Carolas seger var säkrare än Alliansens är

Alltså, jag vet inte vad jag ska säga egentligen. Läste redan imorse om hur en temoundersökning beställd av Sydsvenskan visar att Alliansen leder med 4,4% om det skulle vara val idag

"Sydsvenskan har i slutet av mars låtit Temo fråga 2715 svenskar vem de skulle rösta på om det vore val i dag.
Väljarbarometern visar att de borgerliga befäster sitt försprång och till och med ökar det en aning till 4,4 procentenheter – vilket motsvarar 240000 personer."


Hmm
jag vill inte låta kritisk, men det är trots allt bara 2715 personer som har svarat! När Aftonbladet inför melodifestivalsfinalen frågade sina läsare om vem de tyckte skulle vinna, så pekade svaren entydigt på Carola. "Men det är nog inte så många som har röstat" minns jag att Sambon försökte intyga sigsjälv innan han tittade på det faktiskta antalet. Över 62 000 personer hade röstat. Jag skulle vilja säga att det är en något säkrare mätning (vilket det ju trots allt visade sig vara) än vad Temos 2715 tillfrågade är.

Jag tycker att det är lustigt att man säger att alliansen leder med nästan en kvarts miljon röster när procentsatsen grundar sig på en dryg tiondel av den påstådda ledningen. Men det är väl bara jag...

Nej, fram för större undersökningar!

Kommentarer:
Postat av: Rickard

Brukar ju ändå träffa någotsånär rätt, i alla fall när inte folkpartier får för sig att bli nästan lika stora som moderaterna. Må det ske igen! Puss!

2006-04-02 @ 22:56:45

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits