kristihimmelsfärdsblogg (del 2)

Torsdag 2006-05-25

Dagens väder: skiftande mellan regn och solsken – ruggigt och kallt för det mesta

Dagens irritationsmoment: glappet i datorns kontakt – jag måste snart ta och lämna in den för att få det där fixat. Suck!

Mobiltäckning: dålig

Dagens hittegods: mamma hittade en kopia av en artikel i sydsvenskan från ettan på gymnasiet när några stackare på vår skola gjorde ett projekt för SIDA (HAHA, nu vet jag flera Agardhister som får rysningar!); på bilden är jag och Emmie med.

Dagens projekt: sy in madrassöverdraget till madrassen som nu ska ligga i sängen på kammaren, det tog sin lilla tid, men det var samtidigt trevligt att göra något som inte innebar att läsa kurslitteratur.

Dagens gaphalsar: fågelungarna i fågelholken vid grinden.

Något man inte ser särskilt ofta: en låda med texten ”PÄLSMÖSSA (IRLÄNDSK SPETSUTTER)

 




 

Jag pluggar just nu inför litteraturtentan första juni. Det jag absolut inte förstår är hur vår hysteriskt dåliga föreläsare har lyckats göra det så fruktansvärt tråkigt! Boken är faktiskt helt OK att läsa, och jag läser just nu (eftersom jag är lite efter) om författarna på medeltiden dvs. framför allt om de olika historierna om Lancelot och kung Arthur vilket är hyperintressant. I och för sig så har jag hela tiden i bakhuvudet filmatiseringen av ”Avalons dimmor” med Michael Vartan som Lancelot. Tyvärr måste jag ta och rappa på lite i läsandet – jag har i princip tre hundra sidor kvar att läsa till nästa torsdag, samtidigt som jag måste plugga in JÖKEN och internationell ekonomi. Dammit. Insåg just att jag glömt att anmäla mig till IEK, men det brukar funka, och i värsta fall skippar jag den och tar den i augusti istället – har jag väntat ett år med att ta den bör inte två månader göra så stor skillnad…





Mamma hittade förresten gamla (oanvända, tack och lov) bindor från… ja, jag vet inte exakt när, men hon sa att de såg ut så när hon växte upp. De såg ruskigt obekväma ut! Ca. 3 cm tjocka, och såg ut att bestå av typ skumgummi och gasbinda. Jag säger bara TACK OCH LOV att vi har haft en god utveckling på det området! (Nu mera finns ju t.o.m. bindor där man får med en våtservett för att man ska hålla sig fräsch.)



Helgens låtlista har bland annat innehållit…

 

Fred Åkerström: Jag ger dig min morgon, Oslo, Fragancia

Torsson: Hej, Kontinent!, Öresundstwist, Rolf Ren, Det spelades bättre boll,

O Brother where art thou (soundtrack): Down to the river to pray

Thåström: Brev till 10:e våningen, Fanfanfan, Stjärna som är din

Shakira: Underneath your clothes

Nick Drake: River man

Rufus Wainwright: Hallelujah

Monica Zetterlund: Sakta vi gå genom stan, Kärlek och pepparrot

Jamie Cullum: Wind cries Mary, But for now

Marianne Faithful: The ballad of Lucy Jordan

Leonard Cohen: Lady Midnight, The old revolution, the partisan, Bird on the wire

Howie Day: Collide (live)

Charles Aznavour: She

Monty Python: Bruces/Philosophers’ song


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits