Åt helvete med alla nejsägare! JA TILL KONSTITUTIONEN!

Både Frankrike och Nederländerna har gått på det. Bluffen. Den yttersta avgrunden för hur idiotisk demokratin kan bli.

 

Naturligtvis talar jag om den idiotiska idén att folkomrösta angående konstitutionen. Båda länderna har sagt nej, men människor vet inte vad de röstar om. Tydligen hade Nederländerna 63% valdeltagande eller så, men jag har mycket svårt att tro att 63% av deras röstberättigade befolkning hade satt sig in så pass mycket att de faktiskt visste vad de röstade om.

 

Att kräva att få säga sitt om något som man klart uppenbarligen inte vet tillräckligt mycket om, när man faktiskt har valt personer som ska representera en och fatta beslut om lagstiftning! Varför ska vi ha en representativ demokrati när vi ändå kräver att få fatta alla dumma beslut själva? Dessa människor har som sitt jobb att sätta sig in i och ta ställning till lagstiftning och liknande. Varför ska vi då gå emot dem, det är vi som har satt dem där!

 

Hade våra representanter valt så hade vi varit med i EMU, vi hade inte haft våra små låtsaspengar som inte är värda ett skit. Malo berättade att de i Sydamerika inte hade trott på att hennes svenksa kronor var riktiga. "Nej, den valutan finns inte. I Europa har man euro!"

 

Precis, i Europa har man euro. Vi är en del av Europa, så låt oss inse det och acceptera att vi inte kan sitta och dricka potatisbrännvin i skogsstugorna för evigt och drömma om hur bra Karl-Oskar och Kristina kunde ha fått det i Duvemåla. Vi är med och formar framtiden, och framtiden är Europa.

 

Ett stort hooray for Europe... hip-hip, HOOOORAYY!!!


Kommentarer:
Postat av: ican

För de som inte känner innid.. så är hon för EU om inte det framgick här

2005-06-02 @ 22:02:12
Postat av: yahoo

[URL]http://www.yahoo.autorita.org[/URL] http://www.yahoo.autorita.org

2006-10-23 @ 00:33:07

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits