om en liten vecka

Om en liten vecka är jag hos Nallen i Wien... men trots att det inte är så långt kvar så är sängen lika tom som tidigare, och det gör lika ont att gå och lägga sig utan att han är där, och att vakna utan honom... Vi får hoppas att den här långsamma inombordsdöden gör ett längre uppehåll efter att jag har varit i Wien och träffat honom igen... Snyft...

mitt lilla öra.

Jag fick träffa doktor Teddy (som var ungefär 25 år äldre än vad han lät på telefon), och en jättesöt tjej som precis har börjat plugga till läkare men som jag inte kommer ihåg vad hon hette. Jag fick sitta i undersöka -öron-stolen och berätta lite om på vilket sätt det gjorde ont, och om jag har haft rpolem med öronen tidigare och sådär.

Sedan tittade doktor Teddy i mina öron, och konstaterade att vänster trumhinna är lite inbuktad. Detta tyder på att örontrumpeten är igensvullen och att det har bildats ett undertryck i innerörat. Eftersom det inte hjälpte att helt enkelt blåsa hårt och hålla för näsan, så tyckte han att jag ska ta nässpray tre gånger om dagen i nån vecka och fortsätta hålla för näsan och blåsa hårt tills det släpper.

Fixar man inte en sånhär svullnad och inbuktad trumhinna så bildas vatten i innerörat och det är DÅ man får öroninflammation. Så det så!

dumma dumma vårdcentral!

Jag har haft ont i mitt öra ett tag. Med "ett tag" menar jag kanske nån vecka eller så, men det har inte gått över. Eftersom jag ska flyga till Österrike nästa fredag (youppie!) så tänkte jag att det kanske var bäst att jag lät någon läkare titta på det för att se om det går att bota.

I alla fall, jag vaknade tidigt, strax före 8, och började ringa vårdcentralen direkt. Efter ungefär tjugo med bara upptagetton (jag ringde var 30-50 sekund!) så kom jag ÄNTLIGEN fram... till telefonkön. Jaja. Det tog cikra en kvart i kön innan jag kom fram till distriktsköterskan (eller vem det nu var) som surt förklarade att de inte hade så gott om tider idag. "Men läkarna har telefon tid nu fram till klockan nio, så ring Kajsa eller Teddy (här fick jag deras telefonnummer) så bokar de en tid åt dig." Jag ringde omväxlande till Kajsa och Teddy i några minuter och kom tillslut fram till Teddys telefonkö. Som tur var var den bara några minuter den också, så plötsligt fick jag prata med honom. Jag förklarade mitt problem, och han frågade lite om min sjukdomshistoia vad det gäller öron. "Jaha, men kom 10:15 så kan jag titta på dig då!". Svårare än så var det inte. Varför måste de då ha så långa köer?

att andas när man är sövd

Ok, jag har tidigare fått en fråga om hur man egentligen andas när man opereras i munnen, särskilt om man har svårt att andas genom näsan. Jag pratade för någon vecka sedan med min systers pojkvän som läser till läkare och frågade vad han trodde om det hela.

Han sa att visste endel om narkos, och skulle helt enkelt tro att man fortsätter andas genom munnen sålänge svalget inte är igensvullet, vilket naturligtvis låter väldigt rimligt. Trots detta svar, tycker jag fortfarande att du som har andingssvårigheter ska prata med sina narkosläkare och kirurger då dessa kan uttala sig om om ditt specifika fall.

Smatidigt tänker jag passa på att meddela att jag inte kan se era mailadresser när ni skriver dem i mailadressrutan ovanför kommentarerna (VAD GÖR DEN DÄR EGENTLIGEN???), så ni får helt enkelt maila mig om ni vill ha mer personliga svar, eller om ni vill ha min tre sidor långa operationsberättelse, eller bara fler bilder (eller kanske kontakt med någon som är i ungefär samma stadium som du?). Hmm... jag BORDE kanske ta och flytta det här till ett webbhotell och ha käkop-info på ett samlat ställe...

Läs det tidigare inlägget om narkos och andning på
http://innid.webblogg.se/2006/february/kakpatienter.html

världens fiiiinaste allahjärtansdagpresent!

Min Sambo-nalle är i Wien den här terminen. Han hade precis flyttat ner när det var alla hjärtans dag, så jag postade ett paket Merci-choklad till honom, bara för att reklamen är så störig och för att jag ville ge honom något.

Ikväll, när jag satt här och tittade på dr Phil och pratade med folk på msn och nallen på icq, så ringer det plötsligt på dörren. Eftersom den inte omedelbart öppnas inser jag att det inte är min syster, utan att jag måste pallra mig upp och öppna, trots att det antagligen är Jehovas vittnen ändå (med min vanliga tur) ställer jag ifrån mig datorn och går och öppnar.

Det var inte Jehovas vittnen. Det var Pedan. Han hade med sig en present från Nallen i Wien. Det var en Sachertårta från det riktiga hotel Sacher i Wien! Den var jättefint inslagen i fint papper, och låg noggrant skyddad i en riktigt fin trälåda, som jag ska spara och ha fina saker i. Kanske bilder på Nallen mest...

Har bara en sak att säga: jag älskar dig Rickard, och längtar nästan ihjäl mig till nästa helg!

Hur hade den då kommit till Sverige? Jo, Nallen hade gett den til sin Berlinska kompis som skulle hälsa på en kamrat i Köpenhamn. Hon tog med sigtårtan på planet till Danmark, och sedan på tåget över till Malmö där hon träffade Pedan; en träff anordnad av Nallen. Pedan tog hand om kakan (detta var i onsdags tydligen) och vidarebefodrade den idag till mig. Tack så mycket!





1. Kakan i lådan 2.  lådan 3. påsen, kakan och lådan

les mots du jour

Det var länge sen, men nu kommer några till! Titta, lyssna, lär! (eller nåt)

Un chroche-pied        -        krokben
Un allègement fiscal    -       skattelättnad
Porte-parole               -       språkrör
Le cuir                       -        läder
le libre-échanger         -       frihandel






dagens träff!

Idag träffade jag Arvin utanför stationen. Jag blev JÄTTEGLAD! Men vi skulle båda iväg så vi hann inte prata direkt, men det var jätteskönt att se honom igen. Kom på att jag inte har sett honom sen slutet av NEK:en förra våren... Trist.    

söndag kväll

Det känns som om jag äntligen kommer att kunna sova tidigt. Imorgon ska jag gå upp ganska tidigt, och göra färdigt för att sammanställa frågorna och det för artikelredovisningen nästa vecka. Men det ska bli skönt att sova nu.

Och nallen har kommit säkert hem från München. Eller, kommit tillbaka til Wien.

skridskoåkningens skuldkänslor

Min mor ringde just. Jag ska precis sätta mig och plugga och gå igenom den artikel jag och Jenny ska presentera om lite mer än en vecka, och så ringer mamma och undrar om jag vill med och åka skridskor i det fina vädret. Tyvärr svarar jag eftersom jag verkligen MÅSTE plugga; jag och Jenny måste sammanställa frågor och en liten resumé av artikeln imorgon. "Ja, det är ju SYND att du inte hinner plugga tillräckligt i veckorna" säger mamma menande.

HERREGUD! Jag är 20 år och har bott hemmifrån i mer än ett år! Det är väl mitt problem vilken tid i veckan jag pluggar!

Jag skulle i och för sig jättegärna åka skridskor, men det tar alldeles för mycket tid att åka in till Malmö ÄVEN om mamma skulle hämta mig vid stationen.

dålig bloggdag

Det känns som om det här har varit en väldigt dålig bloggdag för mig.
Inte för att det egentligen har varit det, men för att det känns inte som om jag har varit... hmm... närvarande när jag har blgogat på något sätt... Kan någon förklara varför?

schlagernörd del 2

Deltvälning 2 i schlager SM har just sänts, och jag känner att det är min plikt som självutnämnd schlagernörd att kommentera lite. Vilket jag i och för sig tror att ungefär 85% av den svenska bloggsfären gör ikväll...

1. Magnus Carlsson "Lev livet"
Visst hördes det att det var två tredjedelar av GES som hade skrivit låten? Väldigt lite glitter för att vara hela Sveriges favoritschlagerbög-

2. The Elephantz "Oh Yeah"
Jag frågade det nog förra veckan, men jag frågar det igen... VARFÖÖÖÖR!!!????? Varför tar vi in rap-låtar (som inte ens är bra!) i melodifestivalen? Hur långt tror arrangörerna att de egentligen kommer att gå? Det tar bara upp plats, något som det i och för sig finns gott om sedan de införde de fyra deltävlingarna.

3. Sonya "Etymon"
Tja, så illa var det väl inte, men såhär två timmar efter, kommer nynnar jag inte heller på den. Snitsiga ben på henne, men lite dåliga dansare tyckte jag.

4. Östen med resten "ge mig en kaka till kaffet"
Jag tyckte att det var lite gulligt att det kändes som om de spelade på den klassiska schlagerbilden... Men åter igen; inget jag nynnar på.

5. Pablo Cepeda "La chica dela copa"

Helt ok, trevligt att det var en latinolåt, men samtidigt på engelska så att det inte kändes som om den var i HELT fel land och tävlade. Men, jag har sagt det förut och säger det igen: urringning är ett privilegium reserverat för oss TJEJER!

6. Kikki Danielson "Idag och igår"
Väldigt klassisk schlager. Kändes nästan som om jag satt i köket i villan nere på sallerup i Eslöv en söndagsmorgon nångång för tja... 15 år sedan.
Men, det är ju Kikki Danielsson, så vad hade jag väntat mig?

7. Niclas Wahlgren "En droppe regn"

Låter väldigt Niklas Strömstedt... så om det kan anses en bra eller dålig låt baseras på vad man tycker om honom. Koreografin var ganska.. töntig tyckte jag, och undrar samtidigt vem i sminket som glömde markera hans ögon.

8. Velvet "Mi amore"
T
ja.. vad kan man säga... Fortfarande ett svagt intryck och en låt jag inte nynnar på. Kändes på något sätt som om de ville att man skulle associera til Shakira och liknande artister. Visst gjorde jag det, men på ett väldigt... oj-vad-hon-misslyckas-med-liknelsen-sätt.

Allt som allt... en väldigt svag deltävling. Förra veckan var MYCKET starkare, och jag nynnar fortfarande på bland annat "Kameleont".

dagens shopping

Efter yogan gick jag, Ercan och Majsan på stan av olika anledningar, och jag hittade en tröja på Carlings. Det roliga är att det var precis en sån fast i svart som jag och Majsan bråkade om vem som skulle få köpa för ett tag sedan. Då slutade det med att Majasn fick köpa den, men nu har jag en också en fast i lila. Fin va? Eller vad tycker ni?
tröja


abc

A is for age: 20  
B is for booze of choice: Hmm... drinkar eller cider  
C is for career: Är pol.magare med programuppehåll för tillfället. Men jag VILL jobba för EU
D is for your dad's name: Thorbjörn
E is for essential items to bring to a party: Hmm... vet inte. Kanske nåt att supa kamraterna fulla på?
F is for favourite song at the moment: Nåt med Cohen
G is for favourite game: TP tror jag
H is for home town: Lund
I is for instruments you play: Gitarr, (lite bas och ukkelele, och så borde jag fortfarande kunna spela piano...
J is for jam or jelly you like:  Jordgubbssylt och drottningsylt
K is for kids: NEJ! men min lilla Imelda-kise!
L is for living arrangements: för tillfället med Malo, annars med Sambon
M is for mother's name: Lena
N is for name of your crush: Sambon
O is for overnight hospital stays: En natt, när jag hade gjort min käkoperation
P is for phobias: Spindlar och insekter i största allmänhet
Q is for quotes you like: "Quite frankly my dear, I don't give a damn!" ur Borta med vinden
R is for relationship that lasted the longest: snart fem år!
S is for sartorial style:
T is for time you wake up: mellan.. halv 8 och 10?
U is for underwear: svart och rosa...
V is for vegetables you love: tomater
W is for weekend plans:.städa, plugga, shoppa.
X is for x-rays you've had: alldeles för många... nej men... hmm... 6-7 stycken om man bortser från vanliga tandläkarröntgen...
Y is for yummy food you make: jag är rätt bra på potatis...
Z is for zodiac sign: Jungfru
Å är för åt dem som du vill skicka listan vidare till: precis som todiefor;  alla som läser min blogg
Ä är för älsklingstrend: hmm... vet inte... tycker väldigt mycket om fina klänningar
Ö är för en önskan just nu: att terminen ska vara slut så att nallen kommer hem...


skit också!

Jag skulle vakna tidigt idag och börja städa en massa. Jag satte alltså klockan på 07:45 (like you do) och när den ringde så... stängde jag av och somnade om... Illa. Nu är klockan kvart i elva, jag är alltså ca 2½ timme försenad, men jag får väl ta och sätta igång ändå. Rent måste det ju bli oavsett.. 

snart en perfekt bloggmånad...

Snart har jag gjort vad som antagligen blir min FÖRSTA perfekta bloggmånad, dvs att jag har bloggat varje dag hela månaden. I och för sig är det februari, så det är ju nästan fusk eftersom det är den kortaste månaden, men ändå! Och jag har dessutom bloggat oavbrutet sen 18 jauari, så det så! I'm on a roll here!

friday night and the lights are low

Jag är trött. Nattsömnen är inte den bästa utan Nallen, och idag har jag varit så trött att jag nästan inte har vetat vad jag har gjort. På föreläsningen skrev jag av overheadbilderna som han la upp, och allt han skrev på tavlan tror jag. Så nu har jag en massa intressanta ord att dela med mig av (men inte just nu, för jag orkar inte gå och hämta blocket jag skrev i), men däremot så kommer jag inte ihåg nånting av det han pratade om. Jag var helt enkelt för trött för att lyssna.

Hmm... det här fick mig att tänka på sången "sömniga Sune"

Sömniga Sune för trött för att sova...


Malo är hos Emmie, och jag har lägenheten för mig själv (och Imelda), men jag ska nog gå och sova tidigt, det borde funka (om grannen bara sänker musiken lite). Jag har redan pratat med Nallen (han är i München och hälsar på Jamshid), så jag kan gå och lägga mig när som faktiskt.

Först ska jag nog ta en kopp te eller lite varm mjölk eller så, och se om jag sover bättre då.


nu har vi gjort vårt val!

Jenny och jag har nu valt vad vi ska redovisa för artikel; jag hittade en i liberation om EU:s nya tullar på skor från Asien (Kina och Vietnam), och jag menar... vi är 15 brudar som har lektion tillsammans så det BORDE ju gå att få igång en diskussion om hödja skopriser!

Dessutom kan man i värsta fall ta steget till tullar i största allmänhet, för det borde ju vara en sådan sak som folk tycker saker om, även om de kanske inte har så mycket insikt i hur systemet funkar.

I alla fall... nu ska jag äta upp min lunch till ett Southpark-avsnitt, och så får vi se om jag sätter igång att städa redan idag eller hur det blir.



Förresten...

Förresten, känner att jag borde promota ullis nya blogg lite. Hon tycker att jag också ska skaffa webhotell och wordpress och sätta igång på riktigt. Hmm... vi får väl se...

Jag har ett plan...

Det finns ett (vid det här laget) gammalt skämt om "Usama bin Laden möter Jönssonligan". Det roliga är i alla fall att Usama säger "Jag har ett plan."

Nåja. Jag har också en plan. En plan för helgen. Jag köpte ju som sagt boken Städa! (ISBN: 9175885085) på bokrean igår, och jag ströläste större delen av den innan jag slutligen somnade vid... ja, ett kanske?

I vilket fall som helst... Jag har bestämt mig för att städa i helgen. Och då menar jag inte bara dammsuga, utan verkligen STÄDA! Jag har gjort upp en lista på allt som ska göras i varje rum, så nu kommer det nog att gå bra. Min nya fina bok är verkligen inspirerande, så jag kan verkligen rekommendera den för alla som tycker att det är tråkigt att städa.

Men först måste jag pallra mig iväg till skolan och lyssna på en föreläsning om det franska språket, och ikväll ska jag och
Ercan på ett riktigt boxpass!

BOKREA=TOKREA!

OK, bokrean har startat vilket gör att hela Sveriges befolkning har blivit tokiga och klämmer in sig alla på en gång på Akademibokhanden i Lund.

Detta införskaffade jag idag när jag och Malo besökte reans första dag.

Städa! av Estrid Bengtsdotter och Lotta Kühlhorn (ISBN: 9175885085)
Mäster Cee's memoarer dvs noter och text till en massa Vreesvijk-sånger (ISBN: 9918504122X)
Sense and sensibility av Jane Austen, älskar filmatiseringen med Emma Thompson så jag måste ju faktiskt läsa boken någon gång också (ISBN: 0141439661)
Utopia av Thomas More, har hört att det är en klassiker alla som har en idealbild av samhället bör läsa (ISBN: 0140449108)
The picture of Dorian Grey
av allas vår Oscar Wilde (ISBN: 0141439572)
Om jag kunde älska skulle jag älska det här av Jan Stenmark, helt enkelt ett måste för alla innehavare av humor. (ISBN: 918924849X)
1001 Cocktails, tja, det säger ju sig själv! (ISBN: 1405452358)


Dessutom köpte jag å Nallens vägnar Kreutzersonaten av Lev Tolstoj (ISBN: 9174860488), och till Malo köpte jag en liten anteckningsbok med en shoppande flicka på som hon kan ha att
skriva upp sina inköp i...

Slutligen, innan jag cyklade hem, införskaffade jag en ny, hög klöspelare till Imelda, så att hon kan få sträcka ut sig ordentligt när hon klöser. Hon blev jätteglad för den fina presenten som husse och matte gav henne!

häffa!

häffa!

Lite häftigt faktiskt... Då och då när jag går in och tittar på min blogg, så är det något häftigt med statistiken. Senast i raden: 6666 unika besök!


bojkotta telia!


JAG HATAR TELIA! Låt mig förklara varför.

Jag gick in på deras hemsida, och in på "mina sidor" för att beställa samtalsspecifikation så att det skulle bli lättare för mig och Malo att dela på telefonräkningen.

I alla fall. Jag hittade tillslut var det stod att man kunde beställa det för 0 kr/mån, och de ansåg att man skulle få ringa till deras kundtjänst för att göra det. Det var inget annat att göra än att pallra sig iväg och hämta telefonen. Jag började på plats nummer 83 i kön.

Efter ungefär 10 minuter så kom jag fram, och den överdrivet trevliga tjejen i andra änden förklarade för mig att jag kunde få samtalsspecifikation på allt utom lokalsamtal. Till saken hör att jag samtidigt satt och tittade på min datorskärm som visade vilka samtal man kan få specificerade på fakturan. Överst står "lokalsamtal fd. Sverigesamtal". Jag frågade vänligt men bestämt vad hon syftade till som lokalsamtal, eftersom det även stod att man inte kan få samtal till det egna+angränsande riktnummerområdet. "Ja, alltså det är ju så att lokalsamtal numera är alla samtal till fasta telefoner i hela Sverige!" Jag ville kasta nåot på henne. Men för att inte ha slösat bort de där tio minuterna av mitt liv helt, så beställde jag i alla fall all samtalspecifikation som det gick.

Så vi får väl se vad som kommer i mitten av mars...


telefon

gah! jag döööööör av söthet!

Hittade den här länkenelizabethbathorys blogg, och höll på att dö!!! Men tyvärr verkade Imelda nästan bli lite avis, så jag ska nog inte titta på den mer när hon är i närheten... Eller, kanske ska jag skicka in någon bild på henne? Då kanske hon blir glad?



M*A*S*H

Nu har min älsklingsNalle lämnat mig och åkt till Wien för en termin. Det är inte alls lika roligt att gå och lägga sig nu. Sängen är helt kall och tom, och man har ingen att tortera med sina kalla fötter. (Visst, jag skulle kunna stoppa in dem under Malos täcke, men då skulle mina ben bli kalla istället!).

Vad gör man om man inte vill gå och lägga sig, fastän man kanske är trött? Jo, man stannar uppe och tittar på TV. Resultat? Jag har blivit M*A*S*H-beroende igen. Men jag kan inte hjälpa det! Det går på en så bra tid, och jag ääääääääääälskar Hawkeye!
Alan Alda är bäst! Jag tycker så mycket om honom, att jag instinktivt ville rösta på senator Vinick i West Wing, fastän han är republikan! Jag blev helt uppspelt; "Titta det är Hawkeye! Och han står bakom presidenten fastän han är republikan!!!! OCH HAN FÅR JOSH ATT PUTSA SKOOOR!"



Förresten, Nik(o)las påpekade en gång att Presidenten borde vara krigsveteran. Han var ju med i Vietnam... Hehe.

kvällens sista övning: BOX!

Jag ska alldeles strax iväg och träna Box. Härligt. Har inte tränat på en vecka! Det måste bli en ändring på det minsann! Hmm... men det är aldrig något som passar. Kanske ska jag lura med Erica på vanlig box på fredag! Och så får jag hitta nåt att träna imorgon.

Jag har inte gått på yoga på år och dag känns det som! Undras om det är något bra pass imorgon?

Ska bli skönt att inte ha fem sidor grammatik att göra när jag kommer hem efter boxen. Fast jag kanske kan sätta mig lite mes SASKIA, vårt underbara grammatikövningsprogram? JAAA! Det ska bli roligt!

Jaja... and rember, to always bring your towel!

appropå mat...

Jag och Malo var just och handlade på Willys. Plötsligt hördes en röst i högtalarsystemet... "Här kommer ett litet personalmeddelande... FRUKTEN har samtal på linje 91, FRUKTEN har samtal." Hmm... undras om det var vilken frukt som helst eller någon särskild. Bananerna kanske? Eller, vindruvorna. de är smarriga!

jävla bakåtsträvare!

I dagens sydsvenskan hittade jag en artikel som handlade om att Svenskarna är det folk i unionen som är näst minst intresserade av att kunna ett annat språk än engelska utöver modersmålet. Resten av unionen (bortsett från Ungern) tyckte att flerspråkighet var bra, och många skulle gärna prata minst tre språk.

Det här är så typiskt bakåtsträvande svenskar. Så... så anti-unionen! Vad hände med solidariteten som vi tvingas in i redan i skolan? Ska den bara röra folkhemmet, och inget utanför landets gränser? Hur kan du nå din fulla potential om du inte kan kommnicera med dina grannar? I skolan ska alla vara lika mycket värda, men att inte vilja lära sig något annat språk tyder på att man ska veta sin plats i svenssonlivet i lagomlandet. Åk inte utomlands för guds skull, och om du måste göra det, så räcker det med din (förhoppningsvis usla) skolengelska, det är inte ditt problem om de andra har lärt sig andra språk! Hmm... eller är det kanske i skolan som fröna till den här anti-internationalismen sås? Engelska först i trean (är det väl idag) och då ska det inte vara särskilt kompicerat (tänk om det visar sig att någon är bättre än någon annan, herregud!). B-språk först i 6:an, men då har man trots allt insett att kanske inte alla klarar fler språk, så då har man uppfunnit Svenska/engelska som det hette på min tid. Helt enkelt stödundervisning i svenska och engelska. Brilliant! Men... om man nu kan ha det på den här nivån... skulle man itne kunna ha det tidigare? Och faktiskt/ eventuellt/ mot alla odds utbilda folket?

Luxemburg har den bäst språkligt utbildade befolkningen: 92 procent av "infödingarna" talar två språk utöver luxemburgiskan; franska och tyska börjar man att läsa i skolan väldigt tidigt. Om jag inte minns helt fel så var det vid typ, 6 och 8 års ålder... (OBS! Jag är inte helt säker på det här, återkommer...). Engelska börjar man dock läsa mycket senare, men vid det laget borde barnen ha viss känsla för språkinlärning, så det torde inte vara det största av problem.

Jag vill också prata tre språk flytande! Nu är det bara en hyfsad engelska och hjälplig franska (och vid akut behov möjlighet att göra mig förstådd på italienska och spanska) som jag pratar utöver svenskan.


Nåja, vi var i alla fall inte sämst på språk. Det var Irland/Storbritannien och Frankrike. I vilket fall som helst kommer jag att sätta mina barn i luxemburgisk skola så att de får en vettig utbildning.   

Barbie vs Bratz

En lustig grej hände mig imorse. Jag har de senaste dagarna funderar på att blogga om Barbie vs Bratz, och vilka skönhetsideal de representerar, så jag blev lite överraskad när Ida denna morgon (eller ja, natt) hade ett inlägg om, just Barbie.

Vad har då jag att säga? Hmm... Tja, till att börja med så föredrar jag nog Barbies kroppsbild framför Bratz. Det känns som om Bratz har ALLDELES förstora (läs: sillikonpumpade) läppar. Visst, vissa kvinnor har av naturen givna läppar av det här utseendet, men de flesta av oss har inte det. Jag tycker inte ens att det är SNYGGT! Barbie har åtminstone ett någorlunda normalt ansikte (bortsett från hennes ögon om man får tro Ida). Dessutom är Bratz huvuden som klassiska slickepinnar.

Barbie är inte heller helt oskyldig, men samtidigt, vad ger mest intryck på små barn? Gigantiska, plastik-liknande ansikten, eller gigantiska bröst som ser ut som en femtiotalsbh? Hmm... Själv upplevde jag aldrig Barbies bröst som särskilt stora, inte vad jag minns i alla fall. Däremot så tyckte jag att det var läckert att hon var nästan lika lång som Ken (i högklackat, men ändå). Förresten, Efva hävdar att hon hade högklackade skor till Ken, JAG VILL OCKSÅ HA! Min golfKen var senast jag såg honom klädd i Barbies rosa gymnastikdräkt (med ärmar och ben).

Jaja, jag har inte sagt så mycket, mer än att jag föredrar Barbie framför de här nya påhitten.

Förresten, är myscene en uppdatering av Barbie, eller en helt egen docka?



för att förtydliga...

Jag hade faktiskt LITE rätt. The stackhouse filibuster är s2e17- rätt avsnitt, fel säsong. Så lite credit kan jag väl få åtminstone?   

Jag har mött min överkvinna!

Jag har mött min överkvinna!

Idag när jag och Emma satt och pratade över varsin baguett (eller, jag åt kanske en chiabata) så kommenterade jag det faktum att hon har en vikbar telefon, och att jag också vill ha en sådan. Hon förklarade att hon hade fått den av sina föräldrar i födelsedagspresent efter att tydligt pekat ut EXAKT vilken hon ville ha. Anledningen? Samma som min: det ser så häftigt ut när folk i filmer och tv-serier snäser av andra i telefon och knäpper ihop telefonen som pricken över i:et. Jag sa "Som i West Wing!"  Emma satte telefonen till örat och läste som ur mina tankar det exakta citatet jag syftade på: "Senator, you can take your legislative agenda and shove it up your ass!"

Det hela följdes av att vi diskuterade vilka avsnitt som är bäst, och jag måste erkänna mig besegrad: hon hade rätt. The Stackhouse filibuster är inte s1e17. Jag hade fel. Jag lämnar härmed över kronan till dig EMMA!

Bambi 2

Vad är det med Disney och uppföljare egentligen? Nu ska det komma Bambi 2, och om man tittar på reklamen så verkar det som om den nya filmen utspelar sig INNAN den förra slutar. Hmm... det känns lite fel.
Varför förstöra något bra i ett öppet försök att tjäna pengar??? Likadant med lejonkungen II och III. Känns det inte liiiiite fel att när man börjar göra barn och barnbarn till figurerna? Det känns som om Walt Disney själv skulle rotera ett antal varv i sin grav om han visste vad de gör med hans arv.

fördelen med brudar...

Fördelen med att vara två brudar som bor ihop, är att båda får postmenstruella infall och börjar städa. Idag kom Malo hem från en förmiddag med microekonomi och lunch med Emmie, och hade ett städryck. Tyvärr hade jag redan diskat nästan allt, så hon fick nöja sig med att dammsuga en massa och våttorka golvet i köket. Nu lagar hon mat till oss båda för att hon inte hade nåt bättre för sig. Hehe.

Tyvärr måste jag klaga på hennes sätt att göra iordning i hallen; skorna var inte sorterade efter färg, klackhöjd eller nånting! (OBS! Jag är ironisk!!!)

Nej, nu ska jag gå och ta hand om min falukorv, så att Malo slipper ta i döda djur. En sådan god människa jag är va?




PS. Nästa gång jag får ett städryck, så hoppas jag att det är bättre väder så att jag kan putsa fönster. Har velat göra det i snart en vecka men det är så attans kallt ute!

Bloggare, HJÄLP MIG!

OK, jag behöver hjälp. Mitt utrymme här på bloggen är snart slut, och jag funderar på om jag ska uppgradera till plus-medlemsskap, eller om jag ska vara überseriös och skaffa en plats på ett webhotell och utforma en ny blogg där.

Nå? Jag vänder mig alltså till er som redan har uppgraderat och undrar hur mycket av designen kan jag egentligen ändra??
Det enda svaret jag hittills har fått är "ganska mycket". Jag vill veta mer exakt! Jag vil lgärna att min blogg fortsätter vara rosa och så, och jag har lite idéer på hur det skulle kunna se ut, men jag vill veta om det går att infria dessa idéer här på Webblogg, eller om jag ska ta steget och bli hysteriskt nördig och faktiskt göra en egen sida på riktigt.

Och jag VET att den inledande meningen är tvetydig,
och att det går att göra sig väldigt lustig över den, men jag menar det (jag menar båda innebörderna alltså... hehe)

Sär skrivning. IGEN!

Följande biljettkategorier kan man hitta på Malmö Aviations hemsida.

Pensionär pris    Studerande pris     Ungdoms pris

Kan inte ens förhållandevis stora företag betala någon som vet hur det svenska språket fungerar för att kontrollera vad som står på hemsidan???


Glad att det är över...

Sitter och slöläser på aftonbladet om schlagern igår... Ser att Pandang tycker att det är skönt att "den här cirkusen är över" eftersom de inte anser sig vara hemmahörandes i melodifestivalen. Vad kan man säga? De har ju rätt! HUR kunde de överhuvudtaget bli uttagna???

6500!

6500!

Titta vad jag har lyckats med! Jag har attraherat 6500 unika besökare hit till min blogg! Youppie!



idag är det söndag.

Idag är det söndag. Jag ska alldeles strax lägga mig i sängen och läsa "L'étranger" (ISBN: 2-07-036002-4) och mysa. Kanske smiter jag iväg till ICA och köper nått att smaska på? Hmm... Jag har i alla fall inget som stör mina studier förrän klockan 19:00 när det är Fab5-dags! Hmm... nej, nu ska jag sätta igång med dagen så att det blir nåt gjort idag också! Hahahaha!

jag - ett schlageroffer???

OK, jag tittade, like you do, på melodifestivalsuttagningen. Egentligen är jag emot hela den här grejen med delfinaler och skit (och framförallt "andra chansen", det är ÅTMINSTONE två bidrag som är bättre en de som är med där, varför då utsätta oss för dem igen?), men jag är, och erkänner det, lite av ett schlageroffer*.

I alla fall. Där satt jag lungt och stilla och funderade på vilka bidrag som antagligen skulle gå vidare, och kom fram till tre kandidater: Linda Bengtzing (tyvärr måste jag erkänna att jag tippade på henne), Andreas Johnson (kändes väldigt... gångbar med senaste årens mått mätt) och Magnus Bäcklund (som förövrigt hade den
sämsta klädkombinationen jag sett på länge).

Nå, vilka gick vidare? Jo, Bengtzing och Johnson direkt till finalen, och Bäcklund kom till andra chansen. Först tänkte jag att "attans vad jag är bra på det här!" men det räckte med ytterligare två sekunders eftertanke för att komma fram till att "ajdå, jag är ett schlageroffer, och det är faktiskt skitpatetiskt!"




*Rico och Efva: I BLAME YOUUU!

dagens accomplishments

Jag har faktiskt varit bättre idag än jag hade planerat! Ja, om man bortser från att jag dissade tentan i IEK, men jag hade inte lust att släpa mig upp till matteannexet klockan 8 på morgonen för att sitta och glo på ett papper i en timme för att sedan kryssa i rutan "blank" och gå därifrån.

  • Jag måste duscha. Det känns som om jag är täckt i rutten haj. Hmm... undras just varför, hehe
Jag duschade för att göra mig av med all eventuell rutten haj-lukt som satt kvar. Så nu ska jag vara gångbar i sociala sammanhang igen.
  • Jag måste köpa "L'étranger" som ska vara läst en bra bit i tills på tisdag (tror jag det var)
I alla fall. Jag pallrade mig iväg till Gleerups (franska bokhandeln hade hunnit stänga) och köpte "L'étranger" och ett litet sudd.
  • Vi måste ta tag i att bära ner Malos grejer i källaren, för det börjar bli lite jobbigt att inte kunna röra sig normalt i lägenheten. Jag ska bara komma ihåg hur man tar sig dit också...
Vi har framgångsrikt flyttat ner sakerna i förrådet som jag faktiskt hittade utan problem!
  • Mina saker måste flyttas över till rätt garderob, något jag har lovat Malo i en vecka snart.... Hmm... jag är inte alltid så företagsam!
När Malo var och tränade vek jag hennes rena tvätt (ett skäl att få titta på South park) och så sorterade jag min egen garderob, och flyttade över saker och ting så att allt är på rätt ställe nu.
  • Sen kanske man borde ta och städa lite också?
Jag har sopat lite i lägenheten, och satt undan påsarna med kattsand.

Tyvärr har jag inte läst något i min nya fina bok, men jag har trots allt gjort iordning en massa andra saker så att jag inte behöver bekymra mig om dem imorgon! Youppie! Heldag med Albert Camus!




Icke att förglömma; jag har tittat på reprisen av Top model 5, och på melodifestivalsuttagningen. Och Bruce den allsmäktige.

fixarlista lördag

Idag har jag en massa saker att fixa.

  • Jag måste duscha. Det känns som om jag är täckt i rutten haj. Hmm... undras just varför, hehe
  • Jag måste köpa "L'étranger" som ska vara läst en bra bit i tills på tisdag (tror jag det var)
  • Ska jag läsa Camus, så behöver jag nog nåt gott att äta. Hittar jag inget jag är sugen på så får det i värsta fall bli hemmafriterade räkchips
  • Vi måste ta tag i att bära ner Malos grejer i källaren, för det börjar bli lite jobbigt att inte kunna röra sig normalt i lägenheten. Jag ska bara komma ihåg hur man tar sig dit också...
  • Mina saker måste flyttas över till rätt garderob, något jag har lovat Malo i en vecka snart.... Hmm... jag är inte alltid så företagsam!
  • Sen kanske man borde ta och städa lite också?

dagens ungdom...eller?

Läste i dagens Sydsvenskan att 55% av eleverna i årskurs 7 i Staffanstorp inte har så dålig läsförståelse att de helt enkelt inte förstår vad de läser. Två skolor hade deltagit i testet, och det var som sagt 55% som hamnade så pass lågt att de enligt resultatskalan skulle behöva extra hjälp.

Naturligtvis betyder inte det här att alla eleverna behöver stöd eller lider av någonform av nilärningsproblem. Däremot tyder det på att det har gått fel någonstans i utbildningen. Frågan är ju bara hur man ska reparera skadan?

lycka är...

...att vara tillbaka på topplistan över de aktivaste bloggarna! In your face alla som gnäller för att jag aldrig bloggar! HEHE!

käkpatienter...

Jag får fortfarande förfrågningar från folk som ska opereras, och det känns JÄTTESKÖNT för mig, att veta att de faktiskt hittar hit, och framförallt att de letar!

Senaste personen som skrev nåt, var Suzette, och likt många andra fyllde hon antagligen i sin mail-adress i det lilla fönstret för just mail-adresser vid kommentar...grejset. Problemet med detta fönster är att det ger den falska föreställningen att jag kommer att kunna se det som står där... tyvärr har jag inte hittat den funktionen ännu... Så Suzette: maila/adda mig på msn!

Nåja, jag kan ju svara lite på de frågor Suzette ställde när jag ändå är igång... det kanske hjälper andra också!

Angående att andas när man opereras i munnen:

Hmm... Jag vet faktiskt inte hur det funkar. Inte nog med att det borde vara svårt att andas med munnen (eftersom de opererar i den), man har dessutom en slang genom näsan och ner i magen när man opereras. Nästa person som ska opereras och läser det här kan väl fråga kirurgen/narkosläkaren så att vi får klarhet i saken? Men JAG tror att det mycket väl kan vara så att de ger en någon form av särskild syrgas i den näsborren som inte redan är upptagen, om man har problem med att andas genom näsan.

Jag fick som sagt någon form av narkos genom droppnålen som satt fast i min hand (och det gjorde SKITONT!) och blev alltså, vad jag vet, inte sövd med gas.

Angående rädsla inför operationen:

När man väl opereras så får man naturligtvis lugnande medel en stund före ingreppet, så man är ganska groggy redan när man kommer till OP-salen. Förutsatt att man har fått det lugnande inom rimlig tid så att effekten inte har börjat avta som det gjorde på mig.

Man har verkligen ALL rätt i världen att vara rädd inför ett ingrepp av det här slaget, det är ingen som kan kräva att man ska vara stark när en främling ska skära upp ens tandkött och såga i ens ansikte. Däremot bör man tänka på att det här är ett rutin-jobb för kirurgerna som genomför det. Kirurgen som opererade mig opererar ett antal gånger i veckan, och operationerna sträcker sig naturligtvis från småsaker som att sätta in skruvar för tandbryggor, ta ut besvärliga visdomständer till att försöka skruva ihop och "rekonstruera" käkpartier som har krossats i olyckor av alla de slag. Min poäng är att de här människorna VET VERKLIGEN vad de gör, så man behöver inte oroa sig för det; men samtidigt kan ingen kräva att man inte ska göra det, för det är en stor sak att gå igenom för varje patient.

Angående domnadskänslor i ansiktet efter operationen:
Jag är helt återställd, vad jag vet. Känseln i min underläpp är lite konstig ibland, men det är mest när man drar i den eller klämmer på den ordentligt, vilket gör att det i princip bara är när jag använder tandtråd vid framtänderna där (vilket jag gör alldeles för sällan, jag VET) eller när jag är är hos tandläkaren (nästan lika sällan... hehe). Jag har i princip inga biverkningar, utom att jag fortfarande får lite ont i vänster käke eftersom jag inte riktigt har vant mig vid mitt nya bett än, så jag spänner käkmusklerna där på fel sätt, men det brukar gå bort när jag masserar lite eller gör nån form av avslappningsövningar.

Hmm... är det någon som har fler frågor som de vill att jag ska ta upp här, så är det bara skriva dem i en kommentar. Dessutom så har jag en liten operationsberättelse som jag gärna delger er, som ni kan få om ni mailar mig (återigen: [email protected]). Den är  ganska lång och detaljfull, men ger en (hoppas jag) bra bild av vad som händer egentligen när man läggs in och sådär... Borde be
Emilia att skriva en sån också, så kunde ni kanske få flera? Hmm... vad tycker du Emilia?

Sofie's mode

Ikväll hade kanal 5:s nya satsning "Sofie's mode". Det var bättre än jag hade trott, men så hade jag trots allt nästan orimligt låga förväntningar. Jag tycker väldigt illa om Sofie, det matchas bara av min avsky för Ebba von Sydow.

I alla fall. Det var väldigt trevligt att de hade tips från en frisör, men Sofie's kommentarer efteråt kändes väldigt... barnprogram (tänk: REA). Sen tyckte jag att det var lite lustigt att de tyckte att det var "billigt" med en outfit för ca 4 000 kr. Ja, jämfört med Kate Moss' som var förebilden och kostade 62 000 enligt den lilla pop-up kommentaren så var det billigt.

Ja, nya jeans måste jag skaffa, det vet jag redan. Ska nog leta efter ett par i Bratislawa. Öst-stats jeans, JA!  

Lika som... blåbär?

Min favorit-latenight-host har varit och besökt Sveriges bästa "riktiga" grannland; Finland. Han har tagit upp det faktum att han och Tarja Halonen ser likadana ut ett antal gånger , och gjorde t.o.m en sjuk reklam för henne inför presidentvalet som just varit. Det är det som är så fantastiskt med Conan, han gör faktiskt de där RIKTIGT sjuka grejerna, till skillnad från Letterman och Leno. Blev dock lite förvånad att han bara är 42 år, eftersom han i ett tidigare program hävdat att han var 56. Hmm... man kan helt enkelt inte lita på honom, men det är skit samma. Det är ju det som är så roligt!

hår, hår, underbara hår!

Ok, jag MÅSTE verkligen klippa mig snart. Men nu har jag faktiskt hittat en frisyr som jag vill ha, men... ja... jag vet inte om det går... framförallt vet jag inte om jag har råd! Det som jag vill, är att typ... permanenta mig...
Tittade på Gilmore Gils igår, och jag vill ha håret PRECIS som Rory har det just nu.

Problem: mitt hår är absolut spikrakt. Det kommer att kosta multum att försökta göra det lockigt.  Alternativet är då att klippa det som Rory, och sen stå och kämpa med locktången varje morgon... Snyft.



två brudar, pizza/kebab och dr Phil.

Idag är det (fortfarande) alla hjärtans dag. Jag och Malo satt framför tv:n och väntade på pizzabudet (som tog en väldigt lång halvtimme på sig) och tittade på dr Phil. När budet väl kom hade vi allt vi behövde för att helt uppfylla våra öden som övergivna brudar på "årets mest romantiska dag". Resultat: vi har häckat i soffan med skräpmat, choklad, te och kvalitetsprogram som dr Phil, Gilmore Girls samt den fantastiska filmen the wedding singer. Tillslut övergav Malo mig till förmån för badkaret, och jag fick tag på Nallen på skype så att vi åtminstone kunde prata ungefär en kvart innan dagen var över.

Nu har Malo gått och lagt sig (och läser antagligen Elle eller nåt sånt) och jag sitter och försöker komma på nåt vettigt till varför jag tycker om reklamen för Scholls Party feet. Är det nån som har en idé? På nåt sjukt sätt känns det nästan som om jag är tillbaks i gymnasiet. Idiotiska och oförklarliga uppgifter som löses i sista minuten med hjälp av ett lexikon och ett knippe vild fantasi. Hmmm... Agardhränderna går aldrig ur tror jag...

inget vettigt händer...

Inget vettigt händer. Alls. Imorgon är det alla hjärtans löjliga dag och jag har ingen att vara löjlig och kommersiell med. Nallen är långt borta.

Kisen ligger och nannar och är tuffsig i päslen här bredvid mig, hon får vara min valentine imorgon tror jag.

Det värsta är att jag inte har hunnit alls långt i min bok som ska vara utläst tills imorgon. Det är nästan så att jag funderar på att skolka... Det skulle i och för sig vara bra att veta vad som görs på text-lektionerna, men... det är pinsamt att inte veta vad som händer i boken längre fram. När den har kommit igång ordentligt alltså.




sommarens resa bokad!

För att fira Svärmors födelsedag bjuder Svärföräldrarna mig, Sambon, Svågern och dennes flickvän till Kroatien. Mumsigt! Sola och bada och titta på fina saker i en hel vecka! Jag längtar redan!



Hotellet, hotellet, och staden. (Fast vi ska inte bo i den delen av hotellet som syns på den första bilden...)

2:a juli åker vi. Varför kan det inte vara sommar nuuuuu???

söndag... före och efter



Ovan: Sovrummet före och efter.


Nu har Malo flyttat in. Jag har separerat dubbelsängen till de ursprungliga enkelsängarna, och bäddat med nya lakan. Jag har städat och sorterat och dammsugit. Jag har nästan hela L'adversaire kvar att läsa. Suck! Och jag har inte fått prata med Nallen på Skype idag. Snyft!

Nej, nu ska jag läsa. Och äta eldorado-fooklad. Smask! Hmm... men jag tror att de har höjt priset på den, för jag kom ihåg den som billigare än 4,50 kr. Kan det vara så att de har höjt priset iom att de har bytt förpackningar?



köpt på IKEA

Jag och Malo har varit på IKEA idag. I flera timmar. Vi handlade viktiga saker för vårt roomie-liv som startar imorgon. Här är lite bilder och sånt... Hehe.

köpt

fr.v: 1) Vi har precis anlänt och väntar på att reklamera min systers glödlampor (som visade sig fungera alldeles utmärkt när tjejen testade dem).
2) Vi har handlat och står i kö för att köpa pizza.
3) Har har satt ihop lådorna jag köpte, och letat upp lite bilder att ha i ramarna. Dessutom har jag satt kattgräs i skålen jag köpte för just det ändamålet, och stoppat ner de nya blommorna i de nya krukorna. Den lilla kaktusen i den vita krukan är gammal, men krukan är ny!


Dessutom upptäckte vi att jag är så svensk att jag börjar köa av ren reflex när jag ser en kö. Vi kom nämnligen helt plötsligt till en hisskö som vi inte skulle använda oss av (varken kön eller hissen) och jag ställde mig fogligt och väntade. Pinsamt. Jaja. Nu har jag i varje fall lådor att stoppa fotona i som pojken tycker tar upp onödigt mycket plats i bokhyllan.




ÄNTLIGEN!

ÄNTLIGEN åkte Lisa ut ur Top Model. Guuuud va skönt! Jag har velat kasta ut henne hela säsongen! (Ja, jag vet att jag är helt efter, men jag såg just reprisen eftersom jag tittade på OC i onsdags).



Men attans vad söt Nicole är! Jag kan inte hjälpa det. Hon är min favorittop model-deltagare nånsin!  Eller vad tycker ni?


billig sprit?

Nallen har bilder på sin blogg som visar priset på en flaska stolly på en supermarket i Wien. €7,99. Billigt. TItta själva! igorswien.bilddagboken.se

Han ska köpa en flaska till mig nu i veckan, så kan jag göra white russians sen! SMASK!

det är dags för IKEA, då måste det vara LÖRDAG

Malo ska flytta in nu i helgen är det tänkt. Jag har tömt Nallens garderober, och plockat ur lite ur bokhyllan i sovrummet så att hon ska få plats med sina saker. Jag hann inte med allt jag skulle göra igår, men endel i alla fall
  • ...diska undan allt och rengöra köket
  • ...kanske städa lite i badrummet också
  • ...dammsuga lägenheten
  • ...plugga IEK
  • ...läsa L'adversaire (nu har jag dessutom köpt gloshäftet, så det kanske går lite snabbare!)
  • ...gosa med Imelda
  • ...prata med pojken
Jag ska i vilket fall som helst dammsuga idag. Och kanske åka till IKEA om Malo behagar dyka upp online eller så. (Vågar inte ringa, hon var på födelsedagsfest igår...). Men först: frukost och southpark!

ja, nångång måste ju var den första

För första gången har ett roligt klipp vunnit i "America's Funniest Home Videos". Jag ska försöka beskriva det för er.

OK, två barn sitter i ett badkar fullt med badskum. Eller, ett sitter och ett (som är kanske... 2 år) står upp. Det äldre, sittande, säger "Ok, I'm going under, be ready with the towel" och doppar där efter huvudet. Precis när hon har fått ner ansiktet säger det stående barnet "Ooops! I pee-peed!" . Erkänn. Hon kissade i vattnet precis när hennes storasyster doppade ansiktet i det. Det ÄR roligt!

dags att..

Det är dags att sätta igång med dagens saker att göra, vilket innefattar...

  • ...diska undan allt och rengöra köket
  • ...kanske städa lite i badrummet också
  • ...dammsuga lägenheten
  • ...plugga IEK
  • ...läsa L'adversaire (nu har jag dessutom köpt gloshäftet, så det kanske går lite snabbare!)
  • ...gosa med Imelda
  • ...prata med pojken

OK, var börjar man? Hmm... jo. NU vet jag. Jag börjar med att göra en ordentlig spelningslista så att jag kan lyssna på bra musik när jag håller på med allt viktigt arbete!

skype-hype

    Jag och Nallen har båda skaffat Skype och headsets. Tyvärr verkar det som om Nallens studentboende har en riktigt fet brandvägg, för det är jättesvårt att få det att fungera. Dessutom så hackar det en massa när folk pratar med mig, fastän ljudkvalitén är jättebra i hörlurarna i övrigt! Hmm... konstigt. I blame Skype. Skype hype.

jag längtar till södern...

Jag längtar verkligen till södern. Tittade på Nallens bilddagbok idag och fick se fina bilder från ett Wien som verkar ha ungefärligen samma väder som Lund, men som trots allt klär i det mycket bättre. Har dessutom apelsinplockarbilden från Valencia i somras, och OJOJOJ vad jag vill tillbaka till solen!

Hoppas verkligen att det blir någon medelhavsresa e dyl. i sommar också. Smask! Sol! Och tänka sig, när jag vaknar imorgon, så kommer det att vara snöslask, vinter och stora plogvallar över hela staden. I ÅR IGEN!!! Tänka sig, det var underligt...

Stephansdom



nu har jag ett sånt där sexigt headset

Jag har skaffat skype. Det behövs för att kunna prata så mycket jag vill med Nallen på kvällarna - det är inte direkt ekonomiskt att han ska ringa från sin mobil till mig varje dag (och än mindre att jag skulle ringa hans mobil). Resultatet: vi skaffar Skype och varsitt headset. Jag har nu inhandlat just ett sådant, och man blir ju så snygg när man har det på sig! Eller vad säger ni?

Jag köpte dessutom en batteriladdare med fyra laddningsbara batterier, eftersom Nallen tog med sig min gamla mini-disc till Wien och det var den laddaren jag använde till att ladda kamerabatterierna. Men nu har jag en riktig laddare, som jag kan använda till att ladda batterier samtidigt som jag använder kameran. Mycket mer praktiskt faktiskt. Så nu ska jag bara ladda de batterierna, sen kan jag skicka fina bilder på kisen till Nallen där nere i Wien. Hihi. För hon är sååååå söt!

mer än 6000!!!!

    Jag har nu haft mer än 6000 unika besökare på min blogg. Tack alla! Hoppas ni tycker om den!

dos-nostalgi

Minns ni när man var liten, och spelade de där lite mer "intelligenta" spelen, de där man skulle lösa mattegåtor, eller på något annat sätt använda hjärnan? De där som var MS-dos baserade och sa "blip", "bling" och en massa andra ljud av det slaget.

Nu är jag tillbaka i den världen. På franskan använder vi ett program som heter SASKIA där endel av övningarna är precis sånna DOS-baserade grejer. Gulligt värre. Jag blev i vilket fall som helst nostalgisk så det bara skrek om det. Tihi. Och inte nog med det... JAG FICK TA MED MIG PROGRAMMET HEM OCKSÅ!!!

Så nu har jag något att uppehålla mig med när jag saknar Nallen.


SASKIA


så börjar veckan. igen.

Så börjar veckan. Igen. Men idag har jag faktiskt inte försovit mig! Youppie! Ska snart packa ner lite träningskläder i yogaväskan, en tom cd i skolväskan oc hlite annat jag kan behöva under dagen där det får plats. Om 55 minuter börjar grammatiklektionen i PC-labbet under biblioteket på SOL och vi ska jobba med grammatikprogram. Suck. I TVÅ timmar!


Efter yogan måste jag sätta igång och plugga. Har ju tenta i internationell ekonomi nästa lördag (gah!) och ska ha läst ut "L'adversaire" om en vecka. Och dessutom måste jag sätta igång att göra grammatikövningarna inför torsdagens lektion. Suck. Det slutar ALDRIG!

sitter ensam när showen är slut...

Här sitter jag. Ensam och tittar på fyrans nyheter. Imelda skriker och skriker och skriker (hon löper för dem som inte vet det) och kräver uppmärksamhet HELA tiden.

Nallen har inte kommit online än. Jag har väntat och väntat och väntat. Snart får jag gå och lägga mig, så att jag inte försover mig imorgon också...

Ni kan passa på att titta på
sambons bilder från Wien.

nytt internet

Nu har vi fått nytt internet. Det tog dem ett tag ändå, trots att de hade sagt att det skulle vara snabbt överstökat, så... ja. Ni fattar. Det fick bli Bredband2 och deras 10mb/s-erbjudande för 49 kr/mån. Dessutom får jag då hemsideutrymme, vilket jag antagligen inte kommer att använda, och fram till karnevalen får vi 100mb/s för samma pris! Det är rätt schysst!

Jag ska nog ta och undersöka alla saker jag får på köpet nu (jag skriver jag eftersom jag än så länge är ensam här hemma om det här abonnemanget. Hihi).


Dagens boktips!

I vår union finns en av de stater vars historiska härskare har ett av historiens största och brutalaste folkmord på händerna. Jag tittar just nu på en dokumentär på kunskapskanalen om Belgiens kung Leopold II som på andra halvan av 1800-talet, med omvärldens välsignelse,  gjorde Kongo till sin privata koloni.

När Joseph Konrad skrev boken "heart of darkness" (ISBN: 0140620486) var det baserat på sina egna upplevelser i just kung Leopolds Kongo. Det är, för er som inte vet det, "Heart of darkness" som ligger till grund för "Apokalypse now".

Jag vill bara passa på att rekommendera alla att läsa "King Leopolds ghost" (ISBN: 0618001905) alternativt "Kung Leopolds vålnad" som den heter på svenska (ISBN: 9173248509). Fantastisk bok som skildrar, inte bara kungens väg till makt och äganderätt i Kongo, utan också en väldigt annorlunda bild av den upptäcksresande Stanley än vad vi är vana vid. (Ni vet, "dr Livingstone I presume?"-Stanley). Jaja. Gå ut och skaffa er den här boken, i pocket om inte annat, och passa på att bli lite bildade om Afrikas historia.


sista kvällen med pojken...

Från och med imorgon är jag inte längre sambo i praktiken. Sambon åker till Wien för sommarterminen, och jag och Imelda får klara oss själva. Från och med nästa helg kommer jag däremot att vara "roomie" med Malo.

Det kommer att bli tomt här utan pojken, men fördelen med att Malo flyttar in är att jag kommer att kunna låna hennes skor. :P

jag-listan

OK, jag hittade det här på todiefors blogg
  
1. vad heter du? Ingrid Sofia
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja?
hmmm... kanske... Innid?
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Mina systrar ville nog att jag skulle heta Maria Sofia
4. vilket stjärntecken är du? Jungfru
5. vilken årgång är du? 85:a
6. vart bor du? Lund
7. bott utomlands? Nej, men tänker göra det!
8. flyttat antal gånger? Hmm... en gång när jag var bäbis, en gång när mina föräldrar skildes, sen flyttade jag och mamma och Bo två ggr till, och pappa en gång till. Sen flyttade jag hemmifrån. Så 6 ggr om man räknar alla.
9. vart skulle du vilja bo? London, Paris, Bryssel, New York
10. vilken skolklass? CAA 01a2 när jag gick på gymnasiet, nu går jag i FRA201a1, om man räknar det som en klass.
11. vad vill du bli när du blir äldre? Tja, helst jobba för kommissionen, eller unionen allmänt, men ambassader och UD skulle inte sitta fel heller.

UTSEENDE
1. hur lång är du? Officiellt tror jag det är 1,68, men det var ett tag sedan jag mätte mig så jag vet faktiskt inte.
2. hur mycket väger du? Förlite för att bli blodgivare.
3. hårfärg och frisyr? Typ mörkbruna motsvarigheten till råttfärgat, som blir ganska fint rödbrunt när det solbleks.
4. ögonfärg? Brungröna
5. mest nöjd med? Ögonen tror jag
6. minst nöjd med? Resten av kroppen. Hehe.
7. skostorlek? nånstans mellan 36 och 39...  
8. glasögon? bara ibland. Är lite töntigt översynt.
9. har du några piercingar/tatueringar? Nope. Vill dock tatuera in "42" nånstans...

FAVORITER
1. filmer? Hmm... just nu "pride and prejudice" från 2005
2. låtar?Gah! Hur ska jag veta det? Det mesta med Foo Fighters?
3. årstider? Fina höstdagar är bäst!
4. mat/dryck? Hmm... jag vet faktiskt inte. Men smaskigt kött är bra!
5. djur? Älskade lilla Imelda-kisen!
6. färg? Rosa och svart!
7. parfym? Baby Doll av YSL, och nån av JPG-torsona
8. tv-program? O... svårt... Spooks, West Wing, Coupling, Simpson, Top Model, Project Runway, Emmerdale
9. ämne i skolan? Vet inte... Länge var det engelska... men jag kanske ska säga franska eller italienska?
10. sysselsättning? Gosa med Nallen och Imelda, köpa skor och annat fint

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka? En svart northbrook täckjacka, en ljus Benetton-kappa och en grå Prêt-â-porter parkas
2. vad använder du just nu för skor? Ett par höga pälsfodrade mockastövlar från Clarks, och mina älskade adidas som från åttan som Imelda snart har ätit upp.
3. favoritfärg på kläder? rosa och svart naturligtvis
4. favoritmaterial på kläder? Hmmm... vet faktiskt inte. Beror på. Linne, bomull, sidenaktiga saker..
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Klänningar klänningar och åter klänningar!
6. favoritaffärer? Hmm... helst typ ZARA och Topshop och sånt, men det blir mer H&M, budgeten klarar inte mer.
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden?Jag är en fattig student! Allt jag köper kläder för är förmycket!
8. favoritmärke? Mui mui, Chloé, Louis Vuitton av de som är "lyx". Annars är det mer typ... Levis, Rock and republic (önskedröm) Filippa K, Acne är rätt snyggt...
9. vad har du för byxstorlek? 25
10. vad har du för tröjstorlek? 32-34

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan? Har en lagom stor lägenhet. Hehe.
2. vilken färg på tapeterna? Nåt beige-rosa-vit-aktigt.
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Bok, svart och björk
4. favoritmöbel i rummet och varför? Vet faktiskt inte... stolarna som jag har "fått" (dvs. förvarar) av mamma som tillhörde hennes far- eller morföräldrar är nog finast tycker jag!
5. vad vill du ändra där inne? Just nu vill jag ändra allt, men det är nog bara en fas...
6. vad har du där inne av följande:
a) tv? ja, jag har tv i min lägenhet
b) video/dvd? nope. Använder datorn
c) dator? ja, hur lever man utan en sådan?
d) stereo? Hallå? vad tar ni mig för? klart jag har en stereo!
e) telefon? Ja.
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? De andra husen på området. Lite träd. Ofta barn som leker. Just nu en massa snö och is.
8. vad gör du oftast i ditt rum? Bor.
9. vem förutom du brukar sova i din säng? Sambon (åtminstone i natt också... Snyft), Imelda och ibland Åke och Slumpen (gosisar)
10. favoritpryl i rummet? Datorn

BLANDAT
1. vad heter din morfar? Valdemar hette han
2. var har du i din:
a) jackficka just nu? Hmm... vet inte. Vilken av jackorna? antagligen gamla snytpapper och sånt...
b) handväska eller liknande: Inget tror jag. kanske ett lipsyl
vad är du beroende av? Sambon, Imelda och datorn
vilket land härstamar du ifrån? Sverige. På pappas sida är det lite same-blod, och mammas släkt är typ rysk för länge sedan.
vilken sorts lypsyl använder du? vaselin eller vad annat jag hittar hemma
vad tror du på? Unionen.
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? ingen.
vad köpte du senast? Hmm... ett par svarta skor och lite knappar
Har du nått husdjur? JA! IMELDA!
Vad bor du i? Lägenhet

Grejer

plånbok: svart
tandborste: typ... grå-blå-grön
smycken: Nej
solglasögon, jag köpte för många år sedan ett par helt ok för 2 kr!
underkläder: boxer och hipsters
nagellack: inget.


Nu tycker jag att ERICA och ULLIS ska göra den här listan också!

Knappt en knapp

Jag har blivit eBay-galen. Jag har nu köpt (förutom mina skor) sex stycken små knappar! Varför egentligen? Jag vet inte. Fick bara för mig att göra det. Suck. Men nu ska jag inte köpa nåt mer på ett tag. Tror jag.



Titta, Franz Ferdinans och Foo Fighters. Mums!

knapp

Jag vill ha en knapp att ha på mig så att det syns att jag har en blogg... Synd bara att jag inte vet hur länge jag kommer att behålla den här adressen, och att det dessutom ska vara så dyrt att göra en egen knapp!
Annars hade jag gjort en om skulle se ut så här ungefär!


knapp

http://www.knapp.nu

mätt nu

Sambon åker till Wien på måndag, så ikväll gick vi två ut och åt på Glorias. Han tog en Fireball steak och jag en Feta schnizel. Smask. Ungefär 200 gram panerad fetaost, plus pommes (världens bästa) och tre sorters sås och och och... ja ni fattar. Jag är mätt. Dessutom åt jag en fantastisk kladdkaka till efterrätt. Smaskens. Så nu är jag JÄTTEMÄTT!!! Ojojojoj. Oj va mätt jag är.

Det kommer att bli VÄLDIGT ensamt utan pojken här. Jag kommer att sakna honom tusen mycket... men det ska bli roligt att åka ner till Wien och hälsa på.

appropå skor...

Såg att Elinor hade skrivit att någon hade vunnit 52 askar Godiva-choklad och 52 par Manolo Blahniks. Herregud! Livet är helt enkelt orättvist! Varför hittar jag inga sådana tävlignar!?

Skor skor skor... skor. Skor.

Jag har handlat på eBay. Jag är officiellt eBayare. Vet ni vad det blev? Ett par skor... Konstigt va? JAG köper skor... Det ingick dessutom en Marc Jacobs-parfym som jag nog ska försöka sälja på tradera. Det viktigaste är att jag har mina drömmars skor i svart. Mina Louis Vuitton-replicas från Wild Diva. Suck. Underbart är allt jag har att säga. Äntligen underbart!

Skor skor skor... skor. Skor.

Sambon åker ju på måndag, så något måste jag trösta mig med...




Avskedsöl...

    Igår hade Sambon bjudit in några av sina vänner på en bring-you-own-avskedsöl. Det blev väldigt trevligt, fastän jag inte lyckades uppfylla några av mina mål (klippte varken av Pedans hockeyfrilla eller klädde ut Swamban till tjej). Vill ni se bilder? VARSÅGODA!




Översta raden från vänster:
1. Sambon, Luxemburgo och Swamban. 2. Swamban och Adi, samt Sambons blonda hår. 3. Grzeg, Schackan och Sambon. 4. Pedans hockeyfrilla som jag har satt upp i tofs.

Under:
1. Jag och Pedan gör lustiga miner i soffan.  2. Kvällens bästa bild; som ett skivomslag för duon Grzeg och Adi!



Titta också på Sambons bilddagbok! Det finns lite bilder där också, och det kanske inte är samma som här! Passa samtidigt på att lägga till dagboken som favorit och följs Sambons förehavanden i Wien!

(stulna) vuxenpoäng

   
Stulet från
Fashionistas blogg... sorry!

Jobb (1p) - nope, om man inte räknar väldigt sporadiska timanställningar med att stoppa papper i kuvert
Visitkort (1p)
- Nej
Konferens (1p) - Nej
Bor hos föräldrar (-2p) - Nej
Vara sambo (1p) - Ja, några dagar till i praktiken
Vara förlovad (1p) - Nej
Vara gift (2p) - Nej
Skild (3p) - Nej
Äga villa (2p) - Nej
Ha en bil (1p kombi + 1p)
- Nej
Hund (1p)
- Usch nej, katt!
Lån (1p) - CSN
Gemensam ekonomi (1p) - Delvis...
Pensionsspara (1p) - Ja
Storhandla (1p) - Ja
ICA-kundkort (1p) - Använder Sambons
Använda rabattkuponger (2p) - Ja
Äga hushållsassistent (1p) - Hmm... räknas Sambon? Hehe, nej men vi har en mixer
Äga diskmaskin (1p) - Nej. Men Sambon diskar för det mesta
Dubbelsäng (2p) - Ja
Ha julgran på julen (2p) - Nej, firar jul med föräldrar
Gråa hår (1p) - Absolut inte!
Celluliter (1p) - Nej. inte vad jag vet i alla fall!
Prenumerera på morgontidning (1p) - Japp, mitt liv skulle kännas fattigt utan sydis.
Lösa sudoko (1p) - Nej, bara när mamma tvingar mig (av någon underlig anledning)
Välja att inte svara i telefon (2p) - Nej
Putsa fönster (1p) - Ja
Svampplockning (2p) - Bara när mamma tvingar mig
Långfärdsskridskor (1p) - Nej
Parmiddag (1p) - hmm... nej
Vinprovning (1p) - dricker inte vin
Danskurs (1p) - Nej
Partaja till gamla 70-talshits. Obs! Gäller ej om du är bög. (1p) - Partajar nästan BARA till gamla hits. Vet ej om 70-talet är särskilt överrepresenterat, men jag tror nästan inte det
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Nej. Dricker inte ens kaffe
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - Ja, jag försöker i alla fall!
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - Föredrar soffan med bästa Sambon/bästa kompisarna
Spela Bingolotto (1p) - NEJ!
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - Jag hatar Ernst!
Ha höftproblem (1p) - Nej
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - Nej
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - Ja, faktiskt!

0-15 p "INTE gammal" 16-25 p " börjar barka ditåt..."
Över 25 p "Nu är du där"

Jag är rädd för att jag har fått ca. 16 poäng.

jag vill ha en rosa mobil

Jag vill ha en rosa mobil. Lorelai i Gilmore girls har en, och jag tycker att det är fiiiiint. Just nu har jag ögonen på en motorola som jag tycker är fin. Vad tycker ni om den??










Se David Hasselhofs bästa musikvideo!

Fick den här länken av Haspe. Det är musikvideon till David Hasselhofs version av "Hooked on a feeling" som någon har lagt upp på något som kanske är en blogg eller nåt. Hehe. Mycket lustigt. Enjoy!

verb verb verb verb...

Jag har haft grammatikföreläsning... *suck*. I tre timmar. *suck*.

Men, jag måste erkänna, att det faktriskt var ganska roligt! Vi skulle dela in oss i några tidigare av lärarna angivna grupper om fyra personer. Alors, så kommer man dit strax efter nio. Kanske... 10 personer hade hunnit komma, och var och en representerade en egen grupp ungefär. Efter ca 10 minnuter slog jag och Ercan ihop oss med en annan tjej, som inte heller hade några gruppmedlemmar, och började diskutera veckans läxa. Efterhand dök Jenny från min grupp upp (lagom tills det att lektionen faktiskt började) och en tjej som jag inte kommer ihåg vad hon heter från Ercans grupp. Vi hade jätteroligt när vi jämförde våra översättningar och så.

Vid tio började lektionen på allvar och Jonas förklarade att han ska försöka att prata nästan uteslutande franska i början, och sedan trappa ner och prata mer svenska. Hmm... intressant upplägg.

I alla fall. Hur är då Jonas som lärare? Bra? Dålig? Rolig? Tråkig? Rätt bra var han, men framförallt rolig!
Första exemplet han tog från en stencil var om en Tant Brun som fick sin son att äta, varpå Jonas sa "Tant Brun, det var ju ett jäkla namn också..."

Fler roliga saker han sa... Hmm...
"Ja, man skulle kunna använda imperfekt om poliserna arresterade turister varje dag, för att de tyckte att det var kul eller nåt. Eller... nä..."

"Precis! Det är inget stumt 'e'! Det är inget 'e' alls!"


alldeles strax passivum...

Alldeles strax ska jag återgå till min franska grammatik. Jag kämpar idag med verbteman... Suck. Varför kan inte fransmännen vara lite normala och ha typ... 10 verbformer? Varför 22??? 22 är vad vi ska lära oss enligt boken "la conjugaison"...

Det värsta är passivum. Varför måste saker och ting vara passivt??? När jag frågade Sambon detta för några timmar sedan skrattade han ett skadeglatt skratt och konstaterade att "det tycks bäst så!" Hallå! Kan saker och ting inte bara börja bli lite aktivt, så att vi kan stryka den här idiotformen ur språket! Mitt framtida jag kommer i alla fall bara att tala i aktiva former!


nyboxad

Ah, så var man nyboxad igen!

Fast det känns verkligen som om det är dags att skaffa egna handskar. Idag "lät" jag
Ercan börja, vilket innebär att handskarna är genomblöta när man tar på sig dem första gången. Hmm... helst av allt skulle jag vilja ha ett par rosa boxhandskar, men jag nöjer mig med röda tror jag. Eller vita. Får se vad Ercan tar!

Det känns i vart fall som om jag börjar arbeta upp LITE muskler och LITE kondition. Synd bara att det inte märks när jag cyklar...

rosa pyamas

rosa pyamas

Idag gick jag och Erica på stan lite efter föreläsningen. Jag behövde
nya snoddar, för jag har två fungerande kvar ungefär, och Ercan skulle köpa övningsboken till grammatiken.

Väl framme på H&M kom jag på att jag ju skulle köpa en rosa pyamas, och Ercan passade på att övertala mig att köpa rosa hårsnoddar också. Sen knatade vi runt ett tag och letade efter fler saker att slösa pengar på, varpå jag hittade ett fempack svarta trosor för 79,90. Vilket kap! De var dessutom förpackade i en plast...grej, sån med "dragkjedja" som ibland säljs som nessesärer. Hehe. Fint ihopvikta var de dessutom! Pyttesmå!


Nu har jag i vart fall en rosa pyamas och rosa hårsnoddar. Det som saknas nu är rosa lakan, så kan jag sitta i sängen iklädd pyamas och dricka te ur min rosa mugg och blogga på min rosa blogg! Hihi! Och bloggidéerna tar jag naturligtvis ur min rosa bloggbok!

första februari: nymånadslöfte?

Idag är det den första februari. Man borde egentligen börja med någon förbättring av sitt liv varje månadsskifte. Varför bara ha nyårslöften? Varför inte nymånadslöfte?

Fördelen är dels att man jobbar med kortare tidsperioder, vilket gör det lättare att planera sig till ett lyckande, och dels att det kommer oftare nya månader än nya år, vilket gör att det blir små steg som tillslut ger ett sunt liv, eller vad det nu är man är ute efter!

Hmm... jag måste säga att jag tycker att det låter som en bra idé. Men vad ska man då ha för februarilöfte? Sambon åker till Wien på måndag så jag kommer nog att vara tvungen att tröstäta endel nu i början, annars skulle nog godisstopp vara bra, särskilt med mitt tidigare nämnda förslag till belöningssystem!

hits