valdagen, en seger


Igår var det, som ni kanske märkte, valdag. Mitt första riksdagsval! Oh yeah! Jag har i och för sig röstat ja till euron samt stöttat liberala kandidater i parlamentsvalet, men den här gången var det RIKSDAGSVAL! Här tillhöger ser ni mig utanför Vegaskolan, nyröstad och redo (om än nervös) inför kvällens valvaka. Lustigt nog, vilket jag inte insåg när jag klädde på mig på morgonen, hade jag på mig en röd tröja. Men är det verkligen mitt fel att jag inte hade någon ren blå?

Vi gick direkt från vallokalen till Ramklints där vi införskaffade varsin liberal muffins att ha som valvaksfika.

Eftermiddagen spenderades med "Angels in America" (som jag spelat in kvällen före) för min del, och "Civ IV" för Sambon (som var mest nervös).

Slutligen blev klockan sju, vi satte på SVT:s valvaka och lagade mat. Efter nyheterna körde de vinjetten till "val06" varpå Sambon konstaterade att "den var oerhört svår att göra. Det svåraste av allt var att få Ohly att gå framåt!" 

Vi åt muffinsarna till vallokalsundersökningen "valu" och konstaterade att det trots allt faktiskt fanns en chans att vi skulle vinna.

Ju senare det blev, desto nervösare blev vi.
Det skiftade mellan blocken, antalet mandat skiftade med jämna mellanrum... Tillslut började jag göra andra saker också, för att uppehålla mig, samtidigt som jag hade ett öra
mot röstsiffrorna... Bland annat så sorterade jag mina tepåsar, och gjorde rent i badrumsskåpet där Malo lämnade en massa vax som hade satt sig på i princip allt.

Vi fick i alla fall rätt. Vi la våra röster på ett parti som bildar regering, trots att våra personvalskandidater inte kom in. Vi har hjälpt till med ett regeringsskifte!

Kommentarer:
Postat av: Rickard

Jaaaaaaaaaaaaaa! No more enpartistat!

2006-09-18 @ 19:48:55

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits