en hyllning till Mikael Wiehe

Ikväll var jag, Sambon och Mamman på festivalen och åt lite grann (hehe, jag åt takeawayThai från ICA vid mamma. De har väldigt god friterad kyckling, OKEJ!?!)  Efter maten knallade vi ner till Stortorget för att  höra "en hyllning till Mikael Wiehe" . Lyx. Tanken var att en massa artister skulle tolka olika Wiehe låtar och så som en del av firandet av hans 60årsdag. Jag ville se det eftersom Thåström skulle vara med.

Idde Schultz och Anna Stadling gjorde en väldigt in version av Flickan och kråkan och sedan en låt till som jag inte kommer ihåg nu. Thomas Wiehe spelade också två låtar... inte jätteintressant. Stefan Sundström lyckades med prestationen att sjunka ännu mer i mina ögon genom att be Gonza Blatteskånska presentera honom med orden "KROSSA HÖGERN!". Han känns väldigt... arrangerad.

Lisa Ekdal (förövrigt världens minsta människa, när vi jobbade på hennes konsert på mejeriet för många år sedan misstog vi henne faktiskt för att vara ett barn! Förlåt Lisa!) gjorde en väldigt känslofylld version av "titanic (en andrapassagerares sista sång)". Tillslut kom Thåström. Jag hade verkligen hoppats att han skulle spela "fred" men med tanke på mediernas nuvarande favoritkrig så var det kanske att anses som opassande - i alla fall när man ska hylla en av vänsterns största ambassadörer. Åh, det roligaste av allt var förresten att när Sundström spelade så skapade några av lamporna tre stycken davidsstjärnor i bakgrunden. Hehe. Anyway. Thåström kom in, och såg så snäll ut! Så snäll att till och med Sambon kommenterade det. Det blev inte "fred" men i alla fall "Cheops pyramid" och det är ju inte helt fel. Dock blev jag mycket besviken att både han och Lisa bara gjorde varsin låt, och folk som Stefan Sundström gjorde två.

Efter Thåström kom Lars Winnerbäck in och spelade en låt, jag och Sambon diskuterade om vi skulle passa på att gå då eftersom vi ville slippa folkmassans rusning till tåget. Winnerbäck började spela nästa intro, och det visade sig vara "vem kan man lita på" (hmm... jag vet inte om jag har rätt låttitlar, men ni fattar!) och plötsligt börjar publiken skrika igen. Dregen (som vi precis hade konstaterat att vi inte var intresserade av att se) och hans bara bringa hade kommit in. Oh yeah, en väldigt rolig och rockig version.

Javisst ja. Timbuktu, Magnus Tingsek, Måns Block och en kille till gjorde en rät schysst version av... "det här är ditt land"(?). Kvällen avslutades med att (eller, vi gick när) födelsdagsbarnet själv sjöng och spelade lite.


Fr.v: Födelsedagsbarnet själv satt större delen av kvällen i en fotölj och diggade med en klubba och en kopp kaffe. Lisa Ekdal






Timbuk and friends, (t.h Tingsek på skärmen)





Thåström, on stage och on screen.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits