anglofili

Årets anglofiliska höjdpunkt Last Night of the Proms visades ikväll på SVT1. Tyvärr har de kortat ner konserten mer och mer de senaste åren, och det är nog inte bara att jag och Sambon är nostalgiska. I år visades tillexempel inte inslaget där varje stad som är sammankopplad med Albert Hall bidrar med en sång var (ni vet, Belfast-kören kör "Danny boy" osv...). De visade bara när de tutar tillbaka... Snyft.

Tydligen höll de på en timme men det kändes som om det bara var en kvart ungefär (ni vet, tiden går fort när man har roligt). Båda solisterna var ryska men jag tyckte att tjejen var oerhört oanständigt klädd för att uppträda där! Bar mage och rygg!!

Var det förresten bara jag och Sambon som tyckte att dirigenten Mark Elder påminde starkt om Hannibal Lector? Sinnessjuk verkade han vara... vi började seriöst fundera på var han har varit de senaste 19 åren.

Nästa år
Emma, så tycker jag att vi drar dit med rejäla tågtutor och står på golvet i RAH och tutar, visslar och sjunger för full hals. Eller vad säger du?



Laddat för TV-kväll: två unionsflaggor, europeisk design+ Rocky Road-glass, och undertecknad iklädd tehuva (vaddå? alla på TV hade fina hattar, jag ville också!)


Goddammit!

Lina har hittat precis vad alla flickor behöver. Eller, i alla fall de som inte har flyttat ihop med någon utrustad med en rejäl icke-rosa verktygslåda...  Men allvarligt, jag hade blivit så mycket gladare om jag hade plockat fram den här rosa varienten ur klädkammaren än den gigantiska svarta vi har nu - och då tycker jag ändå om svart lika mycket som rosa.

yes, a birkin bag for Rory

Det är när man ser sånt här som man blir glaaaad. Min lilla väska kostade som sagt 279;- och lite av Sambons tålamod, och är (enligt mig) helt klart i samma snygg-klass som den från Hermès, särskilt som min är i läderimitation också! Jag är helt klart Mycket Nöjd.


Min väska från Åhléns och bilden på "originalet" på eBay

och jag bara MÅSTE få vara skadeglad!

Haha, jag såg det här, och jag KAN bara inte låta bli att vara skadeglad. Särskilt som skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Men allvarligt, synd att det inte kom fram före valet.

tentan i gång...

Tentan gick ut igår, och det tog typ 45 minuter innan jag hade fått hem och skrivit ut de tre artiklarna som ska analyseras. Dessutom så var instruktionerna till tentan 9 sidor; ca 3 som var frågeställningar, artikelinformation (så att vi skulle hitta dem i det interaktiva biblioteket) och sedan 6 sidor instruktioner om formatmallar, inlämning och annan formalia. Oh yeah.

Luxemburgo var här igår och drack av den nyimporterade ölen. Jag vågade dock inte prova någon av min "Diabolo Ice Lemon" eftersom jag ännu inte vet vad det har för effekt tillsammans med min kära
Pulmicort. Vid ett-tiden i natt så bestämde vi i alla fall att vi ska ha starwars-maraton nästa helg. Nån som har alla 6 filmerna på DVD att låna ut förresten?

Nu är väskan kommen...

...nu är väskan här! Titta så fin den är! Här har jag dessutom fyllt den med saker! Yey! Den innehåller alltså... Pärm+kollegieblock, plånbok, iPod, bricanylinhalator, plåster, sugtabletter med flour... ja det var nog allt för nu. Oh yeah. Visst är den fin? Och för bara 279 kr! Ordinarie pris: 349. Hehe. Jag tackar min lyckliga stjärna för Åhléns klubbkvällar och en vänligt sinnad Sambo. Han var ju den som fick utföra hjältedådet att handla när jag tvingades sitta på tidernas (näst) sämsta seminarium. Aldrig mer kvantitativ metod! (?)

slemig i halsen

Jag vet inte vad som är värst, när jag blir slemmig i halsen, eller när den är torr och gör ont... Just nu är det slemvarning måste jag säga. Suck...

Men ikväll ska det i alla fall köpas väska! Åhléns har klubbkväll med 20% rabatt på en vara, så Sambon ska få gå dit när de startar (eftersom jag har seminarium till kl 18) och köpa den till mig. Vi får bara hoppas att de inte tar slut! Så HANDS OFF! DEN ÄR MIN!

medicineringen börjar verka...

Medicineringen har börjat verka. Eller, bieffekterna har börjat sätta in, jag märker inte av någon förbättring än.
Bland bieffekterna återfinner vi...
  • lätt halsirritation (oh yeah, det är jäääätteskönt! NOT!)
  • hosta (som om jag behövde mer av det!)
  • heshet
Jag har dessutom varit lite rastlös hela dagen, vilket kan vara en av de "sällsynta biverkningarna". Dumt. Och lättare att andas kommer det inte att bli på någon/några veckor.

måndagkväll med flickorna

Ibland får man ta en kväll och äta middag med gamla kursare. Igår var en sådan kväll. Vi var hemma hos Helena och Jesper och åt lövbiff med sås och pommes. Oh yeah. Det roligaste var att krydduppdraget föll på mig och Helper (Bennifer-variant av Helena och Jesper, hehe) har en massa roliga kryddor. Eller, egentligen så är de vanliga kryddor som man blandar för att det ska bli roligt! Jesper verkade sådär nöjd med hur jag kryddade hans köttbullar (lövbiffen räckte inte riktigt till alla), jag hade verkligen på stora mängder ingefära, muskot, cayenne, flera sorters curry, ingefära, chilipulver, peppar, och en massa annat som jag inte kommer ihåg nu! Men han åt dem iaf!

Nu till kvällens stora upptäckt: på AGs har de en maskin där man får fylla sin egen påse med TOY! Tuggummi i lösvikt! Oh yeah! Hehe, jag fyllde Helenas påse JÄTTEMYCKET, men sen fick hon fylla min så det blev rättvist ändå. Lite i alla fall...


toy-maskinen, Jesper med gura, Helper tittar på bilder, Ercan grejar med en mobil (tror jag) och Majsan chillar.

skit skit skit!

Igår ringde jag till vårdcentralen för att få en tid hos en doktor som skulle berätta för mig att det inte var något fel på mig och att andningssvårigheterna skulle gå över med en liten dos av något billigt läkemedel. Tji fick jag. Billigt blev det definitivt inte.
medicin
Jag blev uppringd imorse av min (nya) läkare och fick berätta om min hals och mina andningsproblem. Han tyckte att jag borde ha kortison hemma för att underlätta vid sådana här tillfällen, men jag fick en tid så att han skulle kunna lyssna på mina lungor och sånt.

Till Sankt Lars Vårdcentral kom jag förhållandevis tidigt (eftersom jag alltid är sjuk när jag är där kommer jag aldrig ihåg hur lång tid det tar att ta sig dit) och de passade på att ta blodprov innan jag skulle in till doktorn.

När jag väl fick träffa läkaren (nästan helt i tid också! OMG! det händer inte ofta på vårdcentraler!) fick jag först blåsa i röret som visar utandningskapacitet varpå han konstaterade att jag inte hade några hinder för att andas ut i alla fall. Sedan lyssnade han på lungor och hjärta, och det var uppenbarligen också okay, hade jag varit döende hade han nog sagt det.

Tydligen har jag inflamationsrester kvar efter förkylningen för två veckor sedan, och för att bli av med dem behöver jag kortison
(som är traumatiskt dyrt kan jag meddela!) i 2-3 veckor. Dessutom skrev han ut bricanyl för att jag ska kunna ta om jag får andnöd, eftersom jag dessutom verkar ha fått inflamationsutlöst astma. En remiss för en ordentlig astmautredning fick jag också (eller, ja, inte jag, men han skickade den till nån som skulle kalla mig sen, ni vet hur det funkar).

Nu kommer de stora frågorna: varför har ingen annan läkare skrivit ut kortison? Tillexempel någon av de som jag har träffat när jag har varit jätteförkyld och suttit och nästan dött av krupphosta? Nej, då skriver man ut något som tar bort hostan, men inte inflamationen. Varför har inte någon av de läkare som har ifrågasatt huruvuda det är krupp överhuvudtaget gjort något? Särskilt han som sa "det här är inte krupp, det är astma!"??? Just nu har jag särksilt varma känslor för skolsystern som när jag kom in med andnöd efter gympan skyllde det på dålig luft i gympasalen och inte skcikade någon remiss för astmaundersökning? Har de här problemen, som liknar de jag har haft tidigare på pricken, uppstått helt plötsligt? Och i så fall, är det ett resultat av de andra läkarnas bristande medicinering?


I spellistan idag:
Fanfanfan - thåström
bollen måste dö - timo räisänen
danny says - foo fighters


söndagsvila

Idag har Imelda varit lite nannig, precis som vanligt. Men idag har hon faktiskt haft en god anledning: hon var ju uppe hela natten och jobbade! Jodå, det var väldigt viktigt att hon skulle få gå in i garderoben hon inte får gå in i klockan åtta imorse, och getingen som vilset surrade in i sovrummet vid sextiden skulle definitivt jagas från mattes säng och... ja, ni fattar. Hon hade fullt upp hela natten!

Men hon är så söt när hon sover! Hon kan ligga still på de mest underliga ställen i flera timmar och bara  sova, och det ser så skönt ut att nanna när man är kise! Helt klädd i päls, en liten nos som snarkar ibland och så små söta tassar som kan hållas i öronen för att stänga ute ljud, läggas över ögonen när det är för ljust eller helt enkelt användas som kudde om man är riktigt trött. Jag vill också vara kise ibland, och nanna.

imelda under strykbräda


Visst ser det mysigt ut? Mmm... nanna under strykbrädan, på duntäcket i sängen, på en massa papper som tillfälligt är utspridda i soffan, eller på nya favoritplatsen: virad ett halvt varv runt stora klöspelaren.


haha, lika störda!

Har just upptäckt att Emma och jag är lika störda! Eller vi lider i alla fall av samma sort störning - ett väldigt ovanligt intresse för att organisera saker (och i mitt fall även en mycket stark förkärlek till excel).

Därmed inte sagt att jag alltid är organiserad, men jag tycker om att organisera saker! Att skriva fina listor (i Word och sen skriva ut dem naturligtvis), ha saker i pärmar med fina register, post-it lappar... ja, ni vet.

Jag är mycket avundsjuk på Emma som kommer att ha kortlådor med saker som hon ska kunna; jag ÄÄÄLSKAR kortlådor! Men min högsta dröm är en "labeling machine". Frågan är bara vad jag ska ha den till.
 

att ha eller inte ha... det är frågan

Gick nyss en runda på stan med Sambon, och inne på Åhléns (det enda söndagsöppna vi hittade förutom glasskulturen och Konsum) hittade jag en väska som jag funderar på att köpa. Jag vill ha en fin väska modell större men som ändå är av handväskemodell (ni vet vad jag menar).  Helt säker är jag ändå inte, men när vi pratade om den på vägen hem så sa Sambon att han tyckte mer och mer om den ju mer han tänkte på det. Alltså: ska jag köpa eller inte?




fortress of solitude

Jag och Sambon såg "Pirates of the Caribbean" igår på... um... femman tror jag. Till vårt stora nöje visade det sig att det var ingen mindre än Steve från Coupling som spelade rollen som tråkig man som ska gifta sig med den kvinnliga huvudrollen. STEVE!! Det blev en hel del skämt om "fortress of solitude", "Bruce's bar & grill" och "where're you going?" under kvällen. Hehe.

Första gången jag träffade på Steve var som Miles i "This life", nån som kommer ihåg den serien? Det närmar sig väl 10 år sen den gick i Sverige, men ändå? Sen dess har han i alla fall fastnat hos mig/oss som Steve, och det lär han inte ta sig ur. När han var polis i Miss Marple, så var han fortfarande Steve, och jag misstänker att han kommer att så förbli...

haha! bästa namnet!

Haha, jag har kommit på det bästa smeknamnet till Zlatans son Maximilian; MILAN! HAHAHAHAHAHA Milan Ibrahimovic! Måste pappa Ibra byta lag nu?



Kom på att då kan jag ju sjunga "Milan och jag, vi e från samma stad!"

dagens duktiga...dunder-innid!

Idag har jag...
  • ...genomlidit en extremt tråkig föreläsning om kvantitativ metod (och ja, det är ÄNNU tråkigare än det låter!)
  • ...pratat med Johan om döda whiteboardpennor, stickade tröjor och kår-killens gigantiska händer
  • ...planerat de två kommande seminarierna med Mia och Magnus.
  • ...lunchat Widerbergare med Sambon
  • ...köpt trosor och strumpor (sååå tråååkigt!)
  • ...lagat punkteringen på Vackra Svartens framdäck (jag hoppas i alla fall att det är helt!)
  • ...köpt ny framreflex, ringklocka och minilysen till Vackra Svarten
  • ...träffat Niklas (som förövrigt åker till Afghanistan först på måndag)
  • ...ätit pizza och druckit lustiga polska drycker med roliga kapsyler
  • ...tittat på "that 70's show", "Simpsons" och EM i gymnastik
  • ...fått reda på att Zlatan har fått en unge HÄR I LUND! (Sambon meddelar att den vägde ca 3 kg och heter Maximilian samt att polisen har kört ut journalisterna från sjukhusområdet)
  • ...och så har jag ju gosat Imelda också, lite då och då.

CSN, oh yeah!

Idag damp månadens CSN-pengar ner på mitt konto. OH YEAH! De flesta får snällt vänta till måndag! Moahahaha! Synd bara att CSN-tomtarna ännu inte verkar ha godkännt Sambons ansökan (strul med erkännande av österrikiska betyg) eftersom alla mina pengar tillfälligt får gå till räkningar. Men det är väl rimligt att AFB som enligt hyresrättsföreningen har en av landets bästa ekonomier ska ha rätt att höja hyrorna OCH börja ta betalat för bredbandet. Eller ja, det är ju inte de som tar betalt, men de slutade att INTE ta betalt.

BING! Dagens i-landsproblem

Hur kommer det sig att trean och sexan sänder samma Simpsons- och Family guy-avsnitt med bara någon veckas mellanrum? Jag trodde att de på något sätt hade med varandra att göra.

nytt utseende

Eftersom de har släppt designfunktionen fri här på webblogg har jag nytt utseende. Vad tycks? Ja, jag vet, det är lite struligt med texten och bilderna när bilderna är högerjusterade, men det orkar jag inte fixa nu! Jag har just jagat länkkoden som ändrade färg från en äcklig orange till en mycket finare ljusrosa.

Tur att man har nördiga vänner. Hehe. Oh yeah.

valdagen, en seger


Igår var det, som ni kanske märkte, valdag. Mitt första riksdagsval! Oh yeah! Jag har i och för sig röstat ja till euron samt stöttat liberala kandidater i parlamentsvalet, men den här gången var det RIKSDAGSVAL! Här tillhöger ser ni mig utanför Vegaskolan, nyröstad och redo (om än nervös) inför kvällens valvaka. Lustigt nog, vilket jag inte insåg när jag klädde på mig på morgonen, hade jag på mig en röd tröja. Men är det verkligen mitt fel att jag inte hade någon ren blå?

Vi gick direkt från vallokalen till Ramklints där vi införskaffade varsin liberal muffins att ha som valvaksfika.

Eftermiddagen spenderades med "Angels in America" (som jag spelat in kvällen före) för min del, och "Civ IV" för Sambon (som var mest nervös).

Slutligen blev klockan sju, vi satte på SVT:s valvaka och lagade mat. Efter nyheterna körde de vinjetten till "val06" varpå Sambon konstaterade att "den var oerhört svår att göra. Det svåraste av allt var att få Ohly att gå framåt!" 

Vi åt muffinsarna till vallokalsundersökningen "valu" och konstaterade att det trots allt faktiskt fanns en chans att vi skulle vinna.

Ju senare det blev, desto nervösare blev vi.
Det skiftade mellan blocken, antalet mandat skiftade med jämna mellanrum... Tillslut började jag göra andra saker också, för att uppehålla mig, samtidigt som jag hade ett öra
mot röstsiffrorna... Bland annat så sorterade jag mina tepåsar, och gjorde rent i badrumsskåpet där Malo lämnade en massa vax som hade satt sig på i princip allt.

Vi fick i alla fall rätt. Vi la våra röster på ett parti som bildar regering, trots att våra personvalskandidater inte kom in. Vi har hjälpt till med ett regeringsskifte!

Guds öga vakar över dig...

Innan jag går och lägger mig tänkte jag bara visa den här bilden som mamma mailade till mig för länge sedan. Det är ett fenomen som uppstår vart 3000e år och kallas the eye of God. Bilden är tagen med Hubble-telescopet.

the eye of god

Så tänk på det nu när du går och lägger dig; Guds öga vakar över dig oavsett om du tror på honom eller inte. Eller ja... det var ju ett tag sedan bilden togs så det kanske är borta nu...

OH! VILL HA!

OH! VILL HA!
Såg på Parkinson ikväll (av en slump) och upptäckte till min stora glädje att Alan Alda (Hawkeye ni vet) var gäst. Han var där för att prata om sin bok, sina memorarer, som heter "Never have your dog stuffed and other things I've learned". Jag vill ha! Bokus har den för 140 kr. I och för sig tillkommer ju då 19 kr i frakt, men jag kanske hittar något annat, eller någonannan som också vill beställa.


smask!

Jag såg igår på en blogg att GB har lanserat en ny smak på klassikern Sandwich, som förövrigt är min all-time-favourite.


Såhär glad blir man om man äter nya GB Sandwich Lussebulle.


Den kostar i och för sig 1 kr mer än vanliga, och jag föredrar nog originalet framför den här (och framför  pepparkaksversionen också) för VAD SLÅR EGENTLIGEN CHOKLAD??! Den här smakade som... lussekise med vaniljglass. Kan helt klart rekommenderas.

Jag ger den... 4 brännisar! *



* jfr. Bengt Frithiofsson på tv4, "Jag ger den.... 4 solar!"

En sista säsong med Bartlet...

Igår var det säsongspremiär för sjunde och sista säsongen av the West Wing (Vita huset för er som är ovana vid utrikiska).

Efter en kort resumé förflyttades vi tre år frammåt i tiden, till invigningen av "The Josiah Bartlet presidential Library" där president.. eller ja, fd president Bartlet möter några av sina gamla stabsmedlemmar. CJ har tydligen fått ihop det med Danny en gång för alla och Bartlet vill ha ett foto av deras unge!!! Will har tydligen kommit in i kongressen, Toby är i/vid Colombia.

Alltså. Jag hade verkligen hoppats på att CJ skulle komma på bättre tankar. Jag menar... DANNY! Honom har jag ju varit emot hela tiden! När hon var påväg att bli ihop med Simon (hennes livvakt för 4 säsonger sedan) så såg det ju ut som hon hade skaffat sig lite bättre smak.

Ett halvkärt återseende var i alla fall Oliver Babish, deras jurist som slog sönder en bandspelare med sin domarklubba eftersom den är "stuck on 'record'" när någon berättar för honom att presidenten har MS. Fast det är klart, jag har ju alltid tyckt bättre om Lionel, den förre chefsjuristen, med cricketslagträt som kallade Ainsley för idiot, Sam för kvinna och tjatade om Bahamas och paraplydrinkar (ni vet, Lionel!)


Gänget då det begav sig, samt Lionel med sitt cricketbat i högsta hugg


nyklippt!

OK, det här klassas som Y? eftersom min frisör faktiskt heter Douglas. Oh yes. That's right. Som mr. Adams himself!

I alla fall. Jag har klippt mig idag, och såhär ser (och såg det) ut.


-----före---------------- efter-----

Douglas fick bestämma eftersom han vet vad som blir bra. Nå? Vad tycks?

Nu brinner det i knutarna!

Nu brinner det i knutarna! Jag har ÄNTLIGEN fått tummarna ur och bokat tid hos Douglas. På fredag (imorgon för många av er som läser det här) kl 10:30 ska jag klippa mig! Återigen vill jag ha era åsikter, men den här gången verkligen jätteseriöst! HUR SKA JAG KLIPPA MIG!

Just nu är jag lite inne på en likadan lugg som Emilia, men jag vågar inte lägga upp en bild på henne innan jag har frågat snällt (jag planerar trots allt redan att stjäla hennes lugg! Hallå!) Så den kanske ni får se först imorgon.

Här kan du se mina tidigare luggplaner...



Här är Emilias lugg. Nå?

ny webkamera någon?

Alltså, jag hade pappas webkamera förut men nu har jag gett den till min kära SysterB som är i Tyskland i ett år. Det är bara det att jag saknar det lite ibland, faktiskt. Det hade jag inte trott. Det som känns värst är tanken på att Sambon ska få något jobb eller någon praktikplats långt bort från mig i vår, och att vi då ska vara utan att se varandra. I och för sig så var det så i höstas, för mig i alla fall eftersom han då inte hade någon kamera. Kanske ska man köpa en till honom också? Så kan han visa katten och lägenheten för sina österrikiska kamrater, och jag kan känna mig lite tryggare inför framtiden...

Nån som vet nån bra och billig modell?

Twentysomething...

Så var dagen kommen. 12 september 2006. Jag fyller alltså 21 år om någon timme. Jag kommer att vara en twentysomething... Diverse presenter, överaskningar och gratulationer har det blivit under dagen. €

Dagen började ganska tidigt, och jag fick ett sms av min söta lilla kusin Anna strax före kl 8. Det visade sig att mamma hade messat några minuter tidigare också och efter en liten stund kom Sambon in med tre gratulationskort. Ett var från hans föräldrar, ett från hans farmor och ett från honom själv. I de två förstnämnda fanns förutom gratulationer, lite kontanter (mycket uppskattat) och i det sista fanns ett löfte om att en present skulle komma under dagen.

Jag gick upp, åt frukost, och sparkade igång datorn och blev gratulerad av Haspe, SysterY och återigen mamma, som dessutom bjöd upp mig på lunch på Ideon (oh yeah, lyx!). SysterY kom strax efter över och hälsade på och hade då med sig dagens första födelsedagspresent; "Kaxiga tjejers guide till att få vad de vill ha" (ISBN: 9197572438). En rosa bok som bland annat bekräftar att när jag vill ha ett par nya helfräcka skor, så ska jag egentligen ha TRE par nya helfräcka skor! Oh yeah!

Vid halv elva gick jag upp på stan och mötte Sambon som hade varit på handledarmöte, och vi tog oss an uppgiften att bedöma huruvida jag skulle investera i ett par Dieseljeans. Det blev ett mycket positivt utslag och jag är nu 900 kronor fattigare, men ett par jeans rikare.

Strax före tolv cyklade jag upp till Ideon där jag, mamma och Laura alla åt "ostspäckad färslimpa med senapssås och potatisklyftor". Oh yeah! När vi så, helt fredligt, sitter och dricker kaffe och te på en liten atriumgård där uppe vid ekonomerna, ringer min mobil. Erica förklarar (väldigt gällt för mina förkylda öron) att hon och Majsan och Helena står utanförv vårt hus med planen att överraska mig på födelsedagen. Problemet var ju att Sambon nu hade meddelat att jag var på Ideon, och dessutom hade Majsans cykel nu gått sönder.

Slutligen fick vi tag på varandra utanför Gerdahallen, fast vid det laget hade Helena (som faktiskt har bättre saker för sig) blivit tvungen att dra hem. Jag fick i alla fall min födelsedagspresent, ett eget par boxhandskar att nyttja på terminens träningar. Oh yeah!

Efter föreläsningen kom jag hem, ganska trött och lastad med saker (kändes det som) och då visar Sambon upp en blomkruka med innehåll, inslaget i papper. Ett alldeles eget citrusträd! OH YEAH! Det har jag alltid velat ha!

Nu softar jag mest, efter en födelsedagspiyya på V.E.S.P.A. Pedan är här och tittar på fotboll med Sambon (de använder min dator eftersom den har större skärm, vilket lämnar mig med Sambons dator utrustad med tyskt tangentbord. Det tar bara jättelång tid att skriva på det när man inte är van...



övre raden: Boxhandskar. "Kaxiga tjejers guide...", citrusfrukten vi åt från trädet (faktiskt klart ätbar!), Imelda tykte att det var lite spännande med ett nytt träd, plantan står nu bredvid min orkidée (som ja, jag vet, inte egentligen ska ha direkt solljus, men det är bara då den blommar!)

undre raden: jag undersöker mina nya jeans, kortet från svärföräldrarna.

msn suger

msn suger

Såhär ser det ut när jag försöker logga in på msn. otroligt irriterande! Jag som väntar på mail från Mia innehållande hela/halva seminarieuppgiften tills idag, och nu måste jag logga in på hotmail varje gång jag vill se om det har kommit nåt! SUUCK! Planen var ju att Nancy skulle meddela med ett litet PLING när det kom så att jag kunde städa och plugga och lite så.

Meh. Inte snällt!



nya byxor

Jag och Sambon åkte till Nova idag för att båda behövde nya jeans (men jag mest akut), och för att passa på att besöka ÖB när de nu skulle ha billiga datorväskor för 17"are.

Först irrade vi runt lite på Nova, tittade bland annat på fina kläder på Spirit som tyvärr inte riktigt passade vår budget, men efter visst om och men hittade vi ett par jeans till Sambon på Jack & Jones som satt jättesnyggt.

Efter lite lunch vågade vi oss slutligen in på JC där jag hittade inte mindre än TRE par jeans av olika modell i hyfsat rätt storlekar. Efter att ha provat fyra par och kommit fram till att jag nog skulle ha de svarta manchester-crockersen eftersom Dieseljeansen som jag tyckte bäst om inte fanns i en mindre storlek. Jag gick ut ur provrummet och la tillbaka de par som inte skulle med hem men passade på att fråga om dieselparet fanns i 25". 
"Det fanns inga på bordet" la jag till när jag frågade killarna som jobbade där.
"Hmm... det fanns tidigare idag i alla fall" säger en av dem och börjar rota i högen på bordet jag precis hade pekat på. Hör och häpna: han hittade inga 25:or! Jag får helt enkelt knata till JC här inne i "city" imorgon för att se om de har ett bättre utbud.

crockerjeans

Mina nya manchesterbyxor.

När manchesterbyxorna var betalda knatade vi vidare till ÖB. Där fick jag leta länge innan jag slutligen hittade trälådan där de kvarvarande laptopväskorna låg. Naturligtvis fanns bara väskor för 15" skärmar kvar. Hmpf. Antagligen har alla Lunds ägare av 17" laptops uppmärksammat erbjudandet (129:- för en väska. Oh yeah) och rusat till ÖB redan när reklamen kom i torsdags (?). Jag står alltså fortfarande utan. Surt.

Är det så att någon känner att de absolut jättegärna vill köpa en väska till min lilla Nancy, så fyller jag år på tisdag, och vill helst av allt ha den här. (Men en vanlig svart går också bra. Egentligen.)

blå himmel vs. regnrusk

Igår insåg vi fördelen med regnrusket som har härjat en tid här i Lund: dagisbarnen är inne eller åtminstone tysta! Som det är nu, med blå himmel och strålande höstsol, springr dagisbarnen runt och skriker. Konstant. Än så länge har åtminstone inte William kommit hit, han är förödande för all form av ro här på området.

William är ca. 1½ år, har blå mössa och gråter ca. 90 % av tiden han är på dagis. Det man hör är ett illvrål, tätt följt av olika försök från fröknarnas sida att muta monstret, vilket brukar lyckas efter upp till tre minuter. Tyvärr hjälper bara mutan i ca. 45 skeunder vartefter det börjar om från början och William gallskriker.

Det absolut värsta är att barn som ni kanske vet sympatiskriker. Efter ungefär 20 minuter börjar andra barn stämma in i gråtandet vilket ABSOLUT inte är störande på något sätt! Det känns väldigt genomtänkt att de har placerat ett dagis på ett område med studentbostäder eftersom studenter, till skillnad från andra människor, aldrig är hemma på dagarna, och definitivt aldrig behöver studiero i hemmet. Tur. Och argumentet att dagiset är här för att studenter med barn ska ha nära dit känns väldigt berättigat när man varje dag ser 30-40 föräldrar som kommer i bil eller med cykel för att hämta barnen.

Regnrusket håller i alla fall barnen inne...

Och vi som trodde att skor var det bästa som kom i skokartonger

Jag och Emma som trodde att skor var det bästa som kom i skokartonger fick båda ett rejält ha-begär när jag hittade det här på amazon.co.uk. The Bartlet Years. Oh yeah!

Lite synd bara att jag och mamma redan har säsong ett och två, annars hade det här varit den perfekta presenten från alla er till lilla mig på tisdag!

Riskgrupp 1

Så var jag hos tandläkaren idag (äntligen).

Först fick jag ju då vänta i 25 minuter innan jag fick komma in - jag var nästan 10 minuter tidig och de ca. 17 minuter sena. Väl inne så sitter tandläkaren och tittar mycket fundersamt på remissen som tandregleraren skickade (han ansåg att jag hade tappat en plomb, något jag inte har märkt av).
Tandläkaren: "Alltså.. har du precis avslutat tandregleringen?"
Jag: "Ja. I januari."
Tandläkaren: Jaha... det var ju... lite konstigt. Var det något alldeles speciellt då eller?
Jag: Ja, jag opererades för käkställningsfel för ett år sedan snart. De flyttade alltså överkäken och hakspetsen.
Tandläkaren: Men vaddå.. bet du snett eller nåt?
Jag: Ja, jag hade öppet bett och har fortfarande korsbett, för kirurgen ansåg att det var ett onödigt stort ingrepp att flytta båda käkarna.
Tandläkaren: Aha... ville de att du skulle ha vuxit färdigt ordentligt eller varför väntade de så länge? Bet du inte ihop eller?

Jösses. Jag trodde inte att man kunde vara så okunnig, särskilt inte inom ett område man faktiskt är utbildad! Det absolut sjukaste var att hon i andra handen hade någon form av "röntgenhistoria"; en karta med små röntgenbilder från den tiden då jag fortfarande hade mjölktänder!

Efter att hon hade petat i min mun med den vassa pinnen, skrapat bort en massa cement som tandregleringen lämnat kvar, putsat med den knallblåa tandkrämen ni vet och blåst lite allmänt på mina tänder så visade hon mig de gamla röntgenbilderna eftersom hon hittade något intressant (!); de första bilderna var från tiden då jag fortfarande hade mjölktänder, och av bilderna att döma så bet jag faktiskt ihop! (ojoj, lång mening!) Det var lite sjukt faktiskt. Synd att jag är avslutat fall på kirurgen, annars hade jag frågat nästa gång jag gick dit...


I vilket fall som helst så gjorde de en ny riskbedömning för mitt friskvårdsavtal och konstaterade att jag fortfarande är i riskgrupp 1, alltså den bästa och billigaste gruppen. Oh yeah. 420 kr om året here I come! Plomben som tandregleraren hävdade att jag hade tappat var bara min vanställda sexårstand och den gamla "lagningen" som min gamla tandläkare slängde dit en gång i ett desperat försök att göra något åt de missbildningar som alltid varit där. Den såg dessutom ut som vanligt.

...och yey!

Fick ett mail från Jonas på romanska, och yey! Jag får tillgodoräkna mig texterna från förra terminen så jag behöver alltså INTE göra om dem. Najsigt värre.

Är det förresten någon som har nån bra biofilm att rekommendera? Vi har en rabattkupong att utnyttja före 17e september...

Thank you for smoking! - minst fyra brännisar!

Igår var jag och Sambon på bio och beskådade den nya filmen och politiska satiren "Thank you for smoking!". Kort sammanfattat? SE DEN!

Nick Naylor är talesman för tobakslobbyn, och han är bra på det. Han konstaterar att sålänge man argumenterar rätt så kan man aldrig ha fel. Han reser land och rike runt för att träffa företrädare för filmindustrin (för att diskutera eventuell produktplacering), medverka i och försvara industrin på talkshows där han bland andra konfronteras med en cancersjuk 15åring som "nu har slutat röka och inte längre tycker att cigaretter är coola". Det sjukaste av allt är att han har med sig sin son (ca. 12 år) på resan.

Tillsammans med kollegor från alkohol- och vapenlobbyn jämför han vem som företräder den dödligaste industrin ("270 personer per dag? OOOJ! VILKEN TRAGEDI!") och de kallar sig the "MoD squad" (Merchants of Death).

Och för er som inte bara är ute efter en träffsäker satir med lysande skådespeleri och som faktiskt lyckas hålla sig undan de alltför amerikanska moralpredikningarna, finns Adam Brody med som en söt (men hans karaktär verkar nästan lite hög) och ovanligt snabbpratande assistent. Ögongodis.

Jag ger "Thank you for smoking" minst fyra brännisar!

tid hos tandläkaren!

Yey! Idag blev vi indelade i grupper och fick därmed våra slutgiltiga scheman. Till min förargelse upptäckte jag att gruppen jag hade skrivit upp mig på har seminarium 15-17 torsdag nästa vecka, vilket krockade med min tandläkartid (i obygden) kl 15 samma dag.

Väl medveten om att jag nu antagligen skulle få vänta ytterligare en månad på att de ska titta på den där tanden som tandregleraren hävdar saknar en plomb (jag tycker att den ser ut och känns som vanligt, men tja.. jag har tandförsäkring!). Duktig som jag är ringer jag upp folktandvården och efter några signaler får jag svar. Efter en kort presentation av läget börjar receptionisten bläddra i datorn. "Hmm... jag har en återtid den sjunde klockan sexton och trettio. Det är den här veckan alltså!" Oh yeah! till och med en TIDIGARE tid, vilket gör att det blir överstökat ännu fortare!


Hmm... nu måste jag gå och borsta tänderna. Jag känner skuldkänslorna komma smygande...

Är Krokodiljägaren faktiskt död nu?

DN skriver idag att Steve "Krokodiljägaren" Irwin har omkommit efter att ha stuckits i bröstet av en stingrocka vid en undervattensfilmning. Är han verkligen död den här gången? Det har ju ryktats om hans död tidigare också, men då var han "bara" kraftigt skadad.

Nu har han alltså kastat in handduken. Lite synd, för även om han var galen så var han ju oerhört kunnig på sitt område.

söndag

Det är söndag. Nyss var det ganska fint väder, men nu har molnen (och eventuelt regnet) kommit tillbaka. Imorgon börjar skolan på allvar.. *suck* Men jag ska i alla fall få låna lite böcker av Majsan! Ohyeah!

terminsstart...

Igår kväll var det alltså upprop/introduktion på StatsB. Där var INGEN jag kände, och de som sa saker verkade inte särskilt... begåvade. T.ex. verkade det inte gå in i folks huvuden att de skulle lämna in LADOK-utdrag som styrkte deras behörighet om det var så att de hade läst StatsA vid annan ort. Inte ens när studievägledaren meddelade att alla som var osäkra bör göra det för att snabba på processen verkade diskussionen avslutad.

Lite illa är också att jag inte vet vad jag ska välja för inriktning efter metodkursen. Just nu lutar det åt "Samarbete och konflikt i internationell politik" som första, sedan "att bygga demokrati" eller "förvaltning, organisation och ledarskap" i någon ordning, men jag har inte bestämt vilken.

Förut funderade jag på Utrikespolitisk analys, men förutom att det verkade ganska tråkigt så var Björn lärare och jag tycker ganska illa om honom. Vet inte riktigt varför faktiskt...

hits