlin

Lille Knut har fått komma ut och titta på världen. Och han är väldens sötaste lilla isbjörn! Så nu måste man nästan åka till Berlin bara fr att gå på zoo.

Tänk att någon kan förespråka att avliva en sådan underbar liten krabat! Glöm inte att titta på hela bildspelet!

image340

miljövänlig Potter

Hittade det här på DN.se. Faktiskt lite lustigt att man gör en sådan grej av det.

Ojoj...

Jag kollade nyss i LADOK och förväntade mig att behöva tillbringa nästa vecka med att skriva en ny tenta i "Introduktion till MR-systemet". Det var nämnligen så att det här var den sämsta tenta jag någonsin har skrivit. Jag ville inte ens lämna in den utan gjorde det bara för att det var lika bra eftersom jag faktiskt lagt endel tid på den. Eller ja... typ...två dagar.

Tydligen hade jag missbedömt det. Jag fick VG. Ännu en gång är "det sämsta jag någonsin gjort" det vinnande receptet. Konstigt. Men bra.

Första vårdagen

Igår var det officiellt första vårdagen här i Lund. Folket flockades på stortorget och kön till Glasskulturen gick förbi pölsemannen.

image339

Möte med Telia

Jag var just på stan och ordnade flytt för mitt fasta telefonabonnemang samt köpte ett duschdraperi.

Så kommer man in i teliabutiken och tar en nummerlapp. Fyra nummer före i kön. Det är mellan tre och fem expediter som arbetarför fullt. Femton minuter senare är det fortfarande fyra nummer före mig i kön. Plötsligt går det snabbt frammåt. Tre expediter (alla i medelålder) tar varsin ny kund och in från lagret/personalrummet/vad-det-nu-var kommer det en kille i 20-25årsåldern och börjar betjäna mig. Det hela tar max 4 minuter. Och hans äldre kollegor verkad fortfarande stå och stirra dumt på datorskärmen framför sig.

Det var inte utan att jag började fundera på om expideringstiden hade något att göra med ålder...


Men nu är det i alla fall fixat. Han trodde att telefonen skulle kopplas in ikväll eller imorgon förmiddag. Absolut senast torsdag i alla fall.

Äntligen!

Äntligen fungerar internet här i min nya lägenhet...

Jag kommer senare under dagen att lägga upp bilder så att ni får se hur jag har det.

Best episode ever

Aaah.... *lättnadens suck* Nya houseavsnittet var det bästa någonsin. Jag tyckte till och med om Cameron!
Det jobbiga är att av allt att döma så dröjer det till 27 mars innan nästa kommer. Gah! Vad är det för fel på dem?!

Ok, jag får spatt!

Jag får spatt. Nya avsnittet av House sändes i USA igår kväll. Folk har hunnit lägga upp klipp ur avsnittet, men ingen verkar bry sig om att lägga upp hela så att vi i den ociviliserade delen av världen får se. På tv-vid.net så har de av allt att döma lagt upp gårdagens avsnitt av flera andra serier. Men innid då?! Snyft. Hur är det tänkt att jag ska kunna koncentrera mig på mina studier och min flytt när de beter sig såhär?

bostadsbidrag, utlandsfunderingar och lite annat

Idag kom beskedet från försäkringskassan att jag får bostadsbidrag för perioderna februari-maj och september-december. Trevligt trevligt. Det innebär att hyran blir dräglig.

Jag har funderat spendera höstterminen i utlandet. Helst i Brysselområdet, men andra alternativ är ganska attraktiva också. Upptäckte idag att ansökan för höstens ERASMUS-platser ska vara inne senast 15 mars. Lite tajt, men det går säkert om jag bara vill. Jag har tittat på vilka utbytesmöjligheter det finns inom Statsvetenskap och en av platserna på
L'Université Chatolique de Louvain - Institut d'études européennes skulle inte sittta helt fel. Problemet är bara att det verkar som om de kurser som är av intresse är på mastersnivå, samt att jag måste avlägga ett prov i franska för att bevisa att jag behärskar språket ordentligt. Jag menar, räcker det inte med att förstå hemsidan? Imorgon eller på onsdag ska jag pallra mig iväg till internationella sekretariatet och prata med dem. Kanske även med den koordinatorn på eden...

Ett alternativ är att söka någon av platserna på den flamländska delen av samma universitet. Som ligger i Leuven, istället för Louvain-la-neuve - en stad skapad endast för att hålla den fransktalande delen av universitetet enligt Wickipedia.

Eller så tar jag helt enkelt och avslutar en pol.kand. i höst och tar en mastersutbildning utomlands eller nåt. Vi får se.

Jäkla AFB!

Så hyr man ett förråd. Dyrt. (eller ja, det är ju billigare än t.ex. Shurgard, men ändå dyrt). Så hämtar jag ut nycklarna i fredags eftermiddag strax innan de stängde. Och upptäcker när jag ska titta på förrådet att jag inte kan öppna källardörren med någon av nycklarna.

Idag tog jag så tag i problemet. Ringde först till kundcentret (som svarade direkt!!!) och förklarade situationen. Tjejen tog mitt namn och nummer och ringde upp efter ett tag och förklarade att jag fick ringa och stämma träff med min otäcka lilla bovärd för att få det att fungera. Så nu har jag en dejt med honom klockan 8 imorgon bitti för att försöka komma åt mitt förråd. Och jag hoppas verkligen att nyckeln börjar fungera till på lördag, för då ska jag agera slavdrivare och få mina och Nallens kamrater att bära möbler och lådor hit och dit.

Utflykt till pärlhalsbandet

Mellan Lund och Barndomsstaden finns en pilevall som kallas pärlhalsbandet. Dit åkte jag och modern idag, 5 år efter att Bo gick bort och vandrade runt i vårsolen. Vi hörde lärkan alldeles nära, och bilarna på avstånd. Det var praktiskt taget vindstilla och solen värmde faktiskt.


pilevallen



Tyvärr glömde jag kameran hemma, men mobilen dög ganska gott trots allt.

hits