kristihimmelsfärdsblogg (del 3)

   Fredag 2006-05-26


Jag har suttit ute säkert fem minuter idag: det var skönt i säkert tre av dem. Det blåser. Det som är skönt med att sitta ute är att man slipper höra klockans tick-tack-tick-tack-tick-tack (som låter så högt att jag är säker på att det närmar sig smärtgränsen), och så att solen tittar fram var 10e sekund ungefär.


Har satt igång att skriva in saker i lagboken (jag stiftar mina egna lagar!), och det tar sin lilla tid.

 

Då och då går jag och petar i vedspisen. Här är skitkallt inne, och eftersom det är roligt att elda så tar jag det som en välbehövd paus.

 

Så går det när TV:n inte har ett scart-uttag...

Huset ligger i området som efter släckningen av den analoga TV-masten i Motala nu enbart har tillgång till digital-TV. Alltså hade far med sig en liten box för ”gratiskanalerna” när han kom i onsdags kväll. Så upptäcker vi att TV:n inte har ett scart-uttag; vi kan alltså inte se på TV under tiden vi är här. Det jag missar är ”bara” Emmerdale (och egentligen också Project Runway, men det hade jag inte kunnat se även om TV:n funkade), så jag överlever. Dessutom har jag nu ingen TV som distraherar från studierna.


Nyss var jag och mamma ute i trädgården, och vi kom att diskutera hur ofta starmamman kom och matade sina skrikiga ungar. Jag ansåg att det var var tredje minut, medan mamma ansåg att det snarare var tionde. Resultat: vi sätter oss ner och klockar henne. (Vi sitter alltså och stirrar stint på en fågelholk. Så går det när TV:n inte har någon scartkontakt!)


Plötsligt kommer starmamman inte på väldigt länge, precis innan vårt lilla försök var hon där mest hela tiden tyckte jag.

"Hon har nog dragit på en barrunda!" tyckte jag.

"Mm... After work, happy hour på fredagar! " förklarade mamma.

Totalt var fru stare borta i 20 minuter, men därefter börjar hon komma varannan, var tredje minut igen! Konstigt.

 

Nåja, det var kvällens följetong i alla fall..


Kommentarer:
Postat av: Rickard

Isolation! Isolatioooon... (Joy division). Hihihi. Jag trivs mycket bra med det tv-lösa livet. I och för sig är jag ju alltid online. Helgen utan internet för några veckor sedan var bedrövlig...

2006-05-28 @ 18:38:29

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits