galen dansk!

OK, vi vet alla vad som väntar oss när solen börjar titta fram och snön lämnar stora fläckar barmark; sommarjobbsansökningar. Min mor har i år varit så vänlig att hon har beklagat sig för en kollega att det är svårt för oss studenter att tjäna vårt uppehälle under sommarmånaderna. I det här fallet sa kollegan att "men Weibulls behöver säkert!" Hennes man är en galen dansk (finns det någon annan sort?) som jobbar på just Weibulls, så jag fick hans kontaktuppgifter, och idag ringde jag.

Till saken hör att jag, trots att jag är från Skåne, inte alltid förstår danskar. Min mor lugnade mig med att han talar bra svenska, så det skulle inte vara några problem.

Hmm... så här i efterhand kan jag väl säga att JAG inte räknar en tydlig danska som en god svenska, men det gick ändå att kommunicera med honom. Han konstaterade omedelbart att jag var ute VÄÄÄÄLDIGT sent, men att jag ändå kunde skicka in en anmälan asap (han mailade mig det formuläret man ska fylla i, och om inte annat spara den och återkomma i januari nästa år.

Snäll var han i alla fall, och konstaterade att om han inte tyckte om den tjejen han skulle intervjua imorgon så kanske han personligen skulle återkomma till mig. Jättebra!

Så vem vet, jag kanske går runt i växthus och på åkrar och väljer ut växter som ska användas i förädlingsprocesser hela sommaren. Fast, om jag gör fel så blir de SKITSURA förklarade han. Så det får man akta sig för!

Kommentarer:
Postat av: Haspe

Ibland händer det att jag gör något fel på mitt jobb. Men de anställda vågar inte säga till att jag har gjort fel. Då jag är "chefens" son. Ibland kommer de med små tips istället "Vet du vad, så här brukar jag göra...". Så det är väl både bra och dåligt :-)


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits