tandläkarskräck



Min goda vän Eva lät denna sång bli soundtracket till min tandläkarskräck (som jag nu efter 2,5 års tandreglering och en käkoperation i stort sett har kommit över. I stort sett...). På något sätt kan man trösta sig med den när man ska gå dit och tänka att "min tandläkare är i alla fall bättre än Steve Martin..." Och har man ingen tandläkarskräck så kan man med detta klipp åtminstone odla en god Steve Martin-fobi. Om man inte redan har en alltså...

(Klipp ur "
Little shop of Horrors" 1986)

inspiration

Lina har bloggat några inspirerande inlägg om hur hon har gjort om i sitt sovrum samt rensat i röran. Jag funderar fortfarande på hur jag ska fixa min lägenhet så att den blir trevligare och mer individuell. Dessutom har jag faktiskt tagit ett första steg mot bättre ordning i min stora garderob och sorterat saker i pappkassar så att det nästan ser prydligt ut. Nästan.

Nu är det tentavecka, imorgon är det Valborg och det firas med pompa och ståt som vanligt. Eller ja... stadsparken som vanligt.

Fääärdig!

Jag är klar med tandregleringen. Sista besöket var i onsdags. Lite slip på en tand bara, det var allt som behövdes. Om fem år får jag hämta ut modellerna av mina tänder så som de såg ut hösten 2003. Lyx. Problemet är bara att jag ska komma ihåg det om fem år också. Vem vet var jag är då? Skulle ha varit mycket roligare om de gjorde dubbla uppsättningar, en som patienten får ta med sig hem direkt i början av behandlingen så att man kan titta, jämföra och visa upp.

Nu behöver jag i alla fall inte gå tillbaka om det inte är något. Mycket skönt att vara klar och kunna lägga det bakom sig. Tack för den här tiden!

Dagens mest udda samtal

"Vad har ni hittat på i helgen då?"
"Inte mycket."
"Inget alls. Själv?"
"Jag har opererat bort ett nageltrång..."

Söndagssol

image345

Idag har jag legat ute på gräset och solat mig med en bok. Det är väldigt fint väder här nere. Imelda har till och med solglasögon på sig inomhus.

Jag har även sökt till hösten. Statsvetenskap kandidatkurs, 61-90 poäng. Så i januari lär jag vara Pol.Kand. Vad jag ska göra nästa vår får vi se när löven byter färg igen. Förhoppningsvis.


Lundensisk vår

MagnoliaDen lundensiska våren är i full gång. Det har redan gått så långt att det troligen inte kommer att finnas några blommande magnolior kvar på första maj. Jag låter er njuta av dem nu istället. För säkerhets skull.




I wanna grow old with you...



Eftersom jag refererade till den här i förra inlägget så tyckte jag att det kanske var bäst att jag lät er se den också. Adam Sandler sjunger "I wanna grow old with you" i "the Wedding Singer"

Nytt sedan sist

Jag har skrivit en usel tenta som i alla fall blev godkänd. Tack och lov. Resultaten kom just via e-mail.

Vi har börjat med den nya delkursen och en av böckerna som ska användas finns inte att få tag på i Sverige. Först idag meddelade föreläsaren att vi kanske inte måste beställa den från utlandet eftersom kursansvarige har kontaktat förlaget och bett om tillåtelse att kopiera upp och distribuera till kursdeltagarna.

Jag har tillbringat påsken med Nallen i Stockholm. Det var väldigt skönt, fastän det var ruskigt kallt och blåsigt (men det blåser ju aaaldrig norr om Skåne!). Vi strosade runt på Hufvudstadens gator och torg, Nallen köpte nya träningsskor som var väldigt flashiga, och på långfredagen gick vi dessutom och såg "Music and Lyrics". Den rekommenderas varmt.

Påskaftonen spenderades i Tällberg vid Siljan där vi och Nallefamiljen åt en fantastisk påskmiddag. Det tog till måndag lunch innan jag hade några som helst hungerskänslor igen.

Igår när jag kom hem och hade hämtat Imelda hos tant Ercan så fick jag i alla fall gosa med min lilla sötiskise (som förövrigt är jätteliten i jämförelse med Oslo/Sthlmskisen Hermes som är gigantisk, men söt) och titta på senaste avsnittet av House. Och förhoppningsvis kommer ytterligare ett under eftermiddagen. Youppie! Något måste jag förströ mig med när jag inte har Nallen att umgås med.

image341

Nallen har en ny telefon som tar väldigt bra bilder. Här sitter vi på hans hyrda Stockholmsrum.
Bilder från påskmiddagen kanske kommer senare.


hits