Nedräkningen har börjat

På lördag kväll sker det. Det jag har väntat på i mer än 6 år. JAG SKA SE FOO FIGHTERS LIVE!

 

Nu ska jag bara packa allt jag ska ha med mig, och sedan är det fixat, vi åker i eftermiddag.


Partykit!

Jag ska till Roskilde, och då behöver man något partyaktigt. Så idag investerade jag i ett partykit, det innehåller 12 ögonskuggor. Eftersom jag hade sett Felicity ha en orange så ville jag också ha en.

 

 

Dessa hoppas jag gör succé, om inte på Roskilde så... någon annanstans.

 

H&M, 39,90 kr. Om det är så att någon undrar...

 


Epilering

...kanske inte borde stå under det goda livet. Snarare det smärtsamma.

 

Jag och SysterY har iallafall epilerat våra ben idag. Vi cyklade först ut till Siba, som ligger på det mest avlägsna och gudsförgätna ställen här i världen; Gunnesbo. På Siba införskaffades sedan en epilator åt systern.

Det är fruktansvärt plågsamt. Men resultatet är helt ok.


idag öppnar campingen

Idag öppnar campingen på Roskilde. Jag och SysterY ska dit på tisdag. På lördag (2/7) kommer jag att se mina foofiesar! JAAAA!

 

Är det så att ni känner för att uppdatera era Fookunskaper föreslår jag att ni besöker deras hemsida, där kan man även se nya videon "Best of you" och lyssna på snuttar av senaste albumet "In your honor". Men jag kommer att se dem HAHA! Jag kommer att vara där, och Dave, Taylor, Nate och Chris kommer att vara där.

 

Betyder det förresten otur att se fram emot saker? Man riskerar verkligen att råka ut för stora besvikelser...


Äntligen civilisation!

ÄNTLIGEN TILLBAKA I CIVILISATIONEN!

Jag har tillbringat midsommar i mormors hus utanför Ödeshög, och mycket mer ödemark får man leta efter. Att jag nu är tillbaka i civilisationen innebär följande:

 

  • tillgång till internet
  • täckning på mobilen
  • toalett som fungerar
  • tv

 

Trots allt hade jag min nya leksak att pyssla med när jag var där uppe/ute; min digitalkamera. En hel del bilder blev det, men mest sådana jag ska skicka till Felicity (dvs. bilder på svenska skogar och ängar) men endel sjuka på mina föräldrar och hästar o dyl. Nedan ser ni resultatet av hårt arbete (kransbindning) samt mormor och jag på midsommardagen.

 

 

Jag och mormor

Kransen jag har på mig hade legat och torkat sedan midsommarafton, därav är den så mycket tunnare än den mormor har på sig. Den var bara lite tunnare från början.


min handväska

min handväska

 

Det här är min nya handväska; en fuskburberry, som är alldeles lagom stor. Med lite vilja får man ner allt man kan behöva. Bara man är duktig på att packa.


Försöksperson

Här ser ni mina nya skor. Jag funderar på att ha dem på mig när jag nu går till Miljöpsykologiska institutionen för att vara försökpsperson

 i ett experiment. Men först ska jag äta upp min frukost.


jag vill fortfarande ha...

... men inte riktigt lika mycket.

 

Idag har jag köpt Ullis digitalkamera, och den ska kanske med till Roskilde. Framför allt ska den ge er möjlighet att följa mina och Sambons äventyr i Italien och Spanien.

 

Jag har dessutom, när jag var på väg hem från Malmö där jag hade intagit falafel med min mor, införskaffat nya Cosmo. Det var trevligt.

 

Det är även så att jag har kommit på fler saker jag vill ha. Åtminstone att jag vill ha en orange ögonskugga.


Jag ska bara ha och ha

Jag ska bara ha och ha. Här är listan över vad jag just nu vill ha:

 

  • en kise
  • digitalkamera
  • rosa iPod mini
  • sminklådan vi hittade på Debenhams i Sthlm
  • Foo Fighters nya platta
  • skorna jag hittade på Tradera för ett tag sedan
  • en anledning att ha på mig min nya klänning
  • en shoppingresa till London
  • en resa till Peking med Transibiriska järnvägen
  • nya Cosmo
  • en riktigt god falafel
  • fungerande käkar
  • en Vespa
  • en ny fin necessär

 

Det var nog allt för tillfället faktiskt. En del av sakerna kommer att tillhöra mig inom kort. Kameran tillexempel. Och kisen. Och foofieplattan.

 

Fungerande käkar kommer nog ta ett tag...


digitalkamera

Jag ska få köpa Ullis digitalkamera. Jag ska träffa henne imorgon och då ska bytet ske. Hon får 300 kronor av mig och jag får en kamera av henne. Det är kanske inte den mest avancerade kameran, eller den med högst prestanda, men det är ändock en digitalkamera, vilken kan användas för lek och partaj samt att ta bilder på semestern på kontinenten för att lägga upp på bloggen.

Nya skor och erkännande av cykel

Idag har jag tillbringat en massa kvalitetstid med min SysterY. Vi cyklade på Sambons och SysterYs cyklar till NovaLund där vi gick runt och konstaterade att sommarmodet är väldigt fult. Vi åt sedan varsin McDonaldsglass och drog vidare till SkoPunkten där vi införskaffade varsitt par svarta ballerinaskor. Ska sanningen fram köpte faktiskt systern 2 par, men de jag nämnde först är likadana.

 

Jag har nu kommit fram till att jag är nöjd med Vackrasvarten, min cykel alltså. Efter att ha cyklat på Sambons, som har fastnat i en lätt växel och kändes allmänt instabil och svår att styra, samt SysterYs som har konstiga trampor vilka fastnar hela tiden och dessutom har fastnat i en trög växel. Vackrasvarten må vara sliten och rassla en massa, men han fungerar iallafall som han ska.

 

Man förstår inte hur lyckligt lottad man är förrän man har prövat något annat.


operation

Jag ska opererars. I september antagligen.

 

Jag var hos tandregleringen idag, och de plågade nästan livet ur mig, och konstaterade att de ska fixa en tid hoskirurgen i september.

 

Då ska de såga loss min överkäke och ta bort ben vid käkbenen, för att sedan sätta tillbaka överkäken, och såga av underkäken i käklederna och flytta hela käken i sidled. Ajajaj.

 

Det är synd om innid.


Jag har bestämt mig

Jag har nu bestämt mig för att beställa specialutgåvan. Den må kosta mer, men så får man också mer för pengarna.

dilemma

Jag har ett dilemma.

 

Nyss har Foo Fighters släppt sitt senaste album "In your honour" och detta ska jag införskaffa snarast möjligt (jag kan ju inte se dem på Roskilde utan att ha alla deras skivor!!!). Det är nu mitt problem upptår; ska jag köpa skivan för 159 kr på cdon, eller specialutgåvan som är skivan plus en dvd, för 209 kronor?

 

För tillfället lutar det åt specialutgåvan, men man vet ju aldrig...


25 grader i poolen

Nu är det sommar. Igår, fredag, tog vi årets första dopp i svärföräldrarnas pool. 25 grader i bottenvattnet. Efter ett tag ville pojkarna gå upp, men det ville inte jag - det var så mycket varmare i vattnet än i luften!

 

Idag är det lördag, och imorogon kväll flyger jag tillbaka till Lund för att besöka tandläkaren på måndag. Därefter väntar en ensam vecka i lägenheten innan jag och systern drar till Roskilde (youppie!)

 

Jag ska se Dave Grohl på sant. HIHI!!!


Jag faller och faller

Jag faller och faller på listan. Listan över aktiva bloggar alltså.

 

Hur ska det här gå? Jag blir olycklig när jag ser att mitt namn ligger under andra på listan. Det gäller alltså att blogga som en galning när man är hemma.


Snart ska vi dra till stugan...

Nu ska vi snart dra till svärfamiljens stuga. Jag tänkte bara lägga hit ett liltet inlägg för att inte förlora poäng.

 

men nu ska jag packa min väska och sedan försvinner vi ut i vildmarken i två-tre dagar.


Turkisk Van

Jag har kommit fram till att det finns ett antal raskatter som jag skulle kunna tänka mig att äga.

 

Bland dessa ligger följande raser i topp:

 

  • Turkisk Van
  • Maine Coon
  • Norsk skogskatt
  • Bengal
  • Ociat

 

Turkisk van ligger i topp för tillfället då dessa verkar vara riktigt mysiga kisar som tycker om att bada, är halvlånghåriga och gosiga och tycker om alla som leker med dem.

 

Gosigt.


en dag i Stockholm

Idag var jag och Sambon och Svågern i Stockholm och shoppade.

 

Dessa saker införskaffades:

 

  • 1 st Burburryväska
  • 1 st cykeltuta
  • 1 st bikini från hm (en röd)
  • 1 st radiostyrd båt för Sambon och Svågern att leka med vid sommarstugan

 

Dessutom träffade vi Korven och Gurkan och bestämde oss för att para ihop Gurkan och Svågern ska bli ett par, och jag måste erkänna att vi gjorde att mycket gott förarbete, ty de verkade verkligen komma överens.

 

Båten har testats i poolen, den fungerade utmärkt, och på onsdag kommer den att sjösättas för fiske samt för en hinduisk begravning av en förvuxen tönts marsvin.

 

Wish me luck gals!


kise

Nu är jag hos svärföräldrarna i Grillby, och min Sambo sitter just nu och leker med Hjalmar-kisen. Jag fick förut ha honom i knät. Hjalmar alltså, inte Sambon.

 

Hjalmar är en väldigt speciell kise; han tycker mycket om att bli kelad med, men man får inte lov att bära på honom eller lyfta honom. Vidare uppskattar han att leka med saker (igår fick han tag på Svågerns mård och slogs med och fällde den) men om man kastar saker som han  ska fånga och leka med så blir han mycket rädd och springer och gömer sig.

 

En konstig kise, (som just nu tvättar sig, rapporterar Sambon från fåtöljen) men söt är han, och man får gosa med honom ibland... och så kan man mata honom med vad som helst verkar det som.


Bröllopsmiddag avklarad

Så var Charlina och Stefans bröllopsmiddag avklarad, vilket gör att det blott är kusinens student kvar att fira.

 

Idag har jag klippt mig. Lugg blev det, och mycket kortare. Men det duger...


Godkänd!

Jag blev godkänd på tentan i Finansiell Ekonomi!

 

Detta innebär att jag inte kommer att behöva göra tre tentor i augusti. Som mest (eller rättare sagt... det är detta som kommer att ske) kommer jag att behöva ta två tentor. Det blir den ökända mattetentan, och så blir det den trista trista internationella tentan. Bläää! Men under kan ännu ske.

 

Jag har haft sånt flyt den här veckan att jag omöjligt kan ha fått godkänt på internationella.

 

Först fick jag klänningen för halva priset, sen så blev jag godkänd på finansen, och så... vet jag inte mer. Men jag fick två bra aker på en vecka, och det är inte dåligt!


Dessa saker är nu avklarade

  • klippa Sambon
  • städa
  • Tvätta
  • pressa Sambons kostym
  • överföra pengar till systern för Roskildebiljetten
  • boka tågresa hem från Enköping
  • äta middag med familjen
  • boka klippning imorgon
  • införskaffa kort till morgondagens present
  • Vilket innebär att det som är kvar är att städa. Något jag inte kommer att göra idag faktiskt. Det är blott två timmar kvar på dygnet. Men imorgon så måste något ske. Vi kan inte lämna lägenheten i detta skick...


    attans...

    jag har fortfarande inte stigit i graderna. Vad ska en flicka behöva göra egentligen?


    strykning avklarad!

    Nu är strykningen avklarad. Jag har strukit Sambons kostym och två av hans skjortor. Jag ska nu fortsätta med något annat, vad har jag inte riktigt, kanske ska jag... hmmm... jag vet faktiskt inte. Låt mig rådfråga min lista angående vad jag skulle göra idag.´

     

    Jag skulle städa, boka klippning samt införskaffa kort till morgondagesn present.

     

    Eftersom Douglas inte svarar i sin telefon så måste jag nog bege mig ut på stadens gator för att se om det finns någon annan som har möjlighet att utföra arbetet. Problemet är att jag inte vet hur jag ska se ut när jag går därifrån, och jag litade på att jag skulle kunna be Douglas välja en frisyr som skulle passa mig.


    eftermiddag

    Nu har jag tagit hand om den del av tvätten som åkte runt runt i tumlaren, och Sambon försvinner nu ner till tvättstugan igen för att tvätta handdukar. Själv ska jag sätta igång med att pressa kostymen han ska bära imorgon, samt skjortan han ska presentera på grand ikväll.

     

    När jag ändå är igång så ska jag passa på att titta lite på futurama.


    ytterligare punkter avklarade

    Nu mera ser min lista ut såhär:

  • klippa Sambon
  • städa
  • Tvätta
  • pressa Sambons kostym
  • överföra pengar till systern för Roskildebiljetten
  • boka tågresa hem från Enköping
  • äta middag med familjen
  • boka klippning imorgon
  • införskaffa kort till morgondagens present
  •  

    Det blev flyg hem från norrland den 19e, SJ är lite väl dyrt ibland. Samtidigt har jag bokat tågresa tillbaka till Enköping inför semestern i södra Europa. 300 kronor fårn Lund till Enköping. Strålande!

     

    Nu tittar jag på EMmerdale och väntar på att sambon ska återvända. Nån lunch har det inte blivit än, men så intogs frukosten för knappt tre timmar sedan.


    mission fullfilled

    Nu har jag och Sambon tvättat. Tvätten hänger dock på tork samt åker runt runt runt i en torktummlare.

     

    Vidare har jag nu klippt Sambon, med ett mycket gott resultat. Kanske kommer jag att tunna ur det ytterliggare när han återvänder från Jurpan efter att ha tackat ja till EG-rätten i höst.

     

    Nu ska jag nog ringa Douglas igen och se om han har klipptid. Annars får jag helt enkelt vända mig till någon annan. Snyft.


    Dagens uppdrag

    Idag ska jag:

    • klippa Sambon
    • städa
    • Tvätta
    • pressa Sambons kostym
    • överföra pengar till systern för Roskildebiljetten
    • boka tågresa hem från Enköping
    • äta middag med familjen
    • boka klippning imorgon
    • införskaffa kort till morgondagens present

     

    Denna lista kommer jag att hålla er underrättad om under resten av dagen.

     

    Som ni ser är "Tvätta" till hälften genomstuket, vilket beror på att klockan nu är 10.30 och vi för en halvtimme sedan körde igång tre tvättmaskiner.

     

    "Överföra pengar till systern..." är helt genomstruket, eftersom jag nyss blev 1500 kronor fattigare, men snart blir en Roskildebiljett rikare.

     

    Glöm inte, there's more to come...


    unionsupplösningen 100 år...

    Igår var det ett hundra år sedan unionen mellan Sverige och Norge löstes upp, och SVT sände ett program från Blå hallen i Stockholms stadshus där kända norrmän och svenskar talade om sina nationstillhörigheter, samt de förutfattade meningarna och inställningarna till grannlandet.

     

    Det var faktiskt intressant att se att Göran Persson har humor. Halvägs in i programmet påpekade programledaren att Görans hustru faktiskt var norska, varpå Göran sa att "ja, det har du rätt i...

     

    Nu är det som sagt 100 år sedan unionen upplöstes med Norge, är det då inte dags att fördjupa unionen vi har med resten av Europa?


    Imorgon ska det ske...

    ..då ska jag gå upp på första platsen! Det är vad jag ska göra. Förutom det så ska jag...

     

    • tvätta alla kläder som nu är smutsiga
    • pressa resten av Sambons kostym inför bröllopsmiddagen och studenten
    • städa hela lägenheten (kanske börjar jag lite ikväll, vem vet)
    • äta middag med familjen på Grand

     


    Tentamen...

    Snart ska jag bege mig. Cykla tornavägen upp, svänga in på ica och införskaffa lite drickyoghurt, cocacola och choklad att förtära vid behov. Sedan bär det av sista biten till Matteannexet. Där, där måste jag minsann sitta i minst en timme innan jag får slänga mig på Vackra Svarten och kasta mig utför backen som inleder mitt sommarlov.

     

    Jag har ätit lunch nu. Spaghettirester från i söndags. Tittat på Emmerdale och läst igenom mina anteckningar. Eller ja, åtminstone det mesta av mina anteckingar. Så nu är det bara att göra sig i ordning.


    min nya klänning

     

    För er som har undrat hur in nya klänning ser ut, kommer här en inte allt för bra video där jag visar upp den. Men man får iallafall en lite bättre bild av hur den ser ut.


    lycka är...

    ...att ha köpt något man verklilgen vill ha. Idag är jag lycklig; jag har köpt klänningen!

     

    Det enda som kan göra en lyckligare än när man har köpt något man vill ha, är när det man vill ha är billigare än man tidigare trott.

     

    Klänningen skulle kost 298 kr, men idag när jag kom till HM i Malmö för att hämta den som var undandhängd åt mig, visade det sig att axelbandet var trasigt, vilket innebar att jag fick köpa den för 149 kr istället.

     

    Axelbandet är nu lagat, och man kan knappt se någon skillnad på dem om man inte verkligen stirrar och dessutom vet att det ena har varit trasigt. Strålande.

     

    Nui har jag outfitten planerad för veckan. Tyvärr hittade jag inte de skor som är snarlika de rosa jag nedan talar om. Men men, för 149 kr + en tågbiljett från Malmö, det var det värt!


    Nationaldag

    Idag är det Sveriges nationaldag. Fullständigt ointressant för mig, om man bortser från att det från och med i år även är en röd dag vilket har resulterat i att jag har fått en extra dag att plugga till tentan.

     

    Strålande, jag ska sätta igång nästan omedelbart! Först ska jag bara...

     

    • dricka något, typ mjölk eller juice
    • borsta tänderna
    • kanske göra mig en kopp te att ha att dricka när jag plugga

     

    Well, wish me luck!


    Nanning

    Jag är nannig. Väldigt nannig. Jag vill faktiskt sova fastän klockan bara är 20 i tio. Jag vill absolut inte plugga nu iallafall. Men imorgon. DÅ SKA DET SKE!


    jacuzzi

    Igår var vi som sagt ute på galaj.

     

    På Lunds drack jag en smarrig drink som kallades Jacuzzi. Är det någon som har någon aning om vad denna drink innehåller förutom rom?

     

    Saken är sådan att jag först stod och tittade på drinklistan både länge och väl, och uppmärksammade då jacuzzidrinken, men valde tillsist en vid namn Banana Chock. Kanske tre kvart senare beställde jag en jacuzzi utan att titta på drinklistan igen.

     

    Detta innebär att jag då inte kunde titta närmare på innehållet för att memorera det, och idag kommer jag inte ihåg det överhuvudtaget.

     

    Snälla, om nån har receptet, hjäääälp mig!


    rökfritt

    Natten till igår kom Sambon hem kvart i tre på morgonen efter att ha tillbringat eftermiddagen och natten på Helsingkrona nation. Han luktade inte rök.

     

    I natt kom vi båda hem vid tre efter att ha varit på Vildandspuben och Lunds Nation hela kvällen och natten. Vi luktade inte rök.

     

    Detta är tack vare det nyinförda rökförbudet som gäller på svenska uteställen. Det är framför allt Irland lustigt nog som har gått i främsta ledet när det gäller att förbjuda rökning på krogen. Oavsett, så är det ett underbart förbud som gör att man inte måste tvätta sängkläderna efter en natt ute för att de stinker rök.


    ÄNTLIGEN!!!

    Äntligen, klänningen fanns på triangeln i Malmö. Jag ska få en klänning! Underbart!


    Nästan lika fina...

    Jag hittade nästan lika fina skor som de rosa på tradera, från samma säljare. Dessa är dock 36or, och jag må ha inte så jättestora fötter, men att pressa ner dem i ett par 36or är omöjligt.

     

    Dessutom är dessa skor vita, något man absolut ska undvika. Vita skor är ett probelm jag redan har dragit på mig en gång, och då var det ett par fina vita reebok med rosa detaljer. Dessa skor fick jag lägga tid på att varje dag omsorgsfullt rengöra med en tandborste, och de läckar som inte gick bort fick jag tipexa över.

    vita skor

     

    Men fina är skorna iallafall. Fastän de är små.



     


    söndag morgon

    I dag är det söndag, dvs. dagen före veckans första måndag.

     

    Igår var jag hos Erica efter det fruktlösa sökandet efter klänningen på Nova, och när jag cyklade hem igen så träffade jag Nikolas utanför Coffeepoint. Det var trevligt att träffa honom igen, vi har inte setts sen innan jul. Möjligtvis att vi träffades en gång efter uppehållet, men det tror jag uppriktigt sagt inte.

     

    Han skulle hem till sin flickvän och jag skulle hem till Sambon så vi slog följe sista biten. under tiden talade vi om Liftarn-filmen och att box 5 har släppts i Storbritannien nu. Femte säsongen West Wing alltså.

     

    Utanför en pub träffade vi på vår gamle IT-lärare som var onykter redan kvart över sex. De rökare som höll honom sällskap uppmärksammade min "det är innid som bestämmer"-knapp och var mycket imponerade.

     

    För det ÄR innid som bestämmer.


    jakten fortsätter

    Jakten fortsätter. Klänningen fanns inte på Nova. Imorgon ska jag ta mig an HM i andra städer. GO INNID!

    mission: klänning

    Klänningen fanns inte kvar på HM i stan. Men snart ska jag till ERica så att vi ska till nova och kolla om de har den. Hoppas hoppas hoppas!

     

    Om jag inte hittar den här klänningen igen, så blir jag ju tvungen att tröstköpa något. Typ ett par skor, och då vet man aldrig hur mycket pengar som går åt.

     

    Stackars flickan, lir tvungen att spendera pengar...


    dagens frukosttips

    Idag hade jag prolem med vad jag skulle äta till frukost. Mjölken var gammal vilket uteslöt gröt, bananerna var slut vilket uteslöt yoghurt och banan, mjölken var som sagt slut vilket uteslöt te och smörgås... och sådär fortsatte det.

     

    Tillsist kom Sambon med ett intressant förslag; chokladyoghurt.


    Jag blandade helt enkelt chokladpulver med natuell yoghurt och fick den smarriga chokladyoghurten. Något jag absolut kan rekommendera till alla er därute!


    Förbenade Italien

    Idag i Sydsvenskan stod det att läsa om hur Italiens socialminister ansåg att landet bör lämna euron till förmån för liran.

     

    Eftersom det från EMU-negativt håll hördes att det var för kostsamt att införa euron eftersom man då måste byta ut alla maskiner som har med pengar att göra (alla bankomater, biljettautomater, kaffe- och godisautomater, you name it) så torde faktiskt kostnaden för att göra det två gånger vara ännu högre. För att inte tala om att återuppbygga centralbank och andra organ som har med valutautgivning att göra.

     

    Den italienska liran var knappt värd något, antalet nollor var överväldigande. Euron ger en mycket tydligare bild av vad saker och ting egentligen är värda, åtminstone för turister. Med tanke på alla utomeuropeiska backpackers som reser genom Europa till den eviga staden för att se resterna från romarriket skulle det vara otaktiskt att tvinga dem att växla till sig fler valutor.

     

    Argumentet att det kostar att växla och dessutom är jobbigt att göra det samma må vara lite skralt, men om man tänker på vilken budget backpackers och andra har när de åker på semester är det faktiskt inte dumt med en och samma valuta. Att slippa växlingskostnader och dåliga valutakurser när man tar ut kontanter i andra länder är faktsikt inte att underskatta.

     

    Jag och Sambon kommer att vara lyckliga över att kunna åka till två skilda länder utan att behöva byta valuta och hålla koll på de växelkurserna vid prisjämförelser. Synd bara att svenskarna är dumma i huvudet också...


    mina drömmars skor

    mina drömmars skor

    jag har hittat dem. Mina drömmars skor. Rosa, med svarta sidenband.

     

    Jag gjorde som Emmie och tittade på tradera.se. Vad hittade jag där, om inte vad jag alltid har önskat mig? Dessa rosa skor. Vad skulle jag inte ge för att få dem? Problemet är dock att de med mycket stor sannolikhet är förstora för mig, och försora skor som inte binds fast runt benen och har höga klackar ger stora skador. STORA skador.

     

    Snyft.


    ruggar

    Alla dessa idiotiska tentor har fått mig att börja rugga. Eller egentligen att ömsa skinn. För det gör jag verkligen.

     

    Hela min rygg lossnar, så känns det iallafall. Det är solbrännan från förra helgen som spökar. Knappt har den slutat svida så lossnar den. Det kliar som tusan!

     

    Hur hade den som konsturerade oss människor tänkt att jag ska vara snygg nästa vecka på student och bröllop när det hänger stora hudslamsor överallt på min rygg?

     

    Det finns helt enkelt ingen gud!


    min klänning

    Till det goda livet räknas allt som har med fåfänga att göra, varpå jag här bör tala om dagens fynd.

     

    Jag var med kamrater på H&M idag, där jag upptäckte en klänning. Precis en sådan jag ville bära på bröllopetpå torsdag. Den var gråbeige, med svart spets över som var rynkat vid brösten, och smala axelband.

     

    Majsan ansåg att den såg för mycket ut som ett nattlinne av typen "I'm just gonna slip into something more comfortable" men Erica tyckte att den var jättesöt. Jag provade den, och tyckte att den passade väl. Dock ansåg jag att priset inte var i min smak just nu; 298 kronor.

     

    Jag vet att det inte är mycket normalt, men nu har jag faktiskt inte mycket pengar. Vad ska jag göra tycker ni? Åsikter och framförallt ekonomiska bidrag mottages vänligt men bestämt


    fallen ängel

    Jag har fallit. Från andra till tredje plats. Snyft. Why oh why???

     

    Jag vill inte hamna längre ner, jag vill klättra uppåt! Tanken är att jag ska klara det innan jag åker norrut för sommaren.



    Jag ska klara det! Kom igen, vi kan fixa det!


    sista natten med gänget...

    ...eller rättaresagt; sista föreläsningen med Lennart. ÄNTLIGEN! Terminen är slut iochmed tentan på tisdag, för omtentor räknas inte.

     

    Sådana kommer det antagligen att bli endel i augusti, matten är redan bokad och finansen och internationella verkar hägrar. Fast det viktigaste är trots allt att man får ihop till csn-poängen, och de är kirrade sedan länge...

     

    Idag såg jag först Pontus när jag kom in i ljusgården i EC1an, uppe vid skrivningsresultaten. När jag sedan kom ut till dörren för att gå vidare in i EC3 så mötte jag Andreas, och han hälsade på mig, utan att jag hälsade först! De som känner mig och vet att jag är mycket paranoid förstår nu att jag genast tog detta som ett omen och satt nervöst och väntade på att Alfredo skulle komma instormande under föreläsningen.

     

    Risken att träffa dem kommer den närmaste tiden att vara minimal, och det är ju skönt. Desto jobbigare kommer det att vara att återvända till EC i höst för handelsrätten... men men... burn your bridges when you come to them...


    nehe,... det gick inte

    ...det blev inte av att jag städade. Jag ska gå och borsta tänderna och nanna nu. Kanske äta en banan på vägen.

     

    Men jag har å andrasidan en god anledning till att inte städa på kvällen. I mitt horoskop på sims.se stod det att jag skulle undvika en hemmakväll med städning, och sluta med min städmani. Kanske det kanske.

     

    Kanske ska jag helt enkelt klicka på telefonen och sedan välja call - service - maid...


    Åt helvete med alla nejsägare! JA TILL KONSTITUTIONEN!

    Både Frankrike och Nederländerna har gått på det. Bluffen. Den yttersta avgrunden för hur idiotisk demokratin kan bli.

     

    Naturligtvis talar jag om den idiotiska idén att folkomrösta angående konstitutionen. Båda länderna har sagt nej, men människor vet inte vad de röstar om. Tydligen hade Nederländerna 63% valdeltagande eller så, men jag har mycket svårt att tro att 63% av deras röstberättigade befolkning hade satt sig in så pass mycket att de faktiskt visste vad de röstade om.

     

    Att kräva att få säga sitt om något som man klart uppenbarligen inte vet tillräckligt mycket om, när man faktiskt har valt personer som ska representera en och fatta beslut om lagstiftning! Varför ska vi ha en representativ demokrati när vi ändå kräver att få fatta alla dumma beslut själva? Dessa människor har som sitt jobb att sätta sig in i och ta ställning till lagstiftning och liknande. Varför ska vi då gå emot dem, det är vi som har satt dem där!

     

    Hade våra representanter valt så hade vi varit med i EMU, vi hade inte haft våra små låtsaspengar som inte är värda ett skit. Malo berättade att de i Sydamerika inte hade trott på att hennes svenksa kronor var riktiga. "Nej, den valutan finns inte. I Europa har man euro!"

     

    Precis, i Europa har man euro. Vi är en del av Europa, så låt oss inse det och acceptera att vi inte kan sitta och dricka potatisbrännvin i skogsstugorna för evigt och drömma om hur bra Karl-Oskar och Kristina kunde ha fått det i Duvemåla. Vi är med och formar framtiden, och framtiden är Europa.

     

    Ett stort hooray for Europe... hip-hip, HOOOORAYY!!!


    Best of you

    Idag hände det. Som ett tecken från ovan såg jag den. Foo Fighters nya video. Underbar.

     

    Det var inte min mening att titta på Mtv, men efter emmerdale zappade jag runt och så plötsligt hörde jag den. Rösten. Dave.

     

     

    Jag tyckte om deras sound. Kan knappt vänta tills skivan släpps. 13 dagar kvar. 159 kronor på cdon. Nyss upptäckte jag dessutom att det har släppts två dvder nu, en dokumentär (Guardian Angels) och sedan live-dvdn som jag har sett förut. Sambon har ju två Blur-dvder. Kan inte jag få ha två Foofiedvder då? Fast smakar det så kostar det. Tyvärr.

     

    Snyft.


    uppgifter

    Mina uppgifter innan jag åker norrut för en tid:

    • städa resten av lägenheten (dvs. kök och sovrum, kan eventuellt göras ikväll)
    • köpa presenter till kusin och brudpar
    • tvätta resten av kläderna inför sommaren
    • plugga in hela int.ek. kursen
    • komma överst på blogglistan

     

    En del av sakerna kommer jag iallafall att klara av, eller vad tror ni?


    sammandrabbning med SJ

    Nästa vecka ska jag och sambon först på en bröllopsmiddag (Charlina och Stefan gifter sig), för att dagen därpå flyga norrut och närvara vid kusinens student. Nio dagar hinner jag sedan spendera i svärföräldrarnas pool innan jag måste återvända till Skåneland och tandregleringen. Denna resa från norr till söder kanske kommer att kosta mig över fyra hundra kronor! Herregud SJ, ni driver folk från er med hacka och högaffel!

     

    När jag sedan har varit i lerpölen Roskilde för att beskåda mina älskade Foofies ska jag återvända till svärföräldrarnas residens då det är från Stockholm jag och Sambon åker vidare till kontinenten. Den resan kanske å andra sidan bara kostar mig 270 kronor eller så, men det är trots allt mycket för en stackars student som måste snåla på allt.

     

    Och varför är SJs hemsida så in i norden osystematisk? om man vill få fram nya uppgifter måste man börja om helt från början.

     

    Så många nyutexamineras som programmerare, och ändå är alla bokningssystem komplicerade och omständiga. Vart är världen påväg egentligen?


    dilemma

    Idag laddade jag hem liftaren-filmen. Frågan är bara; ska man se den på datorn?

     

    Ifall jag ser den nu, så skulle väntan vara över. Det skulle kännas underbart att se den, men samtidigt så skulle jag förlora upplevelsen att se den på bio.

     

    Att få sitta där i mörkret och vänta på att det ska börja, med fjärilar i magen, och slutligen se det Douglas kämpade för att få igenom i så många år, det är en känsla jag inte vill byta bort. Samtidigt har jag kamrater som jag vet kommer ladda hem den, och jag vill ju se den före dem. Jag också gå på premiären för att inte människor som är mindre insatta än jag, som inte förstår att uppskatta liftarns fulla brillians, ska se den före mig här i Sverige, men det går inte heller. Jag ska ju vara i Venedig och strosa runt längs kanalerna då. Det är iallafall en tröst.

     

    Nej, jag har tagit bort den från min hd nu, så att jag inte ska lockas.


    "...ni är så vana vid att frihandel är utgångsläget att ni får en chock!"

    Idag talade vi om tullar och tullunioner på föreläsningen. Vid ett av exemplena skulle han ha ett utgångsläge där det var tullar för att sedan gå mot frihandel, eller, till en tullunion.

     

    Han tyckte att det var oerhört intressant att gå från tullar till frihandel i ett exempel så han sa

    "Ni är så vana vid att frihandel är utgångsläget att ni får en chock när ni måste börja med tullar och sedan gå till frihandel!" Hysteriskt roligt. Tja, roligare än så blev det inte.

     

    Nu ska jag titta på Fever Pitch.


    onsdag (veckans tredje måndag)...

    IDag är det dåligt väder. Tur är väl det egentligen, ty ryggen smärtar fortfarande sedan helgens solbad.

     

    Snart ska jag till skolan och genomlida två timmar med Fürehrn, han kan vara rolig, men det är fortfarande tråkigt att sitta och lyssna på honom i två timmar.

     

    Efter skolan är det dags för Emmerdale, och Sambon ska göra lunch åt mig att konsumera till mitt älsklingsprogram.

     

    Sedan måste jag välja; städa eller plugga. Det kommer att bli att jag städar, något jag skulle gjort igår redan men då tog tvätten all min tid. Nu ska jag äta upp det sista av morgongröten, göra mig iordning och sedan gyma upp till skolan.

     

    Godnatt!


    second to none...

    ...nästan. Jag ligger tvåa på listan över mest aktiva bloggar!

     

    Jag är medveten om att många har klagat på att jag skriver så otroligt mycket, och att ni inte hinner med att läsa och kommentera, men det anser jag vara ert problem. Jag ligger tvåa! Hej hoppen, jag ska klara mig till toppen!


    hits