Sista dagarna i Dublin

Så. I onsdags slutade jag så jobba för Boylesports. Yey! Den här veckan är det Galway så då vill man verkligen inte jobba. Det är väl inte lika stort som Grand National, men med tanke på att alla har gratulerat mig för att jag inte ska jobba under Galway så gissar jag att det är illa nog.


Vad hände så sista veckan? Hmm. Inte mycket. Padraig Harrington vann British Open, och vi fick betala ut skitmycket i vinster till folk som hade satsat på honom när oddsen var halvhöga. Dagen efter segern betalade vi ut ungefär dubbelt så mycket som vi tog in. Det är inte illa för de som vinner. Den dagen fick jag även 95 euro i dricks, vilket inte är helt fel. Av en kund fick jag och Sharlene 100 euro att dela på.


Övriga dagar gick ganska bra de också, inga dricks att tala om, men ganska trevligt och tiden gick okej fort. Sista kvällen jag jobbade ringde Michelle (som är chef över vår butik och några andra) och tackade för den här tiden och önskade mig lycka till och så, vilket var mycket trevligt.


I torsdags kom Rickard hit, och vi hade en trevlig helg. Första kvällen gick vi och såg the Simpsons Movie, och den var jättebra! Man skrattar hela filmen igenom, och jag tyckte att den höll hög kvalitet hela tiden. (Spiderpig, spiderpig, does whatever spiderpig does?)


I fredags gick vi på stan, tittade på Trinity College och Book of Kells ? det var trevligt. Vår guide på Colleget var ganska rolig, men de övriga i guidegruppen verkade inte förstå hans humor. Bland annat pikade han amerikaner för att de uttalar Berkeley fel, då det är uppkallat efter biskopen Berkeley som är från Irland vars namn uttalas Barkley. Det var mycket roligt då där var mor och dotter från USA som ställde en fråga rörande just Berkeley.

Efter att ha varit så otroligt kulturella gick vi och åt kebab och falafel på ett ställe i närheten av Trinity, och det var otroligt dyrt och inte alls särskilt bra. Falafeln höll knappt ihop när man lyfte den, och dessutom utgjordes den till en tredjedel av otroligt fet sås. Vi fortsatte sedan våra kulturella upplevelser och gick och såg Transformers ? även den rekommenderas!


Lördagen spenderades på Dublin Zoo i Phoenix Park. Det var mycket trevligt, de hade stora kiiiiiisar! Tigrar, lejon, jaguarer och leoparder för att nämna några. Apor också. Gorillor och schimpanser och liknande, och en massa små sötnosar av olika slag som man bara ville krama och pussa. Dessutom fanns det en bäbiselefant och en bäbisgiraff. Otroligt söta. På kvällen gick vi ut och drack Guinness och Bulmers och gick sedan vidare till Boxty house så att Rickard skulle få prova på irländsk mat.


Igår (söndag) var sista dagen, och vi åkte ut till Dundrums shoppingcenter för att klara av de sista sakerna på önskelistorna. Rickard köpte en snygg vit skjorta, och jag köpte ett linne, en t-shirt och en klännig/tunika. Vi passade på att äta på den otroligt irländska restaurangen KFC, första gången för mig, men jag kan nog göra om det om tillfälle bjuds. Rickard åkte hem igår kväll, och jag återvänder till civilisationen (dvs. utan heltäckningsmattor men med hyfsad standard i personlig hygien) imorgon kväll. Som tidigare nämnt inbjuder jag intressenter till en bokklubbsdiskussion om Harry Potter and the Deathly Hallows. Emma, Erica ? that means you! Men även andra som vill hänga med.


Vad kommer jag att sakna när jag lämnar Dublin? Att lönen kommer varje vecka, folket jag har jobbat med, alla smaskiga frukjuicevarianter och smoothies. Hyfsat billig bio. Ben&Jerrys-disken på bion. Bra DVD-utbud. Och antagligen fler saker, men inget jag kommer på nu. Jag kommer i alla fall inte att sakna vitt bröd och galet sinnessjuk trafik.

 image397

Trinity College


image400

Phoenix Park Tea Room


image401
Tre elefanter balanserade? (och en är pytteliten!)


image402
Noshörningar


image404
Tiger!


image405
Lejon. Raaawr!


image406
Red Ruffled Lemur (Kanske? Kommer inte riktigt ihåg vad de hette?)


image408 
Randsvansad Lemur

image409

Kan någon tala om varför där är en sköldpadda i Lemurburen?


image410
Zebror, giraffer och strutsar


image412
Flodhäst


image413
Gorillor


Kommentarer:
Postat av: Ercan

vilka söta djur! Värst vad ni hann med att vara kulturella! Jag vill gärna diskutera, jobbar dock en hel del den här veckan men vi kan väl höras vid inom det närmaste. Emma bör också följa med, mkt roligare att diskutera när man är fler, och då kanske man även kan spela lite skip-bo (för man kan väl vara fler än två på det?).

2007-07-31 @ 15:48:42
Postat av: Bodil

Hej hej. Var och såg harry potter-filmen idag. Den var väl sådär tyckte jag. Typisk mellanfilm, to be continued som man säger. Tramsigt slut. "Vi har ju varandra!" blääääääääää. Ja, ja.
Tänkte kolla vad du gör när du kommer hem. Jag kommer inte att ha något alls att göra, så vi kan ju hänga lite. Har planerat grymt bra väder, så vi kan ligga ute i pappas trädgård och va stekiga. Skulle va kul att ses iaf (eftersom det nu inte funkade i Dublin)
kram

Postat av: Emma

Provade du Innocent-smoothien nar du var dar (jag antar att den finns pa Irland ocksa)? Den ar underbar! Hihi, vitt brod... min mamma brukar kalla det for "filtbrod". Som namt pa facebook missar jag bokklubben, noooooooo!!! Hmmm, kanske mailar en lista med amnen och fragor som ni kan diskutera a mina vagnar...

2007-08-02 @ 09:35:20
URL: http://rumpkin.webblogg.se
Postat av: innid

Erica: Yey! jag har redan messat dig om möte. Emma dissar oss för Frankrike.
Bodil: Låter bra. Har nog inte överdrivet mycket att göra. När är det du kommer hem? Jag kommer att vara en helg i Solna och hjälpa till med flytt. ANnars händer inte mycket.
Emma: Japp, jag provade innocentsmoothisar, men blev ännu mer förtjust i deras "this water". Namnam! Jag tycker nämligen att smoothisar är lite jobbiga att dricka. Men goda.

2007-08-02 @ 10:30:09
URL: http://innid.webblogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits