Ajaj!

För några dagar sedan upptäckte jag att jag bitit hål i min kind när jag sov. Det var svulnaden och den snudd på outhärdliga smärtan när kinden rörde vid tänderna som avslöjade det. Jag tänkte att det rimligtvis borde gå över och bli bättre efter ett tag. Det blev det inte.

Igår knatade jag så iväg till apoteket för att införskaffa något som skulle kunna göra det bättre. Tillslut hittade jag en hiskeligt dyr gel som man ska stryka på sår och blåsor i munnen för att det inte ska göra så fasligt ont. Den fick det bli, för allt annat verkade ha anti-plackfunktion som primär egenskap.

I alla fall. Den här gelen är väldigt underlig. Man ska stryka på den på såret, och sedan vänta med att röra vid den med tungan 1-2 minuter så att den "skyddande hinnan" hinner bildas. Men det innebär att jag dessutom måste hålla upp munnen så att kinden inte ligger mot tänderna i några minuter, för då skulle ju all gel hamna där istället. Väldigt opraktiskt. Och sen får man inte äta eller dricka på en timme. Jobbigt.

Men den stillar i alla fall smärtan ett tag.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits