Julen och lite mellandagar

Så. På Ercans begäran får jag väl blogga lite om julen.

Såååå... vad har hänt?

Hmm...

Ok, vi julhandlade på Lördagen (med stort L. Lönelördag, och Lördag två dagar före julafton). Jag hade rekat lite på fredagen, så vi klarade av alla julklappar Sambon hade kvar att köpa på mindre än två timmar. Sen fikade vi i Gallerian och bestämde oss för att leta nya skort till honom också, och det gick även det mycket snabbt. Därefter tog vi tunnelbanan till Sundbyberg så att ICA Maxi skulle ligga på vägen hem istället för att bli en extra tur. Vi köpte de absolut sista sakerna (typ choklad till Sambons farmor och sådär) samt en fryspizza som vi sedan delade på innan vi tog vår packning och katt och drog iväg på Evitas första juläventyr (som naturligtvis börjar på Sundbybergs pendeltågsstation, var annars?). Jag fick "betala" fyra stämplar för att åka till Bro, istället för sedvanliga tre. Sambon frågade spärrvakten varför, och svaret blev "för att det kostar fyra stämplar". Naturligtvis.


Vi blev hämtade i Bro, och när vi slutligen kom fram till julhuset så tog jag in Evita direkt till stora huset. Hon var inte helt nöjd, och fräste och morrade (som Imelda!) åt kusin Hjalmar, men han tyckte bara att det var lite intressant att det kom en liten kattflicka, tills han tröttnade på att hon var så sur och istället gick sin väg. Sambon och Mr Hanky åkte efter maten ner till affären och köpte fem backar Nygårda julmust. Två och en halv av dem skulle komma att användas i det årlga julmustrejset.

På lillejulafton (är det ett eller två ord? Ett ord känns bättre för att få rätt betoning, men man vet aldrig.) Var det inga spektakulära saker som hände. Det var inslagning av paketer, och på seneftermiddagen kom Sambons farmor, och så. Allt var som det ska vara.

Julaftons morgon kom, och vi bestämde att vi skulle börja öppna julklappar efter Kalle Anka (som vi för en gångs skull faktiskt såg på!) och sedan göra uppehåll för "Karl-Bertil Johnsons jul" klockan sju. Halv två gick Mr Hanky och tomtade för sin flickväns små kusiner, och han var en rejäl tomte när vi hade stoppat tomtedräkten (som bestod av mjukis byxor och tröja från Åhléns) men kuddar, jackor, handskar, halsdukar och vad annat vi nu hittade i huset.
Julaftonen var även första dagen som Evita var riktigt nöjd med att vara inne i storahus, och hon hittade en praktisk plats under granen, skyddad av alla julklapparna, där hon kunde ligga och sova större delen av dagen.

Vi började öppna klapparna, och de var många och fina. Jag fick många av sakerna jag hade önskat mig, och så även de andra. Bland de fina saker som återfanns i min julklappshög var skjortor, strumpor, två exemplar av Doris Lessings "om katter", en kofta (som tyvärr var felsydd och jag fick reklamera den efter att bara ha haft den på mig i en halv dag, men jag kanske får tillbaka den när Danmark har bestämt vad som ska hända), en origosalladsskål,
en fin rosa filt, en extern hårddisk, smink från make up store och en massa annat som jag inte kommer ihåg just nu. Det mesta har jag lämnat i Sambons lägenhet för att jag inte hade plats att ta med det hem. Totalt spenderade vi fyra timmar med att öppna paketer.

Juldagens morgon kom. Fortfarande ingen snö, snarare fler plusgrader. Sambon och Mr Hanky drack 25 julmust var och spelade "Age of Empires" (?), precis som de brukar. Jag fixade lite med min uppsats och på kvällen fick vi sitta i vinkällaren och posera för kameran för att det ansågs behövas nya foton på just oss i vinkällaren.

På annandagen var det äntligen dags för mellandagsrea, och jag och Sambon åkte före och lämnade Evita och bagaget i lägenheten innan vi vände tillbaka och mötte upp de andra på Barkarbys Outlet. Jag investerade i en skjorta från The Shirt Factory samt en svart-vitrandig tröja från Filippa K som jag har haft ögonen på ett tag. Jag fick den för under halva ordinarie pris, vilket kändes bra när vi någon dag senare var på Åhléns City och den där inte ens var med på mellandagsrean, utan fortfarande kostade 900 kr. På vägen hem drog vi runt lite i Solna Centrum och tittade på saker, bland annat hittade vi en Sony Bravia 40" full HD bla bla bla. På kvällen kollade Sambon runt på internet och kom fram till att den nog var en bra tv.

Den 27e (har den dagen något särskilt namn? Tredjedag jul?). OK, tredje dag jul, strax efter öppningsdags, så köpte vi ovannämnda TV på Expert. Eller ja, Sambon köpte den, jag var bara moraliskt stöd. Efter att ha installerat den i lägenheten och så, hoppade vi iväg till ICA Maxi och där blev investeringen ett PS3 samt filmen "Wild Hogs" på blu-ray. Härligt. Jag kan ju säga som så att det blir förbaskat bra bild... Och "Wild Hogs" är en mycket rolig film.

Den 28e tittade vi på tv, städade en del, tvättade lite och jag fixade med min uppsats igen. Inte så mycket intressant hände under dagen. Vi lagade mat, ryggbiff med ungsrostade rotfrukter och rödvinssås, drack rödvinet som inte fick plats i såsen, tittade på tv och åt glass, sen drack jag två Xide (mycket intressanta och goda smaker för övrigt!) och Sambon drack två öl vartefter vi gjorde oss fina och knatade iväg till gamla filmstaden. Där, på en trevlig restaurang hade Sambons arbetskamrat och några av hans vänner en fest som var trevlig. Det blev inte jättesent, för jag skulle ju åka hem dagen efter.

Så kom den 29 december 2007. Vi tittade på tv. Fixade lite till med städningen och så. På någon kanal hittade vi "jorden runt på 80 dagar" med Steve Coogan och Jackie Chan som var väldigt underhållande. Sen tog vi oss till MAX och skaffade middag, till vilken vi fick se delar av "Peter's Friends" (äntligen!). Den är rolig, även om det är väldigt mycket tragik också. Men såååååå bra skådespelare!

Slutligen tog jag och Evita tåget hem till Lund, och det är där vi nu är. I Lund. Med inget riktigt så pressande att göra, som att skriva uppsats. Och sova, om man är katt.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Bill Bailey, Argos




The Narnia of house hold goods...

Och vill ni veta något häftigt?

...Jag har beställt en bok som nu finns att hämta på riksdagsbiblioteket i Stockholm. Hihihi. Fancy.

Så det ska jag göra på fredag!

julavslutning, uppsats och lite sånt

Igår var det dubbel julavslutning för min del. Först jobbade jag sista passet innan jag åker norrut för julen, och sen var det julavslutning på tisdagsklubben.

På jobbet fick jag fina julklappar, dels en låda aladdin som jag KANSKE delar med mig av, om ni är riktigt snälla, och sen en bok om läsandets historia också. I boken låg ett fint juligt bokmärke som hade en fin liten knapp på sig som det står "library lovers" på. Finfint. De hade dessutom uppskattat chokladen som jag och Ercan gav dem i förra veckan, vilket ju var trevligt!

Sen var det bara att dra vidare till Magasinet för julavslutning med tisdagsklubben. Först kollade vi lite på Ugly Betty i väntan på Andreas och Daniel. När de väl hade dykt upp, Daniel hade dessutom med sig trevligt sällskap, så satte vi igång kvällens Houseavsnitt.

Kakan var god, vi drack te och glögg och åt praliner som Erica (inte Ercan, utan den andra) hade fått på ICA respektive köpt i Schweiz, och när vi hade sett kvällens tre avsnitt så fick jag våffla Daniels hår. Mycket fint blev det, men ni får vänta lite på bilder, Andreas måste lägga in dem i datorn först, och sen skicka dem till mig.

Jag och Ercan hade julklappsbyte också. Jag fick Brideshead Revisited (eller rättare sagt: Gensyn med Brideshead, eftersom det är den danska utgåvan av dvd:n) på DVD samt en Hello Kitty-pysselbok. Ercan fick Hugh Lauries debutbok The Gun Seller samt de första nio avsnitten av House s 4 (fler har inte kommit än) och dessutom, som en extra bonus, Harry Potter and the Order of the Phoenix. House och Harry Potter var dock på cd-skivor, men jag hade gjort fina omslag till fodralen i alla fall!

Nu blir det inget mer Bill och Bull det här året, om man inte räknar eventuella sms eller msnkontakter. Men sen, i januari sätter det igång ingen!


image492

image493

God jul allesammans!

Sen har jag snart skrivit 2000 ord på min uppsats! Och det är slutgiltig text jag pratar om då! Sen har jag kanske.... 500-700 ord anteckningar också, som jag ska utveckla och skriva in i uppsatsen. Så det så!

Handledning, julemys, julshopping och lite fika.

I torsdags hade jag så min handledning. En halvtimme sent kom han, eftersom han när vi bokade tiden trodde att han undervisade till tre, men det hade visat sig vara till kl 4 istället, så där satt jag i trettio minuter. Vrålnervös var jag, men hade ändå spenderat tre dagar med att råplugga på allt jag skrivit i uppsatsplanen för att kunna försvara den med mitt liv. Så sätter vi oss ner och han letar fram pappret. Tittar lite eftertänksamt på det och säger "men det här ser väl bra ut. Jättebra. Bra! Kör på det!" Sen sependerade han 10-15 minuter med att lovprisa hur oerhört intressant idéen är. Så nu känner jag absoult ingen press att skriva en fantastisk uppsats. Inte då. Nej. Absolut inte. Det är inte därför jag planerar att besöka riksdagsbiblioteket på fredag...

Efter handledningen drog jag runt lite på stan och köpte en julklapp till mamma, och en till julklappsbytet på Syster Y:s glögg och lussekväll. En mycket fin liten spargris blev det. Sen träffade jag på SysterB och vi åt lite på Espressohouse innan vi drog hemmåt i Lussenatten. Vi glöggade och hade oss halva natten, och julklappsbytet var en hit. Evita var dessutom mycket söt som lussekatt.

I fredags kväll åkte jag och Ercan med pappa in till Malmö när han skulle till julfesten på jobbet, så att vi skulle kunna köra bilen tillbaka till Lund. En liten tur på IKEA blev det, och till och med en liten juleklapp!

Igår kom årets stora shoppingrunda; julshoppingen i Köpenhamn. Det var jag, Ercan och Mathias, och jag åkte hemmifrån halv nio på morgonen och var hemma igen efter sju på kvällen. Nästan 10 timmars shopping och resor. Men så mycket bra presenter vi hittade! Hehe. Och jag investerade i Foo Fighters "Skin and Bone" för DKK 49,95.

Hur mycket träningsvärk man dragit på sig upptäckte jag inte förrän idag när jag och Ercan cyklade hem från NOVA, där vi shoppat i fyra timmar. Ännu fler presenter är nu avklarade. Men jag har ont i hela kroppen....

Läskigt...

I eftermiddag har jag handledning. Vi får se om jag bloggar efter det eller är alldeles för stressad och deprimerad för det.

Vi har i alla fall börjat planera årets sista housekväll på tisdag. Sen är det jul ungefär... Och jag som bara har köpt en julklapp!

Önskelista!

OK, det lackar mot jul. Eftersom jag fick viss kritik i september för att jag inte la upp någon önskelista på bloggen, så gör jag väl det nu inför tomtedagen.

Jag önskar mig...

  • ...en extern hårddisk.
  • ...skjortor/blusar/toppar att ha till kostymen i vår
  • ...trådlös router
  • ...Saga af Götheborg-väskan (se tidigare inlägg)
  • ...bra böcker att läsa
  • ...Spearmints skiva "Paris in a Bottle"
  • ...Simpsonsfilmen på dvd kanske? Vet inte riktigt....
  • ...en fancy/rolig lunchlåda
  • ...ögonskuggebas från Make up store (ögonskugga av nyansen "vanilla")
  • ...sån concealer från Make up store som heter blue (täcker blå områden)
  • ...west wing säsong 5 på dvd
  • ...kanske nåt mer som jag inte kommer på just nu



Att bygga en säng

Steg 1: Gör plats för sängen. Städa gärna också..

image475

Steg 2: Placera ut paketen med sängdelarna i

image476

Steg 3: Identifiera skruvarna

image477

Steg 4: Försök förstå dig på beskrivningen

image478

Steg 5: Börja sätta ihop sidorna

image479

Steg 6: Skruva skruva...

image480

Steg 7: Packa upp sängbotten

image481

Steg 8: Placera sängbottnarna i sängramen

image482

Steg 9: Packa upp bäddmadrassen

image483


steg 10: Bädda!

image491


På besök hos pojken

Förra torsdagen packade jag och Evita vår väska och tog tåget till den kungliga huvudstaden. Syftet med resan var att träffa Särbon. Tågresan gick bra, vi sov mest för vi var så trötta. Evita är numera en van tågresenär. Vi kunde dessutom ta oss till Solna utan problem, fast det var lite jobbigt att det var fullt med stenar överallt på marken när den stora resväskan skulle dras. När Särbon kom hem åt vi pizza respektive hamburgare från den lokala pizzerian och tittade på tv.

Fredagen så var jag och Evita hemma i lägenheten mest hela dagen och pluggade lite men tittade även på spännande saker på tv; Daniel Radcliffe var på Ellen Degeneres show, och the OC är ju så spännande! (För att inte tala om Emmerdale. Men that goes without saying...). Sen hämtade jag Särbons kostym som han lämnat in på kemtvätten tvärs över gatan, och knatade sedan iväg till ICA för att proviantera för kvällen. Till kvällsmat blev det pasta och köttfärsås med lyxig sallad jag köpt på lösvikt (smask! och smart!). Till efterrätt åt vi Ben&Jerry's Chocolate Therapy. Smask. Och så såg vi nya futuramafilmen och några avsnitt från simpsons säsong 19.

Lördag. Vi gick upp tidigt, men kom ändå inte iväg förrän vid halv elva. Pendeln till Jakobsberg och sedan bussen till Barkaby för att gå på IKEA. Det blev en till 90säng, och en sängram 180x200, en MALM mellanbrun. Efter IKEA gick vi på OnOff och tittade lite på platt-tv. Det skulle inte sitta helt fel med en sådan, nej. Särbon hoppas på en julbonus att shoppa TV för. Jag hann knappt innanför dörren i lägenheten innan jag behövde gå igen, jag skulle träffa Haspe för en fika. Vi hittade varandra efter lite om och men inne på NK, och gav oss av på en mycket svårare jakt: ett kafé med sittplatser mitt i julruschen. Slutligen såg vi två lediga stolar på Espresso House i Gallerian där vi slog oss ner. Haspe beställde en baguette och en cola, och fick en macchiato (stavas det så? jag har ingen aning, jag dricker inte kaffe). Slutligen lyckades vi förhandla oss till en rostad bagel av något slag som han kunde äta, och jag drack en cola och åt en pepparkaksmuffins. Smask. Mycket trevligt var det i alla fall.

När jag så kom hem tog det kanske tre-fyra minuter innan killen som har hand om ikeas utkörning ringde och sa att sängen hade kommit och att vi gärna fick komma ner och släppa in honom. Särbon åkte ner och kom snart tillbaka med en hiss full med grejer och en budkille som bärhjälp. När vi fått in allt i lägenheten så pallrade vi oss iväg till ICA för att införskaffa ingredienser till kvällsmaten och julbaket. Till mat blev det
julmustkyckling, som VERKLIGEN kan rekommenderas. Efter middagen satte vi ihop sängen, ett projekt som tog lite längre tid än jag hade trott, mest för att det var så hysteriskt många skruvar som skulle skruvas i. Vi sov i alla fall mycket gott den natten.

Söndag. Vi sov som sagt Mycket Gott, och försov oss lite dagen efter. Vi skulle ha över Särbons familj på adventsfika och jag skulle baka lussekatter. Jag kom igång sent och fick dessutom göra en ltien utflykt till Lidl för att införskaffa jäst, eftersom vi tydligen hade glömt det dagen före. Jag testade ett nytt recept, mot bättre vetande, som innehåller kesella. Jag blev inte nöjd. Jag borde ha tagit det som Ercan skickade till mig, eftersom jag vet att det är bra. Jaja, det är lätt att vara efterklok.

Gästerna verkade uppskatta fikat i alla fall, men när de hade åkt hem och det var dags för middag så orkade vi inte med några stora kökskonster, och istället så provade vi Donkens nyheter. Köttbullar i Happy Meal och Big'n'juicy och julmust var väl de stora förändringarna. Och det var väl gott.

Måndag kommer alltid, av någon outgrundlig anledning. Jag pluggade lite. Tvättade lite åt Särbon och gick sedan och införskaffade ingredienser till kvällens middag; sushi! Evita ville som vanligt väldigt gärna smaka. Helst ville hon ha sjögräset man har runt, och riset när det är vinäger i. Men avocado satt inte heller fel.

Tisdag. Dags att åka hem. Jag lämnade in en kostym på kemtvätt åt Särbon, pluggade lite, packade och sen tog jag och Evita tåget söderut. Kvällen spenderades sedan på Magasinet med att titta på House och fika med tisdagsklubben. Nu är vi tillbaka i vardagen... Men snart är det jul!

Måste vänta till januari!?



House är inte tillbaka med nya avsnitt förrän i januari! Vad ska jag ta mig till? Bara för att manusförfattarna strejkar (för det skulle säkert inte vara något juluppehåll annars, nejdå...) Det är inte rättvist!

Är det bara jag eller är det verkligen Donna som ska vara patienten? Jag hoppas Josh är hennes partner i så fall. Hihi.

hits