Belöningssystem...

Alltså. Ullis har godisstopp året ut. Det är en rätt bra grej faktiskt. Egentligen borde jag också ha det. Inte för att jag behöver gå ner i vikt eller så, utan bara för att det är onyttigt. Man behöver dock ett rejält belöningssystem.

Jag föreslog just för Ullis att hon borde lägga pengar i en burk varje gång hon blir godissugen, och summan ska naturligtvis motsvara vad hon skulle lagt på snask, för att vid månadsskiftet antingen belöna sig själv med nya skor, något annat hon vill ha eller helt enkelt sätta in dem på banken.

Det skulle verkligen bli intressant om jag gjorde något sådant. Tänk att lägga pengar i burken varje gång man är sugen på nåt, och sen äta en frukt. Eller nånting med lite honung på (du-är-vad-du-äter-godkänt). Tänk om man sen skulle införa samma restriktioner vad det gäller skräpmat...! OMG! Jag skulle få en förmögenhet i en burk på skrivbordet eller var jag nu tänker ha den! Hmm... många par skor skulle det nog bli...


Kommentarer:
Postat av: Ullis

Ja, jag ska tänka ut nått smart belöningssystem.
Osäker på om jag kommer klara godisstoppet, men jag ska göra ett helhjärtat försök!

Ja, många par skor, många tv-spel, många saxofonböcker. Bara för att man äter skräp. Tänk så mycket pengar man bara ÄTER upp på ett år egentligen, på saker som är så ONÖDIGT, man mår ju ändå bara kasst.

Postat av: Ican

Det låter som en jättebra idé, kanske något man borde testa. Jag skulle inte ha något emot att kunna köpa ett par skor i månaden.

2006-01-31 @ 00:09:50
URL: http://ican.webblogg.se
Postat av: malo

Godis är gott. Frukt är inte godis.
Jag försöker hålla mig till en frossardag per vecka, att då vräka i sig godsaker får en att inse att det inte är så gott egentligen. Uppoffringarna veckans övriga dagar känns inte så jobbiga. Men fy sjutton vad gott det skulle vara med semla och choklad..

2006-01-31 @ 11:44:59

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits