Thank you for smoking! - minst fyra brännisar!

Igår var jag och Sambon på bio och beskådade den nya filmen och politiska satiren "Thank you for smoking!". Kort sammanfattat? SE DEN!

Nick Naylor är talesman för tobakslobbyn, och han är bra på det. Han konstaterar att sålänge man argumenterar rätt så kan man aldrig ha fel. Han reser land och rike runt för att träffa företrädare för filmindustrin (för att diskutera eventuell produktplacering), medverka i och försvara industrin på talkshows där han bland andra konfronteras med en cancersjuk 15åring som "nu har slutat röka och inte längre tycker att cigaretter är coola". Det sjukaste av allt är att han har med sig sin son (ca. 12 år) på resan.

Tillsammans med kollegor från alkohol- och vapenlobbyn jämför han vem som företräder den dödligaste industrin ("270 personer per dag? OOOJ! VILKEN TRAGEDI!") och de kallar sig the "MoD squad" (Merchants of Death).

Och för er som inte bara är ute efter en träffsäker satir med lysande skådespeleri och som faktiskt lyckas hålla sig undan de alltför amerikanska moralpredikningarna, finns Adam Brody med som en söt (men hans karaktär verkar nästan lite hög) och ovanligt snabbpratande assistent. Ögongodis.

Jag ger "Thank you for smoking" minst fyra brännisar!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits