efterlängtade förändring!

Satt och bläddrade i senaste Lundagård, och fastnade vid en artikel om hur våra utbildningar förändras i och med Bolognaprocessen. En illustration visade hur vägen till de olika examina ser ut. Den första anhalten är natuligtvis antagningen, och de förklarar här att när de nya reglerna har införts ska gymnasiebetyg från avancerade och relevanta kurser räknas högre vid antagningen. Fantastiskt! Äntligen kommer det att löna sig att faktiskt lära sig saker på gymnasienivå! Istället för en massa A-kurser i hittepåämnen, kommer det att vara lönt att fortsätta upp på B- och C-nivå! Man kommer helt enkelt att få välja en ordentlig inriktning!

(Hmm... om ni undrar så kommer jag inte på några hittepåämnen just nu, men det ryktades om att det fanns gymnasieskolor där man kunde läsa 50 poäng Bridge och liknande... )


Vidare. Schysst att vi äntligen kommer att försöka övergå till mastersexamen på allvar! (säger jag som går på ett magisterprogram, hem hem...)

Ja, om ni inte har fattat det så är jag för en reform av det sveska skolsystemet - på alla nivåer som jag har träffat på i alla fall...

Kommentarer:
Postat av: Rickard

Jag tycker det hela ser vettigt ut. ECTS-poäng är dessutom väldigt trevliga.

2006-03-29 @ 04:34:25

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits