Nu är Nallen hemma igen!

Igår kväll åkte jag och mötte Sambon på Malmö C - han hade fyra väskor och många kilos övervikt som bagage. Trots att hans stora resväska vägde 24 kg (gränsen är 20) och hans 3 handbagage också vägde en hel del så slapp han överviktsböter. Trevligt trevligt!

Imelda kände igen honom, och spann direkt när hon blev gosad - klart att det var skönt att husse var hemma tyckte hon nog.

Sen var det dags för mat och presenter - Sambon fyllde ju år under karnevalen och fick därför 2 karnevalströjor av mig samt en
juridicumtröja eftersom han hade slängt en av sina gamla nu när han skulle återvända till Sverige.

Imelda fick sitt favoritgodis och blev mycket glad.

Jag däremot fick den bästa presenten för UTÖVER att jag fick tillbaka min älsklingsnalle, fick jag tre kakor Milka-fooklad och dessutom en helt underbar liten mjölk/gräddkanna från hotel Sacher som jag har önskat mig sedan vi fikade där i påskas.


mjölkkanna

nu är nancy kommen...

Nu är Nancy kommen, nu är Nancy här!

Hon är jätteblank och fin, och har till och med en liten fjärrkontroll! Jag tror att vi kommer att trivas ihop!

idag: Nancy, imorgon: Nallen!

Ikväll kommer ett paket till mig, och jag misstänker starkt att det är min nya Nancy-dator. Och imorgon kommer det bästa paketet av alla: nallen kommer hem! Yey!

en god nyhet i alla fall...

En god nyhet jag fick idag var i alla fall att jag fick VG på JÖKEN (Juridisk översiktskurs för er som inte är universitetsskadade). Trots att jag bara fick G på allmän handelsrätt, men åtminstone 32 poäng, så har jag chans att få VG på hela kursen. YOUPPIE!


Och nu är det bara 6 dagar tills min älskling är hemma! Så det är TVÅ bra saker. Plus den bra prestandan på Nancy II. Men jag har ännu inte haft nån lycka med min bildjakt.... snyft.

R.I.P nancy... *snyft*

För ganska precist ett år och sju månader sedan fick jag min älskade dator Nancy hemlevererad. Eller, den levererades till min far som officiellt hyr den, varpå han kom hem med den till mig. Som jag nyligen berättade, gick elkontakten sönder och kära lilla Nancy fick åka på "spa". They're comming to take me away haha...

Ikväll ringde far i alla fall. HP hade kontaktat honom och meddelade att det var lönlöst. Inte ens ett nytt moderkort hjälpte. Jag får en helt ny dator.

Nästan panikartat ringde jag till HP service för att kolla om det fanns någon som helst möjlighet att få tillbaka den gamla hårddisken. Tyvärr. De plockar tydligen isär de datorer som inte skickas tillbaka till kunden, och stoppar delarna i kartonger och lägger i ett stort lager någonstans. Han kunde inte ens säga var i världen datorn befann sig. GRRR!

Farväl kära bilder. Några har jag back up på, men långt ifrån alla. Det är väl framför allt dem jag saknar. Det mesta andra går att återfå, men... bilderna...

Alltså: är det nån av er, kära vänner, som jag har skickat bilder till de senaste månaderna, som ni har kvar? Kan ni då tänka er att skicka dem till mig igen? Snälla? Snällasnälla?



Det enda jag kan glädja mig åt är att prestandan tydligen är skitbra på min nya - vilket den iofs var på min gamla också, fast den här är ju 1 ½ år bättre. Men det är en mycket liten tröst...

Den nya (Nancy II) blir enligt uppgift en HP dv8288ea. Kolla upp det om ni vill!

nike+ och iPod nano

Ett sånt här kit hade man kunnat skaffa sig om man hade en Nano - då hade jag kanske till och med börjat springa eller så.

http://www.apple.com/se/ipod/nike/gear.html


Fast.. jag har ju inte ens råd att köpa ett par nya skor som det skulle funka med...

blodgivare, livgivare

DN skriver om den akuta blodbrist som råder på olika platser i landet.

I gymnasiet gjorde jag och tre av mina klasskamrater vårt projektarbete på uppdrag av blodcentralen i Lund, vår uppgift var att komma med förslag på hur man ska få fler unga att ge blod. Det vi framförallt kom fram till var att det behövdes sk. blodambassadörer i skolor (och naturligtvis på arbetsplatser och liknande) som kan informera om blodgivning, peppa andra och kanske ordna gemensama besök/blodgivningstillfällen.

Att ge blod är en väldigt enkel process. Det är inte alla som får ge eftersom den svenska sjukvården, till skillnad från endel andra länders, är väldigt måna om att få bra blod.

Jag tycker att alla som har fyllt 18 år och anser sig vara friska ska ge sig iväg till närmaste blodgivnings...plats för att åtminstone testa om de får ge. Det spelar inte någon roll att du är rädd för sprutor - se det som en form av självterapi.

 Tänk på att om det var DU som var bokad för en operation och plötsligt fick veta att det fanns för lite blod för att genomföra op:n, hur skulle du känna dig? Och om DU skadas i midsommartrafiken, så förutsätter DU att NÅGONANNAN har lämnat blod för att DU ska överleva.

Eller tänk på 12åringen med leukemi som behöver blodkroppar, eller det nyfödda barnet som inte överlever utan en blodtransfusion. Är din sprutskräck viktigare än det? Är det inte dags att du tar ett djupt andetag och växer upp? Alla är rädda för något, men varje dag trotsar människor sina värsta fobier för att göra det som är rätt. Kanske kan blodgivning förändra ditt liv.

Det minsta du kan göra är att kontrollera om du får ge blod överhuvudtaget!



Läs mer på...

www.geblod.nu

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=145&a=553941&rss=1399



nedrans moderkort!

nancy

Som jag tidigare har nämnt så är min älsklingsdator Nancy på "spa". Elkontakten blev glapp och tillslut så orkade hon inte ladda upp bateriet igen och gick helt enkelt och dog.

Idag har det gått unge fär 10 arbetsdagar, lite beroende på hur man räknar (attans nationaldag att vara helgdag!) så jag ringde till HP hemdatorsupport, och fick tala in mina uppgifter på en telefonsvarare så skulle de skicka ett sms till mig som meddelade statusen på reparationen.

Jag fick nyss det väldigt upprörande meddelandet "ett nytt moderkort har beställts till er dator." Herregud! det här kommer att ta månader!

Det värsta är att jag inte har tillgång till min internetbank nu, utan måste ge mig av till handelsbanken och försöka fixa det på något sätt...



Nåja.. pågår det här länge till så får jag börja sjunga "they're comming to take me away haha, they're comming to take me away haha, hihi hoho to the funny farm...."



våga vägra sommarlovsmorgon!

Ryktet har nått mig att det är Nic från Nic and the Family som leder årets sommarlovsmorgon. Det har bekräftats av tidningarna och det faktum att programmet heter "hej hej sommar!" en referens till en av de störigaste låtar som någonsin har producerats - "hej hej Monica".

Jag tänker vägra sommarlovsmorgon i år. Vi ska inte uppmuntra personer som producerar sånt skräp som Nic and the Family gör/gjorde. Min personliga åsikt är att vi ska avskaffa dokusåpakändisen om de inte faktiskt handlar om talang på något sätt (Project: Runway, Idol, Topmodel osv...). Vidare ska de som eventuellt blir berömda genom skräpsåporna (Big Brother t.ex.) absolut inte ska tillåtas på TV igen.


10850-94

våga vägra sånt här!

människor med för mycket tid och för lite liv

I eftermiddags kom jag hem från Österlen, och när jag väl hade tittat på reprisen av "Grey's anatomy" och på ett simpsonsavsnitt samt skype:at med sambon så var det inte så mycket intressant kvar att göra. Bra TV blir det inte förrän om en halvtimme (en timme simpsons) och Sims 2 har jag inte på den här datorn. Trött i huvudet var jag också - det har varit ganska mulet och kvavt i luften idag.

I alla fall. Jag satt och tittade på IMDB i största allmänhet (först för att se varför jag kände igen huvudpersonen i en film jag tittade på i GA-reklampauserna och sen tittade jag på trailers för nya och gamla filmer. Plötsligt kom jag på att jag inte är uppdaterad om ett preliminärt relese-datum för den sista Harry Potter-boken.

Jag skrev in "Harry Potter 7" i google-sökfältet och bland de första siterna jag hittade fanns
mugglenet.com - en sida för personer med för mycket tid och för lite liv.
 
 
Glöm inte att delta i omröstningen "
12 months later... Hogwarts's former Potions Master: hero, or Judas wannabe?" (finns till vänster på sidan...)

bara två veckor kvar!

nu är det bara två veckor kvar tills Sambon kommer hem! Sen drar vi till Kroatien med hans familj, och njuter av sol, bad och mat i en vecka.


städning

Ah, jag har städat ganska mycket idag.
Vardagsrummet kan nu klassas som rent, och badrummet.

Hallen är verkligen på gång, det ska bara dammsugas och våttorkas, sen kan jag ta itu med sovrummet och köket ordentligt.

När päronen kommer hit på middag imorgon kommer det nog att vara presentabelt. Men nu är det dags att gå och sova, så att man kan komma upp tillräckligt tidigt imorgon bitti.





Varför kan man inte ha små möss av askungentyp som städar lägenheten åt en när man sover? Eller house elfs? Ja, det är nog bättre, jag tror att mössens sjungande skulle hålla en vaken - och då kan man ju lika gärna städa själv när man ändå är uppe.

dammit

"pride and prejudice" släpps inte förrän den 21a juni. Blää. Då har jag inget att göra imorgon kväll!

Eller vänta, det är ju Brittiska Top model. Jaa! Kanske får jag se en massa pantade brudar börja gråta för ingenting! YEY!

och nationaldagen firas med...

...att börja rengöra ugnen och badrummet.
Och tvätta.

Och träffa flickorna.

Ingen särksild fest alltså. Men imorgon, DÅ blir det kalas! Stolthet och fördom släpps på DVD (säger ryktet i alla fall) och som extramaterial finns... badababababaaaa: det amerikanska slutet! Lyx. Det är antagligen uselt, men man måste faktiskt se det.


titta! de ser ut som syskon!




Titta! De ser ut som syskon, min lilla datormus och min lilla mobiltelefon. Jag insåg det helt plötsligt bara, och tänkte dela med mig av denna, fullständigt värdelösa insikt. But then again, terminen är över, och min hjärna har tagit semester. Så förbered er på en massa ointressanta saker från mig. Som vanligt.

det känns som om man är sina ideal otrogen!

Satt just och tittade på the West Wing, och det är ju säsong 6 som sänds just nu på SVT.

Personligen tycker jag att det jag har sett av s6 är ganska dåligt. Eller, det var bra i början när det kretsade kring presidentens MS, Leos hjärtattack och att CJ blev ny stabschef. Sen, plötsligt, så hoppade Josh av och allt började kretsa kring honom och Santos och hur Donna började jobba för Bingo Bob.

Sen till råga på allt, så blir Hawkeye bara bättre och bättre! (Jag kan inte hjälpa det, Alan Alda kommer alltid att var Hawkeye för mig, vilket i och för sig är ett väldigt positivt omdöme tycker jag) Jag tyckte att det var väldigt jobbigt redan första gången, när han gick ut och stödde presidenten, trots att han är republikan och samtidigt lät demokraterna bli att stödja Bartlet! *suck*

I kvällens avsnitt fick han i alla fall ett utbrott på pressen och på det faktum att alla försökte tvinga honom att gå i kyrkan och sånt. Det är helt störigt att USA är så religöst. Jag har i och för sig inget emot att man är religös, att man tror på och ber till Gud, att man tröstas av och finner styrka i en religös övertygelse. Vad jag har svårt med är personer som försöker tvinga andra att göra det samma.



Det värsta är att när Hawkeye är sådär vettig, som alla i Bartletadministrationen var förr i tiden, så känns det nästan som om man är sina ideal otrogen - han är republikan för sjutton gubbar!


fr v: gänget då det begav sig, och Arnold Vinick


haha, jag hade skrivit till höger på gänget, och till vänster Arnold Vinick. Ett lustigt misstag faktiskt, med tanke på inlägget!

städsäsong...

Terminen är slut, och det kan bara innebära en sak: STORSTÄDNING!

Jag väntar dock tils Malo flyttat ut så att det är praktiskt urplockat överallt. Har börjat fila på en ordentlig lista över allt som ska göras och försöker få allt i rätt ordning så att det blir som mest praktiskt.

Eftersom jag inte har något bättre för mig så ger jag er töntiga tips på hur ni kan underlätta er storstädning. Själv är jag inspirerad av att ha läst "STÄDA!" (ISBN: 91-7588-508-5), så jag ser faktiskt fram emot att få skrubba allt rent

Följande är mina städtips för den som verkligen vill vara säker på att det blir rent överallt:
     
    1)    gör en grovplanering - i vilken ordning ska du städa rummen?
    2)    vad ska göras i varje rum? - se till så att alla småsaker kommer med ockåså så du inte glömmer saker. Bestäm också om du vill putsa fönster och våttorka golv eller bara sortera undan och dammsuga
    3)   ordna listan så att varje rum hamnar i rätt ordning typ... dammtorka saker innan du dammsuger, och våttorka golvet sist, innan du ställer tillbaks alla grejer.
    4)   skriv ut listan och sätt upp den på ett bra ställe så kan du pricka av saker efterhand som de blir färdiga!
    5)   se till att du har allt du behöver hemma - för du vill väl inte behöva springa ut och köpa trasor mitt i städorgien?
    6)   leta rätt på bra musik och sätt igång - nu finns det inget som hindrar dig!

bajsmask och vänliga män i vita rockar

Min kära laptop Nancy (efter Spungen, inte Sinatra om ni mot all förmodan skulle tro det) har återigen tagits om hand av vänliga män i vita rockar med tillgång till el-terapi. Med andra ord har elkontakten återigen gått sönder, och hon har skickats in på reparation.

Jag sitter här och knackar på mammas laptop Ferdinand (Nallens gamla, den han hade innan han köpte Ferdinand II) som, när jag  kopplade upp honom mot internet fick mask. Ni vet den där trevliga masken som stänger av datorn med ungefär en minuts varsel? Total systemåterställning krävdes för att bli av med den.


För många år sen (eller som mamma sa häromdagen, "på den tiden", jag kände mig ungefär 300 år gammal) så tvingades vi av  skolan ut i naturen (bläää!) för att leta insekter i vatten och titta på stenar och annat. På plats myntade jag uttrycket "bajsmask" - det är en mask som helt enkelt ser ut som bajs, och som jag var tvungen att samla ihop en massa av för att sedan räkna trots att de senare inte användes i redovisningen av utflykten.

I höstas var jag och hälsade på kamrater i Växjö, och plockade loss vad som jag trodde var en bit gammal ost ur deras kära kisekatts päls - det var inte ost. Det var en RIKTIG bajsmask! När jag idag berättade om mina äventyr med masken i Ferdinand, så sa Haspe att det kanske var den bajsmasken! Ojoj! Den har kämpat sedan... oktober eller nåt, och äntligen tagit sig hit för att infektera min dator som hämnd!

Nu är den borta i alla fall. Tur att det inte var så mycket på den här datorn - jag hade aldrig kunnat göra backup på hela Nancy till exempel! (vilket i och för sig gör att jag nu är livrädd att hon ska komma hem hjärntvättad!)



Jag tror jag ska skriva till Svenska akademin och be dem ta med bajsmask i ordboken - det är ett av de mest användbara orden jag vet!

ja, ingenjörn!

Efter tentan i torsdags åkte min ömma moder, systerY och jag upp till Borås för att på fredagen närvara vid systerB:s examenscermoni. I egenskap av kår (vi försökte få henne att säga "TEXAS - c'est moi!" men det ville hon inte. TEXAS är alltså kåren) skulle systerB dessutom hålla tal, så det var särskilt viktigt att vi kom dit och tittade.

Vi kom dit, satt uppe en stor del av natten och snackade skit like sisters do, och på morgonen klädde vi upp oss som brukligt är, för att bli upphämtade av vår ömma moder och åka ner till Textilhögskolan. SysterB:s klänning var jättefin - en av mormors gamla från 40- eller 50-talet som Bobo bara hade justerat lite i storlek för att den skulle passa.



"TEXAS -c'est moi!" SysterB i flashig klänning från
en tid som flytt.


Ceremonin hölls, med tal, solosång och allsång (tjejen som sjöng solo sjöng bland annat "Summertime" men istället för att säga "mommy" så sa hon av någon underlig anledning "määämmy". Lät lite dumt tyckte jag). Stipendier och blommor delades ut. Efter att det avslutats med nationalsången gick vi och åt tårta i en av matsalarna - jag använder beteckningen tårta ganska löst (det var 98% grädde och fruktgélé).
Dagen avslutades med vernissage där de olika examensarbetena presenterades, bland annat hade de som läst modedesign en modevisning som var häftig.


Efter att allt var klart, vi var packade och färdiga och hade visat upp lägenheter och skjutsat folk fram och tillbaka, så drogs det vidare mot föräldrarnas hus i Östergötland. På vägen stannade vi i Gällstad för att gå på outlet och spendera pengar.

Normalt när systrarna Brännström kommer till kassan på Lager 157 så går det på tusenlappar. Igår var jag den som köpte mest: 109 kr la jag ut! :-O

Följande införskaffades:

Ett par solglasögon för 59 kr
(mina gamla från typ... 7an eller 8an har tyvärr dött! snyft!)




En Hummel-tröja (för 50 kr). Helt klart värt det!



hits