bajsmask och vänliga män i vita rockar

Min kära laptop Nancy (efter Spungen, inte Sinatra om ni mot all förmodan skulle tro det) har återigen tagits om hand av vänliga män i vita rockar med tillgång till el-terapi. Med andra ord har elkontakten återigen gått sönder, och hon har skickats in på reparation.

Jag sitter här och knackar på mammas laptop Ferdinand (Nallens gamla, den han hade innan han köpte Ferdinand II) som, när jag  kopplade upp honom mot internet fick mask. Ni vet den där trevliga masken som stänger av datorn med ungefär en minuts varsel? Total systemåterställning krävdes för att bli av med den.


För många år sen (eller som mamma sa häromdagen, "på den tiden", jag kände mig ungefär 300 år gammal) så tvingades vi av  skolan ut i naturen (bläää!) för att leta insekter i vatten och titta på stenar och annat. På plats myntade jag uttrycket "bajsmask" - det är en mask som helt enkelt ser ut som bajs, och som jag var tvungen att samla ihop en massa av för att sedan räkna trots att de senare inte användes i redovisningen av utflykten.

I höstas var jag och hälsade på kamrater i Växjö, och plockade loss vad som jag trodde var en bit gammal ost ur deras kära kisekatts päls - det var inte ost. Det var en RIKTIG bajsmask! När jag idag berättade om mina äventyr med masken i Ferdinand, så sa Haspe att det kanske var den bajsmasken! Ojoj! Den har kämpat sedan... oktober eller nåt, och äntligen tagit sig hit för att infektera min dator som hämnd!

Nu är den borta i alla fall. Tur att det inte var så mycket på den här datorn - jag hade aldrig kunnat göra backup på hela Nancy till exempel! (vilket i och för sig gör att jag nu är livrädd att hon ska komma hem hjärntvättad!)



Jag tror jag ska skriva till Svenska akademin och be dem ta med bajsmask i ordboken - det är ett av de mest användbara orden jag vet!

Kommentarer:
Postat av: Ida Annie

Bajsmask XD ett ord i klass med typ "kräckligt" (kräk-äckligt, alltså något vääääldigt äckligt) som jag kom på som liten


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits