sprit, konst och tårta

Idag är min andra och sista heldag i Wien för den här gången. Det är dessutom precis en månad tills jag återvänder för påsken.

Igår gjorde vi stan och tittade på spritpriser (det här är ett kontinentalt land som säljer sprit i mataffärer, men däremot stänger allt utom muséer, kebabställen och McDonalds på helgerna). I stort sett all sprit går för halva priset eller mindre här nere. Lite pinsamt när en flaska absolut kostar hälften så mycket här som i ursprungslandet...

Jag hittade underbara skoaffärer, men har faktiskt bara tvingat in Nallen i en tror jag, och dessutom en vääääldigt lyxig HM-affär som måste vara någon sorts flaggskeppsaffär för den var lyxig som få, och vädigt olik alla andra HM som jag har sett. Tyvärr hittade jag inget snyggt att köpa på det de hade på rean, och resten har jag trots allt inte råd med (jag har ju beställt från HM rowells, så mina pengar är öronmärkta för det, sommaren och nästa Wienbesök!).

Vi fikade på Hotell Sacher också, och det var OTROLIGT lyxigt! Vi önskar båda att vi hade varit en del av det kejserliga hovet för ca 115 år sedan.

Idag har vi gått runt i stort sett hela innerstaden i hård motvind (Lund är inte så farligt, bara konstant) och besökte bland annat fjärilshuset och Secession - ett konstmuseum med väldigt häftig (men lite) konst.


I fredags när jag kom var vi förresten på en Erasmus-fest för att jag skulle få tillfälle att träffa alla hans nygjorda vänner. Hmm. I Österrike är det tillåtet att röka inomhus. OM det inte - mot alla odds - skulle vara tillåtet, så ´gör alla det ändå! Suck! Mitt nytvättade hår fick sig en rejäl omgång och luktade som fyra askkoppar när det var dags att sova.

Festen i sig var inte jättegivande eftersom de flesta envisades med att tala tyska med oss båda - och även om Nallen svarade på engelska så verkade de inte fatta varför jag inte pratade med dem. Visst  jag är inte helt dum, och lite tyska förstår jag ju, men generellt är fylle-österriketyska lite jobbig. Särskilt när musiken håller ca 200 decibel också.


Imorgon är det i alla fall spritinköp och helresa som gäller - så alla ni som vill beställa något får lägga på ett kol - jag prioriterar mig själv och eventuellt tidiga beställningar.


Kommentarer:
Postat av: Ican

Har varit inne och tittat på ricos bilder nu också, det såg jättegott ut och jag gillar verkligen kopparna!

Postat av: Oliver

I Wien viner vinerna om vintern. Själv förstår jag att uppskatta en kopp buljong och en klapp på axeln.

2006-03-13 @ 19:19:21

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits