That's it, jag tänker aldrig mer bada i havet!

http://sydsvenskan.se/sverige/article262067.ece

Bara så ni vet. Och hur tog de sig egentligen TILL Östersjön? Jag tror inte en sekund på att de där maneterna i Västra hamnen var harmlösa.

Yey!



25 september!

usch

Jag har fått min restskatt bekräftad och måste betala in den senast 12 november.

HAHAhahaha

Det ha säger är hysteriskt roligt, framförandet är inte helt 100 dock.


Och ytterligare goda nyheter...

...är att TV4 börjar sända tredje säsongen av House den 4 september. Aaaahhhh. Bästa säsongen hittills.

...samt att
Matt Groening gör film av Futurama. Underbart! Är det bara jag som har saknat det? Synd att de kommer direkt på DVD bara. (But this one had a live raccoon in it!)

Lite fler bilder på Evita

image430

Studio 60 on the Sunset Strip

Så, vad tycker jag än så länge om Studio 60 on the Sunset Strip?

Första avsnittet var långt ifrån lika bra som West Wings första. Även här får man man se var det utspelas genom att kameran följer en person genom byggnaden. I West Wing får man följa med när Leo kommer till jobbet på morgonen, men här var det mycket plottrigare och snabbare och svårare att uppfatta hur det egentligen var uppbyggt.

Dialogen känns än så länge långt ifrån lika bra som West Wing, men jag tror att det kommer att förbättras när Matthew Perry och Bradley Whitford (Josh!) får ta över mer tid i rutan.

Det kändes dessutom lite konstigt att se Danny Concannon (och vad heter den skådisen egentligen? Ingen aning, Danny är en riktig person, eller hur Emma?!) i en sån roll. Jag menar... han är ju Danny!

Jaja... jag ska ge det en chans till, alla West Wing-fans jag har pratat med älskar den här serien.


image429

Kvällens rekommendationer

SVT visar ikväll del ett av två av Stephen Frys dokumentär Mitt liv som manodepressiv (the secret life of the manic depressive) kl 21:00. Andra delen sänds imorgon kväll. En bra dokumentär tycker jag. Väldigt bra om man som jag är förtjust i mr Fry.

Efter att ha frossat i Stephen Frys berättande, sänder de första delen av Aaron Sorkins Studio 60 on the Sunset Strip, som enligt ryktet är fantastiskt bra. Och vad annat kan man förvänta sig av mannen bakom the West Wing?

Nu är katt här!

Jag tror hon heter Evita. 14 veckor gammal imorgon. Alldeles liten och fluffig.


image426

yippie!

House är tillbaka med en fjärde säsong 25 september!

image425

Ny kisekatt.



image424

Det här är min nya lilla kisekatt som ska flytta hem till mig så snart jag har kommit hem från Stockholm. Dock vet jag ännu inte vad hon heter... några förslag?

jobbat, badat, Lübeck, jobbat.

Jag jobbade i onsdags, fredags och idag. Inte hysteriskt inspirerande arbete, men det ger lite ectra pengar, och då är nöjet helt på min sida.

I lördags var jag inne i Malmö och gick på stan med mor, Erik, Hanna, Ulla och Ingmar, och sen tog vi oss ner till Västra hamnen och badade. Jag simmade mellan två bryggor, trots den enorma mängden maneter i vattnet. Inte behagligt. Vattnet var skönt, men det var väldigt äckligt med alla maneter och allt sjögräs.

Igår åkte jag och pappa ner till Lübeck och mötte syster B och alla hennes väskor på stationen (som vi även hittade efter många om och men. Nu har vi nog sett HELA Lübeck). På vägen hem besökte vi bordershop, men det blev inga mängder som köptes in eftersom hela bagageluckan i combin redan var full med väskor.

På torsdag åker jag upp till Stockholm för att hjälpa Särbon att flytta. Ojjoj, ska bli intressant att se nya lägenheten.

So long and thanks for all the fish...

För första gången på 50 år har ett stort ryggradsdjur utrotats. Redan på 1980-talet uppmärksammade vår käre Douglas Adams oss på det faktum att Yangtzedelfinen var utrotningshotad i sin radioserie och senare även bok "last chance to see". Fantastisk läsning, rekommenderas varmt. Det är med sorg i hjärtat jag nu läser på DN att denna speciella varelse inte längre finns hos oss. Det är inget annat än tragiskt.

image422
image423

Saknar min lilla Imelda

Min älskade lilla kise Imelda finns inte längre hos mig, och inte hos husse heller. Hon fick somna in i måndags efter att inte ha mått så bra ett litet tag. Jag saknar henne otroligt mycket.

image414

hits