El corte inglés rockar fortfarande...

Onsdag 2006-11-29
Madrid är en fantastisk stad.. Solen skiner på pss, det är nästan så att man svettas i  tunn t-shirt, tunn kofta och uppknäppt kappa.

Maten är billig och jättebra. Vi gav €8:50 för en lunch med pasta milanese och biff med pommes till inkluderat öl/vin/vatten och kaffe på maten och naturligtvis bröd till. Alltså, 8:50 för tvårätters. Sedan var det dags för shopping igen.

El Corte Inglés rockar fortfarande. Stora fårfioler (av allt att döma) hänger överallt i supermercado-avdelningen. Och allt kommer med "en present. Som tillexempel Smirnoff - man fick en biljett till Casino Royal.

Vid frukost passade vi på att njuta av ECI cafés terrass på 9:e våningen med magnifik utsikt över staden.



Överallt finns Zara och en massa annan bra shopping. Vi gick en stor runda och såg bland annat det kungliga slottet och slottsparken. Väldigt fint. Lunchtraffiken var fullständigt galen - jag har aldrig sett trafikpolis användas i den omfattning som den gjorde här. Tutandet från bilarna blandades med ett konstant visslande från de nästan kravallutrustade männen i blått/knallgult.


(Vid kungliga slottet samt lunchkaos i trafiken)

Vid fem var vi helt utmattade och gick tillbaka till vårt Hostal och vilade för att sedan gå ut igen vid 8 för att köpa tvål. På väg hem från El Corte Inglés (naturligtvis) ser vi att en affär har rea på kostymer, en för €189 och två för €300.

Den första (och enda) han provade satt fantastiskt bra förutom att den var några centimeter för kort i ärmarna. Vi diskuterade möjligheten att lämna in den till en skräddare hemma i Sverige. Expediten kom för att titta till oss och förklarade att de kunde lägga ner ärmarna de tre centimeter som behövdes. Det skulle ta en vecka ungefär, varpå vi förklarade att vi skulle åka hem tre dagar senare. "One minute!" sa han och gick iväg lite. Två minuter senare var han tillbaka och sa att vi kunde hämta den kl 11 på fredag morgon. Najs. Sambon belastade sitt MasterCard och vi knatade hemmåt med byxorna i en påse - kavajen hängdes in i affärens speciella lilla "regleringsrum" eller vad man ska kalla det. Jag försäkrade Sambon att de inte skulle ge sig in på den där typen av reglering om de inte visste vad de gjorde.

När vi lämnat byxorna på rummet gav vi os
s ut igen och satte oss på en bar/café/restaurang och käkade lite. Smask smask. I säng vid 11 och påbörjade den sömn som behövs för att man ska orka gå på muséer en hel dag.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits